Η Ελβετία ακυρώνει τη σύνοδο κορυφής Πούτιν-Μπάιντεν. ………Όχι ακριβώς, αλλά σχεδόν.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Ελβετία ακυρώνει τη σύνοδο κορυφής Πούτιν-Μπάιντεν. ………Όχι ακριβώς, αλλά σχεδόν.

Από το Φεγγάρι της Αλαμπάμα – 3 Ιουνίου 2021

Η Ρωσία ξεφορτώνει το δολάριο ΗΠΑ.

Η Ρωσία σκοπεύει να εγκαταλείπει τελείως το αμερικανικό δολάριο στο κυρίαρχο ταμείο της, το Ταμείο Εθνικού Πλούτου (ΤΕΠ) και να μειώσει το μερίδιο της βρετανικής λίρας μέσα σε ένα μήνα, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, προσθέτοντας ότι το μερίδιο του ευρώ και του γιουάν θα αυξηθεί, καθώς και του χρυσού, και ότι το χαρτοφυλάκιο γιεν Ιαπωνίας θα παραμείνει αμετάβλητο.

«Εμείς, όπως και η Κεντρική Τράπεζα, αποφασίσαμε να μειώσουμε τα κεφάλαια του ΤΕΠ που επενδύονται σε περιουσιακά στοιχεία σε δολάρια. Σύμφωνα με την τρέχουσα δομή, περίπου το 35% του ταμείου επενδύεται σε δολάρια. Αποφασίσαμε να αποσύρουμε ολοκληρωτικά από τα περιουσιακά στοιχεία σε δολάρια. αντικαθιστώντας τις επενδύσεις σε δολάρια με αύξηση του ευρώ και του χρυσού», είπε, προσθέτοντας ότι η μετάβαση σε αυτή τη νέα χρηματοοικονομική δομή θα ολοκληρωθεί σε ένα μήνα.
«[Οι επενδύσεις] σε δολάρια θα είναι 0% · σε ευρώ, θα φτάσουν το 40% · σε γιουάν, το 30% · σε χρυσό, το 20% · και σε λίρες και γιεν, το 5% το καθένα. Αντικαταστήσαμε τα δολάρια με μια αύξηση 5% σε ευρώ, χρυσό και γιουάν» , εξήγησε ο διαχειριστής οικονομικών.

Το Ταμείο του Ρωσικo;y Εθνικού Πλούτου έχει συνολική αξία περίπου 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας έχει επίσης μειώσει τα αποθέματά της σε δολάρια ΗΠΑ. Δημιούργησε επίσης μια εναλλακτική λύση για το διατραπεζικό σύστημα μεταφοράς SWIFT που θα χρησιμοποιηθεί εάν οι κυρώσεις των ΗΠΑ καθιστούν αδύνατη τις μεταφορές SWIFT:

Εάν η Εταιρεία Παγκόσμιας Διατραπεζικής Χρηματοοικονομικής Τηλεπικοινωνίας (SWIFT, Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) κλείσει στη Ρωσία, το τραπεζικό σύστημα της χώρας δεν θα καταρρεύσει, σύμφωνα με την κυβερνήτη της κεντρικής τράπεζας, Elvira Nabiullina. Η Ρωσία έθεσε σε λειτουργεία μια εναλλακτική λύση.

«Υπήρξαν απειλές ότι ενδέχεται να αποσυνδεθούμε από το SWIFT. Έχουμε τελειώσει να εργαζόμαστε στο δικό μας σύστημα πληρωμών και, αν συμβεί κάτι, όλες οι λειτουργίες μορφής SWIFT θα λειτουργήσουν εντός της χώρας. Δημιούργησαμε μια εναλλακτική λύση», δήλωσε η Nabiullina κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την περασμένη Τετάρτη.

Πρόσθεσε επίσης ότι το 90% των ATM στη Ρωσία είναι έτοιμα να δεχτούν το σύστημα πληρωμών Mir, μια εθνική έκδοση της Visa και της MasterCard.

Η Ρωσία αναμένει σαφώς ότι οι σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα επιδεινωθούν. Προστατεύεται από νέες κυρώσεις των ΗΠΑ.

Αυτό συμβαίνει δύο εβδομάδες πριν από τη σύνοδο κορυφής Μπάιντεν-Πούτιν στη Γενεύη, εάν αυτή η σύνοδος κορυφής πραγματοποιείται ποτέ :

Αν νομίζετε ότι είναι φάρσα, δεν θα έπρεπε:

Η Ελβετία δεν θα δεχτεί πιστοποιητικά εμβολιασμού COVID-19 που έχει γίνει με το εμβόλιο Sputnik V για τη διαπίστευση των μέσων ενημέρωσης στην επικείμενη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αμερικής στη Γενεύη, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου εσωτερικών, Pierre-Alain Eltschinger, στο Σπούτνικ.

Сертификат о вакцинации от COVID-19 - РИА Новости, 1920, 02.06.2021Εδώ είναι (στα ρωσικά) η επίσημη έκδοση του Ria. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η ρωσική αντιπροσωπεία στη σύνοδο κορυφής της Γενεύης εμβολιάστηκαν όλοι με τον Σπούτνικ V, οι Ρώσοι έχουν τελικά μια δικαιολογία για να ακυρώσουν μια περιττή σύνοδο κορυφής και να μην παρευρεθούν.

Η ανακοίνωση [του Ρώσου υπουργού Οικονομικών] σήμερα αποτελεί μήνυμα προς τον Μπάιντεν.  Λέει: Το ισχυρό σας δολάριο δεν έχει καμία δύναμη πάνω μας. Δεν θα μπορέσετε να μας ζαλήσετε με το μπλα μπλα σας για το Russiagate και τις παράλογες κυρώσεις σας. Πάρτε μας στα σοβαρά, διαφορετικά θα σταματήσουμε απλά να μιλάμε μαζί σας.

Είναι πράγματι το βαθύ κράτος που διευθύνει την αμερικανική πολιτική απέναντι στη Ρωσία και μάλλον το ίδιο θα συμφωνούσε με αυτήν τη δήλωση:

Στο βαθμό που μπορεί να εκτιμηθεί, δυσάρεστα γεγονότα που επικαλούνται μια ρωσική κακοήθεια εμφανίζονται με εγγυημένο τρόπο πριν από κάθε περίσταση όταν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη φύση της αμερικανικής πολιτικής έναντι της Ρωσίας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν υπάρχει ακόμη και η παραμικρή υποψία ότι οι διμερείς σχέσεις μπορεί να έχουν την ευκαιρία, όσο μικρή και να είναι, να βελτιωθούν.

Εάν το Bountygate και η ηλιθιότητα της ιστορίας Ναβάλνυ έχουν αποδειχθεί αποτυχίες (flops), με μια ευρύτερη άποψη της αμερικανικής πολιτικής έναντι της Ρωσίας, πρέπει κανείς να συμπεράνει ότι αυτό το σχήμα ήταν αποτελεσματικό. Αυτό συνεπάγεται κάτι φοβερό: Πρέπει να αναρωτηθούμε εάν έχουν καταστεί αδύνατες καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Κατανοούμε ότι η έκφραση «βαθύ κράτος» είναι λίγο υπερβολική. Ωστόσο, με αυτά που παρατηρούμε από το 2016, πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει πράγματι κάτι πίσω από το πολιτικό θέαμα που θα είχε πολλά να πει σε ζητήματα που υποτίθεται ότι βασίζονται σε εκλογικές επιλογές αλλά τα οποία, στην πραγματικότητα, δεν είναι .

Μια διάκριση, για να ολοκληρώσω. Στην εποχή του Τραμπ, το μοτίβο των γεγονότων που περιγράφω ήταν προληπτικό: η πολιτική του Τραμπ για τη Ρωσία ήταν ξεκάθαρη, θαυμάσια σαφής και έπρεπε να ανατραπεί. Στην περίπτωση του Μπάιντεν, φαίνεται να λειτουργεί με αντίθετο τρόπο. Ο Μπάιντεν ως επιβεβαιωμένος ρώσοφοβικός, δεν χρειάζεται τώρα παρά μόνο μια απλή δικαιολογία για να διατηρήσει τις εντάσεις στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο, ισχυριζόμενος ταυτόχρονα ότι κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να επιδιορθώσει τους κατεστραμμένους δεσμούς μας.

Ας περιμένουμε να δούμε αυτήν τη σύνοδο κορυφής της Γενεύης.

ΤΟ Φεγγάρι της Αλαμπάμα

Μεταφράστηκε από τα αγγλικά σε γαλλικά από τον Wayan, διορθωμένο από τον Hervé για το Saker Francophone

Μετάφραση από τα γαλλικά από τον Κριστιάν Ακκυριά

 Le Saker francophone

infognomonpolitics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα