Η κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΥ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΠ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Η κοινωνία υφίσταται ένα είδος μιθριδατισμού σε παρακμιακά φαινόμενα που την αποσυνθέτουν.
-Ζητήματα όπως αυτά με την 12χρονη κοπέλα αποκαλύπτουν μια αποσύνθεση ενός αξιακού συστήματος το οποίο διατηρούσαν θεσμοί οι οποίοι αμφισβητούνται. Απο το σχολείο μέχρι την Εκκλησία.
-Η διαφθορά έχει φθάσει ως το μεδούλι της κοινωνίας. Τίποτε δεν γίνεται χωρίς μίζα. Το κακό είναι ότι το έχει συνηθίσει η κοινωνία και τείνει να γίνει κανονικότητα.
-Δεν υπάρχει η ευαισθησία θεσμικών παραγόντων όταν αποκαλύπτονται παράνομες ή αντικοινωνικές ενέργειες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το “δεν γνώριζα”, “έλα μωρέ, τι έγινε” και η προσαρμογή της κοινωνίας σε τέτοια φαινόμενα τα οποία, άλλοτε, τα περιέβαλε με μια απαξίωση, δημιουργούν μια επικίνδυνη πολιτική και κοινωνική ρευστότητα.
-Χωρίς αιδώ κρατικοί παράγοντες όπως ο Αρχηγός της ΕΥΠ και η αρμόδια εισαγγελέας μας λένε “ουδείς χωρίς παρακολούθηση”.
Η δήλωση της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου ότι “θα παρακολουθούσα ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας” δεν αποτελεί, απλώς, προσβολή στον θεσμό.
Σημαίνει αφού θα παρακολουθούσε ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας φαντάζεσθε τι θα γίνεται με τους πολίτες.
Και να σκεφθεί κανείς πως η τοποθέτηση εισαγγελέα στην ΕΥΠ δεν έγινε για να μας απειλεί η κ. Βλάχου. Αλλά για να μας προστατεύει απο ενδεχόμενες κρατικές αυθαιρεσίες ή παρανομίες.
Αν πρόκειται η κ. Εισαγγελεύς να συμπεριφέρεται χειρότερα απο τον Διοικητή της ΕΥΠ και να μην αποτελεί αντίβαρο στις ενδεχόμενες αυθαιρεσίες ή παρανομίες της υπηρεσίας, δεν χρειάζεται εισαγγελέας στην ΕΥΠ. Ας έχουμε έναν, μόνο, που μας απειλεί.
Το τραγικό είναι πως η συμπεριφορά της εισαγγελέως βρίσκει απήχηση σε αρκετά μέλη της κοινωνίας.
Όλα αυτά είναι στοιχεία μιας νέας πολιτικής, που εστιάζεται, επίσης, σε μια πρωθυπουργική δικτατορία, ένα ολοκληρωτικό, συγκεντρωτικό κράτος που εξαλείφει την περιφέρειά του με την συναίνεση μεγάλου μέρους του πληθυσμού που κατοικεί στο κέντρο, που καταπατά σύνταγμα και νόμους, στο οποίο η νομοθετική εξουσία είναι, απλώς, ένας αριθμός που ψηφίζει και στο οποίο δεν υπάρχει καμιά δικλείδα δημοκρατικής ασφαλείας. Ούτε καν τα Μέσα Ενημέρωσης.
Αυτή η δημοκρατία δεν μας αρέσει. Με σύγχρονους όρους είναι ένας εκφασισμός.
Π.Σ.
spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυσοσμία, μπόχα, διαφθορά, όλα μαζί συνθέτουν ένα εμετικό μείγμα, που κάποιοι βλέπουν, αλλά δεν μπορούν να κάμουν τίποτε, για να το διορθώσουν, ενώ άλλοι, συνήθισαν πια σ’ αυτό και το απολαμβάνουν, όπως τα γουρούνια το βούρκο και την βρωμιά.

    Σαπίζουμε ταχέως…

    Στο παραπάνω άρθρο αναφέρεται το παρακάτο:

    Πῶς ἔγινε ἡ παράταξη ἔτσι; Βουλευτές κάνουν «μπίζνες» μέ τήν σημαία τῆς ΝΔ

    Συνώνυμο της σήψης, της διαφθοράς και της εθνικής μειοδοσίας πλέον o μητσοτακισμός

    Φυσικό. Μαζί με την νεκρανάσταση τού εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, νεκραναστήθηκε και η διαφθορά του, θα έλεγε κάποιος και όχι άδικα. Το θέμα, όμως, δεν περιορίζεται σε δύο κόμματα, σε δύο ονόματα και σε δύο περιόδους. Δυστυχώς, μετά την Μεταπολίτευση, βοηθούντος τού εντελώς σκάρτου, ως απεδείχθη, πολιτικού συστήματος, το οποίο εξασφάλιζε, συν τοις άλλοις, την αδιαφάνεια και την ατιμωρησία, συνηγορούσης τής αδιαφορίας τού λαού και τής κομματικής πελατείας, έφθασαν τα πράγματα στο απροχώρητο πια.

    Μιλήσατε για εκφασισμό. Μα αυτόν δεν τον καταλογίζουν στην Μελόνι; Μπερδεύτηκαν οι όροι, ή λάθος κάνω.

  2. Υπάρχουν χιλιάδες χαρακτηριστικά παραδείγματα για την λέρα που μάς κυβερνά:

    Δεν αφήνουν ούτε μισό ευρώ! Δαπάνη 310 € (+ 840 €) ενέκρινε ο Χατζηδάκης για να παραστεί την 28η Οκτωβρίου στην πόλη του, το Ρέθυμνο

    Μια ζωή αδούλης, επαγγελματίας πολιτικός, άσχετος με τα κοινωνικά προβλήματα, όσο κι ένας αριστοκράτης μέσα από το παλάτι των Βερσαλλιών, το μόνο που σκέφτεται είναι “τι θα φάμε, τι θα πιούμε και … ποίας άλλας ηδονάς θα απολαύσομεν”, όπως συνηθίζει να λέει ο Κ. Κόλμερ.

  3. ΤΟ ”ουδείς χωρίς παρακολούθηση” το είπε-αν το είπε- (δεν προκύπτει από ηχητικό ντοκουμέντο) η Εισαγγελεύς της ΕΥΠ κ. Βλάχου ,αλλά προ αυτής -κάπου 25 χρόνια τώρα-μας το επικοινωνούν -”προπαγανδίζουν” όλες οι Εταιρείες των φορητών(κινητών) τηλεφώνων , που καταγράφουν τα πάντα από τις τηλεφωνικές επαφές μας και το επιβεβαιώνουν οι διωκτικές Αρχές μας , που αξιοποιούν ”εκμεταλλεύονται” τις καταγραφές και καμαρώνουν κιόλας ότι εξαρθρώνουν Οργανώσεις κοινών και ειδεχθών εγκλημάτων-όπως το τελευταίο στον Κολωνό- και διακινήσεις ναρκωτικών ,ή, την Χρυσή Αυγή κ.ο.κ .
    Και όλη αυτή η γενική παρακολούθηση πάντων και πασών γίνεται από ιδιώτες χωρίς την εγγύηση κανενός Εισαγγελέα ,ή, άλλου κρατικού οργάνου -ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΔΕ-.(τεχνική εξέλιξη μας λένε)
    Τι να πούμε για τις δυνατότητες του Διαδικτύου ,που σιγά-σιγά θα μας κατευθύνει και πως να σκεπτόμαστε.
    ”ΕΣΤΑΞΕ -ΛΟΙΠΟΝ- Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΙΔΑΡΟΥ ”με αυτήν την δήλωση ,που φέρεται ότι την έκανε η κυρία. Εισαγγελεύς, -που αζητητί είναι ακραίο παράδειγμα για την ΕΥΠ-, που είναι η αρμοδία Υπηρεσία του δημοκρατικού μεν αλλά και σοβαρού- σαυτό το επίπεδο κράτους μας- το οποίο ανησυχεί (ανησυχούσε πάντα) -όπως όλα τα κράτη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε-για τις υβριδικές, ή, πραγματικές απειλές οθενδήποτε προερχόμενες .
    Εμείς μάλιστα έχουμε από το 1974 και ένα άλλο λόγο να ”διπλοπαρακολουθούμαστε” γιατί -έκτοτε-μας στέλνει ”φιλικότατα ” μηνύματα η γειτόνισσα Τουρκία με τους επισκέπτες-τούρκους ,ή , άλλους προσφυγομετάναστες που έρχονται καθημερνά -με τα ακριβότερα κινητά-και τους οποίους ως φιλόξενοι τους υποδεχόμαστε με” ανοχτάς αγκάλας”, ιδιαίτερα ορισμένα πολιτικά κόμματα και άλλες Συλλογικότητες πολιτών ,που θέλουν και αγωνίζονται για μία και μόνη Ελληνική Δημοκρατική Πολιτεία ,η οποία να ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.
    Όμως η τέτοια η Ελληνική Πολιτεία μαζί με την κυριαρχία της ”θα γίνει μια χαψιά” από την Γαλάζια Πατρίδα του κ.Ερντογάν .
    ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ .
    Η” ΠΛΕΡΙΑ” ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ , ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ-ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ – ΝΙΚΑ Η ‘ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΗ” ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ .
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ .Θα είχαμε το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 -που θα ξαναγιορτάσουμε αύριο- και τις νικηφόρες εξελίξεις -της Εθνικής Αντίστασης περιλαμβανομένης- εάν είχαμε από το 1936-1940 την παρηκμασμένη από το 1986 -με την τροποποίηση του Συντάγματος-ατρόμητη προ του γελοίου σημερινή Δημοκρατία;;;.
    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
    ”Τα φάγαμε όλοι μαζί μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς και εξευτελισμού της εννοίας της ίδιας της πολιτικής”. Θεόδωρος Πάγκαλος ,Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως του κ.ΓΑΠ στις 29Ιαν.2010 στην Ελληνική Βουλή.
    Γιατί σαυτήν την δήλωση να εκπροσωπούνται όλα τα άλλα κόμματα;;;.
    Στους Πασόκους ,που ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ 22 χρόνια από το 1981 απευθύνονταν και δεν το πήρε πίσω.
    ΟΧΙ και στον κ.Ερντογάν ,αν χρειαστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα