Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ο κ. Χρήστος Πουγκιάλης είναι υποπτέραρχος ε.α. και μετεωρολόγος. Απόφοιτος της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας και της Σχολής Εθνικής Αμύνης.
Έστειλε στις “Ανιχνεύσεις” ένα άρθρο το οποίο δημοσιεύουμε σήμερα, βασισμένο στο βιβλίο του«Παιχνίδι με το Σύστημα» του Γεωργίου Μπούτου, οικονομικού επιθεωρητού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για την διαφθορά με στοιχεία απο περιπτώσεις που ο κ. Μπούτος ήλεγξε. Και τα αναφέρω αυτά ως στοιχεία εγκυρότητας των παρατιθεμένων στοιχείων.
Αξίζει να διαβάσετε το άρθρο το οποίο αναφέρεται σε μερικές περιπτώσεις.
Το πανηγύρι που γίνεται βαθύτερα και ευρύτερα καλύτερα να μην το γνωρίζουμε. Πολλοί δεν θα το αντέξουν.
Απο το πανηγύρι αυτό ξεκινά το τεράστιο ενδιαφέρον για την πολιτική. Δεν είναι η προβολή, η δόξα ή ο ακτιβισμός. Αυτά μπορείς να τα πετύχεις καλύτερα και εκτός πολιτικής. Είναι η διαφθορά. Είναι ο εξευτελισμός, μέχρι ακυρώσεως, των θεσμών που επιτρέπει την διαφθορά.
Προσφάτως, φίλος με σχέσεις με μεγαλοεπιχειρηματία, μου έλεγε πως υποψήφιοι βουλευτές προσφέρονται στο στυλ “θα είμαι δικό σου με 300.000 ευρώ”.
Αυτό δεν είναι πολιτικό σύστημα. Αυτή δεν είναι ούτε πολιτική, ούτε κοινωνική ζωή.
Όλοι οι πολιτικοί που συμπεριφέρονται με τον τρόπο αυτό είναι και ευάλωτοι.
Ποιος απο αυτούς θα σηκώσει κεφάλι και θα φέρει αντίρρηση στον αρχηγό ή, ακόμη, και ο αρχηγός, όταν κάποια δύναμη του υπαγορεύσει πολιτική; όλους τους κρατάνε. Και τους κρατάνε γερά.
Όσο δεν λύνεται το πρόβλημα της διαφθοράς και της λειτουργίας των θεσμών, στις εκλογές θα έχουμε αυτήν την ένταση που ξεφτελίζει κάθε δημοκρατική λειτουργία. Και όσο η λειτουργία των θεσμών δεν αποκαθίσταται, κράτος δεν θα δημιουργηθεί.
Διαβάστε το άρθρο. Μια ιδέα θα πάρετε
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα