Ζοφερή προειδοποίηση από τις μυστικές υπηρεσίες του Βερολίνου: Σενάρια για πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία και πολιτικές δολοφονίες στη Γερμανία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Προειδοποίηση για το ενδεχόμενο πυρηνικής επίθεσης στηνν Ουκρανία αλλά και πολιτικές δολοφονίες επί γερμανικού εδάφους απηύθυναν προς το γερμανικό κοινοβούλιο τρεις  γερμανοί Αξιωματούχοι.

Πρόκειταιο για τους αρχηγούς της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κατασκοπείας (BND) Μπρούνο Καλ,της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος (BfV) Τόμας Χάλντενβανγκ και της Υπηρεσίας Στρατιωτικής Κατασκοπείας (MAD) Μαρτίνα Ρόζενμπεργκ.

Οι ίδιες αρχές αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να προβούν σε πολιτικές δολοφονίες στο έδαφος της Γερμανίας.

Τις αποκαλύψεις έκανε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Oι Κάλ και Χάλντενβανγκ έκαναν αντίστοιχες δηλώσεις στο γερμανικό κοινοβούλιο, το οποίο συνεδριάζει μια φορά τον χρόνο δημόσια για να ακούσει εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση από τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.

Ο αρχηγός της BfV δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία «άλλαξε τους κανόνες του παιγνιδιού» σε όλους τους τομείς της πολιτικής και ενέχει μια άμεση απειλή για την ασφάλεια της Γερμανίας στο εσωτερικό της. Ο Χάλντενβανγκ δήλωσε ότι τον Απρίλιο από την Γερμανία απελάθηκαν 40 Ρώσοι κατάσκοποι, «αλλά δεν είναι μόνο αυτό».

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο επικεφαλής της Bfv «το επιχειρησιακό επίπεδο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στην Γερμανία μειώθηκε», και η Bfv έχει επεξεργαστεί σενάρια , που εξετάζουν το ενδεχόμενο να οργανωθούν από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πολιτικές δολοφονίες στο έδαφος της Γερμανίας».

Ο Καλ προειδοποίησε το γερμανικό κοινοβούλιο για το ότι ο Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει «υποστρατηγικά πυρηνικά όπλα».

Κατά την άποψη του επικεφαλής της BND, η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να επιχειρήσει να επιβάλει στην Ουκρανία ειρήνη με δυσμενείς όρους. Από την ρωσική πλευρά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για συμβιβασμό, ισχυρίζεται ο ίδιος.

Οι δηλώσεις του συνιστούν μόνο υποθέσεις. Η BND δεν διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων, διευκρινίζει το περιοδικό Spiegel.

Συνεχίζουν τις επιθέσεις με drones

Οι νέες πληροφορίες έρχονται σε μία στιγμή που η Μόσχα καταφεύγει σε drone – καμικάζι για να πλήξει, αδιακρίτως, στόχους στο Κίεβο.

Μάλιστα σήμερα, ο Μιχάιλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επέρριψε στο Ιράν την ευθύνη για τις «δολοφονίες Ουκρανών» μετά τις επιθέσεις που εξαπέλησε η Ρωσία σε ουκρανικές πόλεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Ιρανικής κατασκευής.

Η Ουκρανία έχει αναφέρει αύξηση των ρωσικών επιθέσεων με ιρανικής κατασκευής drones Shahed-136 τις τελευταίες εβδομάδες. Το Ιράν αρνείται ότι παρέχει αυτά τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, ενώ το Κρεμλίνο δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

«Το Ιράν ευθύνεται για τις δολοφονίες των Ουκρανών.

Η χώρα που καταπιέζει τον ίδιο της τον λαό δίνει τώρα όπλα στα ρωσικά τέρατα για μαζικές δολοφονίες στην καρδιά της Ευρώπης. Αυτό σημαίνουν οι ατέλειωτες δουλειές και οι παραχωρήσεις στον ολοκληρωτισμό.

Αυτό συμβαίνει όταν οι κυρώσεις δεν επαρκούν», έγραψε ο Ποντολιάκ στο Twitter.

Από την πλευρά του ο Κουλέμπα ζήτησε από την ΕΕ την επιβολή περισσότερων κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, μετά τις πρωινές επιθέσεις με ιρανικά drones που σκότωσαν τουλάχιστον τρία άτομα.

Είναι απαραίτητο «να επιβληθούν κυρώσεις στο Ιράν επειδή προμήθευσε drones στη Ρωσία», υπογράμμισε στο Twitter ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Με πληροφορίες από Novaya Gazeta.Europe, spiegel.de μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ζοφερή προειδοποίηση από τις μυστικές υπηρεσίες του Βερολίνου: Σενάρια για πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία και πολιτικές δολοφονίες στη Γερμανία

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα