«Κηδεία» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας: Από 1/02 βγάζουν σε αργία ακόμα 10.000 υγειονομικούς γιατί δεν έκαναν την τρίτη δόση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Θα βουλιάξουμε – Μην διαλύετε το ΕΣΥ»

Χαριστική «βολή» δίνει η κυβέρνηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με ότι αυτό συνεπάγεται και ήδη πληρώνουν οι πολίτες, με τον αριθμό των νεκρών λόγω Covid-19 να έχει εκτοξευθεί λόγω μειωμένων υπηρεσιών περίθαλψης στα νοσοκομεία.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ από 1ης Φεβρουαρίου βγαίνουν σε αναγκαστική αργία επιπλέον 10.000 υγειονομικό προσωπικό το οποίο αρνείται να κάνει την 3η δόση του εμβολίου μέχρι στιγμής.

Από την πρώτη «φουρνιά» των υγειονομικών που δεν επιθυμούσαν να εμβολιαστούν υποχρεωτικά, υπάρχουν ακόμα 4.700 όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της, οι οποίοι ζουν εδώ και πέντε μήνες χωρίς αποδοχές προτιμώντας να «σώσουν την υγεία τους» όπως λένε οι ίδιοι, «παρά να εμβολιαστούν με σκευάσματα τα οποία έχουν στην πράξη αποδειχθεί επικίνδυνα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Η Κυβέρνηση δείχνει εγκλωβισμένη στην επιλογή της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού του Υγειονομικού Προσωπικού και βρίσκεται πια σε πλήρη αδιέξοδο.

Από Τρίτη 1/2/2022 εφαρμόζεται η διάταξη για τη χρονική διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού που είναι 7 μήνες. Οι Υγειονομικοί εμβολιάστηκαν πρώτοι και η συντριπτική πλειονότητα ξεπέρασε το επτάμηνο.

Πάνω από 10.000 συνάδελφοι δεν έχουν εμβολιασθεί με την αναμνηστική δόση. Ως εκ τούτω θα πρέπει να βγουν σε αναστολή με βάση το Νόμο.

Διοικήσεις Νοσοκομείων ήδη συγκεντρώνουν πιστοποιητικά εμβολιασμού των υπαλλήλων για να εφαρμόσουν το νόμο και να θέσουν σε αναστολή όσους υπερέβησαν το επτάμηνο και δεν εμβολιάσθηκαν με την αναμνηστική δόση.

Πως θα δουλεύουν τα Νοσοκομεία από Τρίτη 1/2/2022 με 10.000 ακόμη αποχωρήσεις συναδέλφων; Θα βουλιάξουμε!!!

Οι εν λόγω συνάδελφοι θα προστεθούν στους 4.700 συναδέλφους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Επίσης συνάδελφοι που τώρα εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης μετά το τρίμηνο τίθενται σε αναστολή.

Τι θα κάνει τώρα η Κυβέρνηση; Θα εφαρμόσει το Νόμο και θα θέσει ακόμη 10.000 συναδέλφους σε αναστολή με την λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή θα σιωπήσει;

Και εάν σιωπήσει γιατί οι 4.700 συνάδελφοι βρίσκονται ακόμη σε αναστολή; Γιατί συνάδελφοι που εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης μετά το τρίμηνο τίθονται σε αναστολή; Η Κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα της αδιέξοδης πολιτικής που εφάρμοσε με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μόνο στο Υγειονομικό προσωπικό της χώρας που είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό 97% το μεγαλύτερο από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα.

Τη σκληρότητα την εφάρμοσε και εξάντλησε στο Υγειονομικό προσωπικό. Δεν τόλμησε να την επεκτείνει σε άλλα επαγγέλματα, λόγω πολιτικού κόστους.

Έγκριτοι Επιστήμονες διατυπώνουν πια επιστημονικές απόψεις, μελέτες ότι οι εμβολιασμένοι αποφεύγουν τη βαριά νόσηση, όχι όμως την ελαφριά νόσηση και την μετάδοση. Με τις επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ (επιστροφή συναδέλφων στην εργασία την 5η μέρα με θετικό τεστ και ήπια συμπτώματα, κατάργηση της προληπτικής καραντίνας συναδέλφων που είναι επαφές κρουσμάτων, την μη διενέργεια προληπτικών τεστ), υπάρχει μεγάλη Νοσοκομειακή διασπορά του ιού και 3.000 συνάδελφοι νοσούν κάθε φορά και βρίσκονται σε καραντίνα.

Γιατί λοιπόν επιμένει η Κυβέρνηση στην αδιέξοδο πολιτική που δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος και διαλύει τα Νοσοκομεία;

Να άρθουν οι αναστολές με προληπτικά τεστ. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην επιμείνει στην υποχρεωτικότητα και θέσει ακόμη 10.000 συναδέλφους σε αναστολή.

Μην διαλύετε το Ε.Σ.Υ.. Μην διαλύετε τα Νοσοκομεία έχοντας κατά νου τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση, συγχώνευση Υγειονομικών Μονάδων».

Το ερώτημα πλέον δεν είναι αν θα επιβιώσουν οι υγειονομικοί στις διώξεις της κυβέρνησης αλλά εάν θα επιβιώσουν οι Έλληνες χωρίς το υγειονομικό προσωπικό.

Οι περί 100 θάνατοι την ημέρα λόγω της άθλιας υγειονομικής περίθαλψης που παρέχεται μέχρι στιγμής πιστοποιεί το δεύτερο.

https://www.pronews.gr/ygeia/1053182_kideia-sto-ethniko-systima-ygeias-apo-12-vgazoyn-se-argia-akoma-10000-ygeionomikoys

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο Νίκαιας: Οι θάλαμοι έχουν να βαφτούν από το 1999!

    Βενιζέλειο: Μετά τα χειρουργεία, σταματούν και τα τακτικά & απογευματινά ιατρεία

    Αν στα παραπάνω προστεθεί και η μακροχόνια κι επιδεινουμένη έλλειψη φαρμάκων, αντιλαμβάνεται κανείς σε τι πεμπτοκοσμικό κράτος ζούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα