Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 – 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

 

Haaretz – 19-04-2024 – Ωρα 07.53 π.μ.

https://www.haaretz.com/israel-news/2024-04-19/ty-article-live/reports-say-israel-attacked-site-in-iran-explosions-heard-in-isfahan/0000018e-f484-daad-a3de-febf4f4e0000

New York Times: αναφέρουν ότι τρεις Ιρανοί αξιωματούχοι λένε ότι η επίθεση έπληξε στρατιωτική βάση κοντά στο Ισφαχάν στο δυτικό Ιράν,

Ιρανική κρατική τηλεόραση: αναφέρει ότι καταστράφηκαν τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το Ισφαχάν

CBS: αναφέρει ότι ένας Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την επίθεση του Ισραήλ

ΗΠΑ: επιβάλλουν νέες κυρώσεις στο πρόγραμμα drone του Ιράν, χάλυβα, αυτοκίνητα βιομηχανίες

ΗΠΑ: ασκούν βέτο στο αίτημα της Παλαιστίνης για ένταξη στον ΟΗΕ

 

The Associated Press – πριν 25 λεπτά

Οι New York Times αναφέρουν ότι η ιρανική αεροπορική βάση χτυπήθηκε από ισραηλινή επίθεση

Το Ιράν εκτόξευσε αντιαεροπορικά πυρά νωρίς το πρωί της Παρασκευής 19/4, καθώς οι εκρήξεις ακούγονταν κοντά σε μια μεγάλη αεροπορική βάση στο Ισφαχάν, αυξάνοντας τους φόβους για πιθανή ισραηλινή επίθεση μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Τεχεράνης με drone και πυραύλους στη χώρα.

Οι New York Times επικαλούνται τρεις Ιρανούς αξιωματούχους που ανέφεραν ότι ένα χτύπημα έπληξε μια αεροπορική βάση κοντά στην πόλη και δύο Ισραηλινοί αξιωματούχοι άμυνας ανέφεραν ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου του Ισραήλ δεν έχει ανακοινώσει αλλαγές στις οδηγίες της προς το κοινό. Η ιρανική τηλεόραση ανέφερε ότι τρία drones καταστράφηκαν επιτυχώς πάνω από το Ισφαχάν.  Διαβάστε την πλήρη ιστορία εδώ

Haaretz19-04-2024 – πριν 41 λεπτά

Καμία αλλαγή στις οδηγίες προς το ισραηλινό κοινό, είπε ο εκπρόσωπος του IDF

Haaretz19-04-2024 – πριν 42 λεπτά

Οι αναφορές λένε ότι το Ισραήλ έπληξε τοποθεσία στο Ιράν. Εκρήξεις ακούστηκαν στο Ισφαχάν στο δυτικό Ιράν

Ακολουθούν οι τελευταίες ενημερώσεις για την ημέρα 196 του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς

■ Το ABC News ανέφερε ότι, τη νύχτα της της Πέμπτης προς Παρασκευή 18-19/04 Ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν τοποθεσία στο Ιράν, και ο εναέριος χώρος έκλεισε πάνω από μεγάλες ιρανικές πόλεις.

■ Το CBS News ανέφερε ότι Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την επίθεση με πυραύλους του Ισραήλ .

■ Οι New York Times ανέφεραν δύο Ισραηλινούς αξιωματούχους που δήλωσαν ότι το Ισραήλ έπληξε το Ιράν, καθώς και τρεις Ιρανούς αξιωματούχους που δήλωσαν ότι ένα χτύπημα έπληξε μια στρατιωτική αεροπορική βάση κοντά στο Ισφαχάν.

Πηγές της συριακής αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι τοποθεσίες που ανήκουν σε ιρανική πολιτοφυλακή στη νότια Συρία δέχθηκαν επίθεση τις τελευταίες ώρες

■ Το Bloomberg ανέφερε ότι ένας Ισραηλινός αξιωματούχος είπε σε Αμερικανούς αξιωματούχους την Πέμπτη ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν τις επόμενες 24-48 ώρες .

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε το βέτο των ΗΠΑ σε μια «επαίσχυντη» πρόταση του ΟΗΕ να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος μέλος. Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε το βέτο των ΗΠΑ στην ψηφοφορία του ΟΗΕ.

■ Ο οίκος αξιολόγησης S&P δήλωσε ότι η μακροπρόθεσμη πιστωτική προοπτική του Ισραήλ ήταν αρνητική και ότι οι εντάσεις στο Ιράν επιδεινώνουν τους ήδη αυξημένους κινδύνους.

Haaretz19-04-2024 – πριν 57 λεπτά

Προηγούμενες ενημερώσειςΚάντε κλικ εδώ για ενημερώσεις από την ημέρα 195 του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς

Haaretz19-04-2024 – πριν 1 ώρα

Οι New York Times επικαλούνται τρεις Ιρανούς αξιωματούχους ότι ένα χτύπημα έπληξε μια στρατιωτική αεροπορική βάση κοντά στο Ισφαχάν

Haaretz19-04-2024 – πριν 1 ώρα

Αξιωματούχοι στην Τεχεράνη λένε ότι οι αναφορές αποτελούν προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης, δεν σημειώθηκαν επεισόδια πάνω από το Ισφαχάν

Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τίποτα ασυνήθιστο δεν είχε συμβεί στον ουρανό πάνω από το Ισφαχάν και ότι οι αναφορές για ένα χτύπημα στο Ιράν δεν ήταν τίποτα άλλο από ισραηλινή και αμερικανική προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης. Διέψευσαν επίσης ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας είχε συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση. Η κρατική τηλεόραση είπε ότι τίποτα δεν πήγαινε καλά στην πόλη και ότι οποιαδήποτε αντίθετη αναφορά ήταν ψευδής.

Haaretz19-04-2024 – πριν 1 ώρα

Οι New York Times επικαλούνται δύο Ισραηλινούς αξιωματούχους ότι το Ισραήλ χτύπησε το Ιράν 

Reuters19-04-2024 – πριν 2 ώρες

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν αναφέρει ότι τρία drones καταστράφηκαν πάνω από το Ισφαχάν

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν ανέφερε ότι «γύρω στις 12:30 π.μ. GMT, τρία drones παρατηρήθηκαν στον ουρανό πάνω από το Ισφαχάν. Το σύστημα αεράμυνας ενεργοποιήθηκε και τα κατέστρεψε».

Haaretz19-04-2024 – πριν 2 ώρες

Ιρανική τηλεόραση: Πυρηνικές τοποθεσίες δεν έχουν υποστεί ζημιά σε αναφερθείσα επίθεση

Και έπεται συνέχεια…

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα