Κάτι δεν έχουμε αντιληφθεί καλά.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Σε αντίθεση με αρκετούς φίλους δεν πιστεύω πως η Γερμανία θα δημιουργήσει άξονα με την Τουρκία και τη Ρωσία.
Την Τουρκία μπορεί να θέλει να τη διαχειριστεί με την πολιτική της “στρατηγικής υπομονής”, όπως είπε ο πρώην αντικαγκελάριος Γκάμπριελ αλλά με τη Ρωσία, οι γερμανορωσικές σχέσεις τείνουν να απωλέσουν την εμπιστοσύνη που τις διακατείχε.
Το γεγονός θα έχει επιπτώσεις στην πορεία του αγωγού Nord Stream 2. Δεν είναι σίγουρο ότι θα κατασκευαστεί.
Άρα, η Γερμανία θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ενεργειακού εφοδιασμού. Και το ερώτημα είναι πως θα το καλύψει.
Πάρτε τη θέση της Μέρκελ. Θα θέλατε να το καλύψετε μέσω Τουρκίας; Εγώ όχι. Για χίλιους λόγους.
Άρα, γιατί να μην σκεφθεί η γερμανική ηγεσία το έλλειμμα αυτό να καλυφθεί από έναν ακόμη αγωγό που θα ελέγχεται στο πλαίσιο της Ε.Ε.;
Ποιος θα είναι αυτός ο ευρωπαϊκός αγωγός; Ο EastMed.
Μπορεί η Γερμανία να ελίσσεται σε σχέση με την Τουρκία αλλά τη συμφέρει να υποστηρίξει την Ελλάδα και την Κύπρο.
Γι αυτό δεν είμαι ανήσυχος.
Η συγκυρία ευνοεί την Ελλάδα. Και την Κύπρο.
Να δούμε πως θα αξιοποιήσουμε τη στιγμή. Και εδώ θα κριθούν πολιτικοί και πολιτικές.
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όταν αγαπητές ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ αντιμετωπίζουμε-αντιμετωπίσατε την Μερκελική Γερμανία όχι με τις ιδεοληψίες της Γερμανικής-Χιτλερικής Γερμανίας και της Γερμανίας του κ.Σώυμπλε -το 2015 κυρίως- ,εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αυτή ως φυσικός ηγέτης της Ευρωπαικής Ενώσεως από την ενοποίηση της πολύ δύσκολα θα κινείται στην συνολική της πολιτική αντιευρωπαικά ,γιαυτό και θα είναι η πρώτη που θα στηρίξει και οικονομικά την κατασκευή του eastmed για το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου ,πέραν των άλλων και για λόγους γεωπολιτικής ασφαλείας ,γιατί σε κάθε αγωγό επί εδάφους μπορεί να έχουμε επανάληψη του εγχειρήματος ”των διδύμων πύργων” του 2001 για την ενεργειασκή απομόνωση της ενεργοβόρου Ευρωπαικής Ενώσεως.
    Η Γερμανία ανέκαθεν ”κοντράριζε” την Ρωσία για την Βαλκανική ενδοχώρα ,αλλά μετά το 1991 και τελευταία με την Συμφωνία των Πρεσπών(των κ.κ.Τσίπρα και Κοτζια ) την ελέγχει σχεδόν πλήρως , πολιτικά και ιδίως οικονομικά.
    Η Τουρκία είναι δεδομένη για την Γερμανία ,κυρίως γιατί δεν έχει που αλλού να στραφεί για κεφάλαια και τεχνογνωσία με την αναπτυσσόμενη ραγδαίως οικονομία της.
    Και μη ξεχνάμε ότι η κ.Μέρκελ είναι ”εγγονή” των Αντενάουερ και Έρχαρτ,που δημιουργησαν το θαύμα της Γερμανίας από το 1960 και μετά και ήσαν φίλοι της Ελλάδος όταν μεσουρανούσε σε μας ο αείμνηστος Καραμανλής .
    Αμφιβάλλετε ότι η συγκυρία επιβάλλει -τώρα που ”εκλείπουν” ακόμη οι ΗΠΑ -ότι πρέπει να μη ενεργούμε πολιτικώς εναντίον της Γερμανίας με τα κατοχικά και Αριστερά σύνδρομα ,το οποίο μεταφράζεται ότι μόνο με την σημερινή Ελληνική κυβερνοδιπλωματία θα λύσουμε προς το συμφέρον μας τα διεθνή αυτά προβλήματα;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα