Η ηρωική απάντηση της εκπροσώπου της Σερβίας στην Ν.Μπακογιάννη για την αναγνώριση του Κοσόβου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δεν άρεσε στην πρώην ΥΠΕΞ η επίθεση

Σε ρήξη με μία ακόμα ομόδοξη χώρα και παραδοσιακή σύμμαχο της Ελλάδας έρχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς η Ντόρα Μπακογιάννη εισηγήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διάσκεψη του Συμβουλίου της Ευρώπης πρόταση για την ένταξη του Κοσόβου, η οποία και τελικώς υπερψηφίστηκε.

Όμως η πρόεδρος των Σέρβων βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, η οποία αντιτάχθηκε στην έκθεση της Ντόρας Μπακογιάννη τονίζοντας ότι η Σερβία θεωρεί το Κόσσοβο «αναπόσπαστο μέρος».

 Η Μπιλιάνα Πάντιτς Πίλια αποκάλεσε την Ντόρα Μπακογιάννη, υποκρίτρια και της είπε πως με αυτή της την ενέργεια «άνοιξε το κουτί της Πανδώρας», καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλα κράτη αντίστοιχους δρόμους (βλ Κατεχόμενα).

Όπως είπε μεταξύ άλλων:

«Μπορεί να είμαστε μια μικρή χώρα αλλά σε αντίθεση με εσάς έχουμε ακεραιότητα και δεν πρόκειται να παραδοθούμε και να υποκύψουμε. Η Σερβία θα εξετάσει, αν θέλει να είναι μέλος μιας οργάνωσης που παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο! Ζήτω η Σερβία».

https://www.pronews.gr/kosmos/i-iroiki-apantisi-tis-ekprosopou-tis-servias-stin-n-mpakogianni-gia-tin-anagnorisi-tou-kosovou-vinteo/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

spot_img

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κοσσυφοπέδιο: Η τραγική προσωπικότητα της κ. Μπακογιάννη και η Ελληνική Κυβέρνηση ως θεματοφύλακας της μεγάλης Αλβανίας, και Κοσοβοποίησης της Θράκης και της Κύπρου

    Φυσικά ανοίγει τον δρόμο για την αναγνώριση τής “ΤΔΒΚ”, αλλά αυτό μάλλον τής είναι αδιάφορο. Όσο για την Θράκη, φρόντισε από το 2007 να εγκαινιάσει τις εκεί επισκέψεις Τούρκων επισήμων. Οπότε, πώς να καταλάβει την Μπιλιάνα Πάντιτς Πίλια, η οποία σκέφτεται σαν Σερβίδα;

  2. ᾿Αγνοοῦνται τά ῾Ελληνικά μαζί μέ τούς Ἕλληνες. Δύσκολη ἡ κατανόηση τῆς ῾Ελληνικής ἱστορίας, ἡ κατανόηση τοῦ ῾Ελληνισμοῦ καί τῆς ᾿Ορθοδοξίας. ᾿Εκεῖ πού ἀπαιτοῦντο μυστήρια γιά νά ἀγγίξουν τά βαθειά νοήματα, πρόχειρες μεταφράσεις θέλουν νά φθάσουν σέ λύσεις ´οικουμενικές ´.
    Ἐπίκαιρος ὁ ποιητής : «Ό βήχας του Ιουστινιανού δεν έχει μεταφραστεί ακόμη. Έξου και ή δυσκολία να κατανοηθεί ως τις μέρες μας ή δημιουργία του Βυζαντίου.»

  3. Το θέμα θα λυθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Άραγε εκεί θα βάλει βέτο η Κύπρος ή θα αναβληθεί η απόφαση με παρέμβαση και της Ελλάδος-κάτι σαν το 2008 στο Βουκουρέστι ;;;.
    Φρονώ πως κάποια πολιτική σκοπιμότητα του παρόντος εξυπηρετούσε και η πρόταση της κας Μπακογιάννη και η υπερψήφισή της από τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ.
    Πάντως και οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Παπανδρέου δεν καταψήφισαν την πρόταση ,αλλά απείχαν και αυτό κάτι λέει σε όσους ξέρουν να διαβάζουν ”ψιλά γράμματα” και δεν είναι φιλοΣέρβοι , οι οποίοι -ας μη ξεχνάμε- πρώτοι αναγνώρισαν με το συνταγματικό τους όνομα τα Σκόπια μετά το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας τους από την πρώην Γιουγκοσλαβία και πρόσφατα ο Πρόεδρος τς Σερβίας κ.Βούσιτς τους προσφώνησε ως Μακεδόνες και όχι ως Βορειομακεδόνες , όπως επιβάλλεται μετά την Συμφωνία των Πρεσπών.
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1913-1949, ΟΤΑΝ ΣΕΡΒΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΠΟΦΘΑΛΜΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”-ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ”ΕΜΦΥΛΙΟ” ΚΑΙ Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1991.
    Υ.Γ Δεν είμαστε όλοι αριστεροί στην Ελλάδα -δεξιέ τώρα κύριε Βούσιτς- .Ο κ. Τσίπρας μας τελείωσε το 2019.

    • Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Έκαμε ή δεν έκαμε ζημιά η Μπακογιάννη σε Ελλάδα και Κύπρο, παραβιάζοντας την πάγια πολιτική μας να μην αναγνωρίσομε το Κόσσοβο σαν χωριστό κράτος; Έκαμαν ή δεν έκαμαν ζημιά οι εθελόδουλοι τής ΝΔ που υπερψήφισαν; Προσπαθείς πάλι με ανυπόστατατα φληναφήματα να διακαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, γιατί κι εσύ μια από τα ίδια είσαι. Το κόμμα υπεράνω όλων. Εσύ και οι όμοιοί σου φταίτε, που έχει πάρει ο διάολος την χώρα μας.

      Είθε να σε βλέπουν οι νεότεροι σαν παράδειγμα προς αποφυγήν.

      • Να θυμίσω και σε εσάς και στους άλλους φίλους αναγνώστες.
        1.- Στην πολιτική -ιδίως την διεθνή- άλλα λέγονται και άλλα γίνονται και τούμπαλιν .
        2.-Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ”θα ξυρίσει τον γαμπρό” -στο τέλος.
        3.-Να προσέχει να μη προκαλεί τους Έλληνες ο κ Βούσιτς με τους Αλβανοσλάβους των Σκοπίων που τους προσφωνεί ό,που σταθεί και ό.που βρεθεί Μακεδόνες .
        ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝ ΒΟΥΣΙΤΣ .
        Να το παράδειγμά μου προς τους νεότερους Έλληνες όχι κομματάνθρωπους, που εφαρμόζουν το ”είμαι φίλος του εξωτερικού εχθρού (τώρα Σερβία και άλλες φορές η Τουρκία ) του γείτονά μου -από άλλο κόμμα – Έλληνα ”.

        • Ο Βούσιτς μάς ενδιαφέρει, ή δεν κατάλαβες, ως συνήθως, πού έγινε η ζημιά για την Ελλάδα και την Κύπρο; Άρες μάρες και πολυλογίες, που δείχνουν ότι δεν έχεις αντιληφθεί τίποτε. Ποιο είναι το παράδειγμά σου, το βλέπει -ελπίζω- κάθε νοήμων άνθρωπος και αποφεύγει να καταντήσει σαν κι εσένα.

          • Ελπίζετε ,αλλά δεν γνωρίζετε ποιον από τους δυο μας θέλει να μιμηθεί ή να αποφεύγει κάθε άνθρωπος .
            Πόσοι νοήμονες θέλουν να μιμηθούν υβριστές με την ίδια καραμέλα σαν εσάς στο στόμα ;;;.
            Ξανασκεφθείτε το -να είστε καλά .

          • Όταν δεν μπορείς να απαντήσεις, επειδή δεν καταλαβαίνεις και πρέπει να σού τα εξηγούνε σαν τον μπέμπη στα 81 σου, αρχίζεις τις συνήθεις γυναικουλίστικες παρλαπίπες για τάχα βρισιές και άλλα άσχετα.

  4. Παρενέβησαν και οι κυρίες Ελένη και Μαρία ,αλλά ως συνήθως χωρίς θέση για το θέμα, αλλά πάει πολύ ,-επειδή μισούμε το Μητσοτακέϊκο- να γινόμαστε πότε Τουρκόφιλοι και πότε- όπως τώρα- Σερβόφιλοι .
    Για εσάς το γράφω ευγενικέ μου φίλε κ. Επισκέπτη ,συντοπίτη των Μητσοτάκηδων .
    Υ.Γ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΟΥΝ ΒΕΤΟ ΕΙΤΕ Η ΚΥΠΡΟΣ,ΕΙΤΕ Η ΕΛΛΑΣ , ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ;;;.
    Γιατί ”να μη περνάει και από το μυαλό σας” και αυτό το ενδεχόμενο ;;;.
    Α.. και αν δούμε τη ζημιά δεν θα συγχαρούμε Ντόρα και Κυριάκο .Μη φοβάστε.
    Ηρεμήστε και να γίνετε άνθρωπος για ανθρώπινες συζητήσεις.
    ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΙΣΟΒΙΕ ”ΕΦΗΒΕ” .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα