Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19 ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Θεόδωρου Δαρδαβέση*
Θα ήταν ευτυχία, να μην είχε εκδηλωθεί ποτέ η πανδημία COVID-19, να μην υπήρχαν οι πολύμηνες νοσηλείες ασθενών στις ΜΕΘ και οι τραγικοί θάνατοι πολλών εξ αυτών, να μην είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, να μην είχαν χαθεί περιουσίες και να μην είχε αναστατωθεί η κοινωνική ζωή.
Θα ήταν, επίσης, ευτυχία, όταν εκδηλώθηκε η πανδημία, να υπήρχαν αποτελεσματικά φάρμακα, που θα περιόριζαν στο ελάχιστο τους θανάτους και τις ψυχοσωματικές επιπτώσεις όσων εκ των ασθενών εξέρχονταν από τα νοσοκομεία.
Θα ήταν, τέλος, ευτυχία, τα εμβόλια που παρασκευάστηκαν έναντι του COVID-19 και είναι διαθέσιμα τους τελευταίους μήνες, να ήταν 100% αποτελεσματικά, να προσέφεραν ισόβια προστασία και να μην παρουσίαζαν καμία ανεπιθύμητη ενέργεια.
Τίποτα, όμως, από τα προαναφερθέντα δεν ισχύει.
Ωστόσο, είναι ευλογία, να έχει η ανθρωπότητα στη διάθεσή της εμβόλια έναντι του COVID-19, τα οποία παρέχουν 70-80% προστασία, ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες μετά τον εμβολιασμό, ενώ εάν συμβεί κάποιος εμβολιασμένος να μολυνθεί, βιώνει την ασθένεια, σχεδόν πάντα, με ήπια συμπτώματα.
Αντίθετα, όσοι δεν έχουν εμβολιασθεί και μολυνθούν, καταλήγουν στις ΜΕΘ σε ποσοστά που υπερβαίνουν το 70% και πολλοί εξ αυτών πεθαίνουν, ενώ μεταδίδουν τον ιό σε πολλαπλάσιο βαθμό, σε σχέση με τους εμβολιασμένους, υπονομεύοντας τη δημόσια υγεία.
Θα μπορούσαν κάποιοι να υποστηρίξουν, ότι είναι επιλογή των αρνητών να μην εμβολιαστούν και πρόβλημά τους να μην θέλουν να προστατεύσουν την υγεία τους και την υγεία των δικών τους ανθρώπων και ότι είναι προτιμότερο να μην ασχολούμαστε πλέον με την περίπτωσή τους.
Είναι, όμως, ηθικό να αδιαφορήσουμε για κάτι που υπονομεύει την υγεία του κοινωνικού συνόλου, την εκπαιδευτική διαδικασία σε σχολεία και πανεπιστήμια, τη λειτουργία της οικονομίας, τις πολιτιστικές δραστηριότητες και τόσα άλλα ; ; ;
Θεωρώ, ότι οι αρνητές του εμβολιασμού έχουν μπροστά στα μάτια τους το πρόβλημα και τη λύση του, ενώ, είμαι βέβαιος, ότι πολλοί εξ αυτών αμφιταλαντεύονται.
Απευθύνομαι προς όλους και όλες που δεν έχουν ακόμα εμβολιασθεί και έχοντας βιώσει θανάτους φίλων από COVID-19 και άλλων που πήραν εξιτήριο από ΜΕΘ, αλλά επί μήνες δεν έχουν ακόμα ανακάμψει, κάνω την έκκληση-παράκληση :
ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΙΤΕ !!! για το κοινό καλό.
*Ο Θ.Ι.Δαρδαβέσης είναι Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ
4 Σεπτεμβρίου 2021
Απο τη σελίδα του κ. Θ. Δαρδαβέση στο fb
spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κύριε Σαββίδη, για το σωστό και δίκαιο και δεοντολογικό της υπόθεσης, να αναρτήσετε και τις δηλώσεις του κου Κούβελα που αδίκως διώκεται, όπως γνωρίζετε -αν γνωρίζετε- από το ίδιο Πανεπιστήμιο και είναι επιστήμονας της Φαρμακολογίας, επομένως τα εμβόλια είναι η ειδικότητά του.

    • Τις δηλώσεις του κ. Κούβελα, καθώς, και τις αντιδράσεις για την δίωξή του τις έχουμε αναρτήσει. Αν έχετε κάποιο άρθρο του κ. Κούβελα που κρίνετε ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον, στείλτε τό μου να το αναρτήσω.

  2. Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Σαββίδη για την απάντησή σας. Δεν είχα δει τη σχετική ανάρτησή σας για το θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα