ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΤΟ ΕΞΗΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Επειδή υπάρχει ένας βολονταρισμός στην επιθυμία του κόσμου για ενημέρωση να διευκρινίσω ότι υπάρχουν “νόμοι” συμφέροντος στην ενημέρωση τους οποίους δεν πρέπει να παραβλέπουμε.
Και αφού συνειδητοποιήσουμε αυτό που συμβαίνει να αναζητήσουμε τρόπους διεξόδου.
Για να καταλάβουμε τι γίνεται μια σύντομη αναδρομή.
Τα πρώτα ΜΜΕ ήταν οι εφημερίδες. Όταν πρωτοεκδόθηκαν βασίζονταν στην αγορά τους από τον κόσμο. Άρα, όσοι τα κατείχαν έπρεπε να ικανοποιήσουν την επιθυμία των αναγνωστών. Και η επιθυμία ικανοποιούνταν από την καλή ενημέρωση.
Προϊόντος του χρόνου, το κριτήριο άλλαξε. Εμφανίσθηκαν ισχυρά διαφημιστικά γραφεία και η κατέχοντες αναζήτησαν μια ισορροπία μεταξύ της επιθυμίας των αναγνωστών και των διαφημιστικών απαιτήσεων. Δει, δη, χρημάτων…
Το επόμενο βήμα ήταν, ακόμη, χειρότερο. Τα ΜΜΕ στην ολότητά τους (εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις) ελέγχθηκαν από οικονομικά ισχυρούς παράγοντες οι οποίοι δεν είχαν πρόβλημα να υποστούν μια οικονομική ζημιά από την λειτουργία τους αφού συνολικά (με όλες τις επιχειρήσεις τους) όχι μόνο έβγαιναν αλλά ήλεγχαν και το πολιτικό παιχνίδι.
Ο έλεγχος του πολιτικού παιχνιδιού δεν παρέχει, μόνο, πρεστίζ αλλά και φέρνει χρήματα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιτευχθεί αυτό.
Σήμερα, η καλύτερη πολιτική ομάδα να συσταθεί, με τους πλέον αξιόλογους ανθρώπους και τις πιο προωθημένες και κοινωνικά δίκαιες ιδέες, αν δεν υπάρξουν ΜΜΕ που θα την προβάλλουν δεν θα πετύχει τίποτε.
Με άλλα λόγια το πολιτικό σκηνικό είναι φρακαρισμένο και ελεγχόμενο.
Μικρές ρωγμές σ αυτό αποτελούν διαδικτυακές προσπάθειες.
Σε μια τέτοια (anixneuseis web tv) συμμετέχουμε και εμείς.
Δεν είναι, μόνο, ότι από τις εκπομπές αυτές μαθαίνετε πράγματα που αλλού δεν θα τα βρείτε. Αλλά και ότι προσεγγίζουμε θέματα που κατά την κυρίαρχη αντίληψη δεν “πουλάνε”. (Κυπριακό, δεν πουλάει αλλά πάει για ξεπούλημα, Ιράν).
Χθες, στην εκπομπή της Πωλίνας Άνιφτου έγινε μια εξαιρετική συζήτηση για το Ιράν μετά τις εκλογές.
Συμμετείχε και ο τελευταίος πρέσβης του Ιράκ στην Αθήνα.
Δείτε την. Αλλά γενικότερα, έχετέ το υπόψη σας ότι υπάρχει αυτή η διαδικτυακή προσπάθεια και παρακολουθήστε την. Από Σεπτέμβριο θα εμφανιστεί πιο οργανωμένη.
Κριτήριό μας είναι η ανάλυση και η ενημέρωση με όσο γίνεται αντικειμενικά και ορθολογικά κριτήρια. Ίσως σας δυσαρεστήσουν αυτές οι αρχές μας αλλά αποφασίστε τι θέλετε. Προσπάθεια ενημέρωσης ή ικανοποίηση του βολονταρισμού σας.
Φυσικά δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα διεμβολίσουμε τα κύρια συστημικά ΜΜΕ. Αλλά μια συνδυασμένη προσπάθεια κάποια στιγμή όλων των διαδικτυακών προσπαθειών μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.
Είμαστε υπεύθυνοι των επιλογών μας. Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα.
Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Ανδρέας Νικολόπουλος και 4 ακόμη
1 σχόλιο
1 κοινοποίηση
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση
spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένας τρόπος διεξόδου είναι να μην βάζετε διαδικτυακές εκπομπές πάνω στις εκπομπές του Σαχίνη. Είναι προφανές που θα δείξουμε ότι παρακολουθούμε…

  2. Άλλος τρόπος διεξόδου είναι να κοπεί εκείνο το χούι των επιστημόνων σας να ξεκινάνε με 15′-30’της εκπομπής τους αραδιάζοντας τα προσόντα των καλεσμένων τους. Μπορώ να σκεφτώ τρόπους να φαίνονται σε πρώτο πλάνο, αλλά δεν χρειάζεται καν. Αν μου πουν ενδιαφέροντα πράγματα, θα ψάξω να βρω και τα προσόντα αυτού που τα είπε. Και δεν είναι που εγώ προσωπικά βγάζω καντήλες, με το να τους βλέπω να κορδώνονται προκαταβολικά και μετά αδυνατώ να παρακολουθήσω την εκπομπή, ένα άτομο είμαι, πάει στο διάολο. Το θέμα είναι που στύβοντας το μυαλό μου, δεν μπορώ να σκεφτώ, ούτε ένα νεαρό άτομο που θα υποβαλλόταν σε αυτό το μαρτύριο. Και πολύ καλά κάνει, κατά την γνώμη μου…

  3. Λοιπόν,προκύπτει ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα:
    Η επιθυμία για ενημέρωση εκδηλώνεται με βολονταρισμό επειδή καταντήσαμε όλοι Βόρειοι στο μυαλό και τη ψυχή.
    1) Στο απολίτικο-εγωπαθές επίπεδο της επιθυμίας, απλώς μας αρέσει ό,τι μας μοιάζει. Δεν αρέσουν πχ οι Ανοικτές Ανιχνεύσεις στα άτομα που αγαπάνε το Κλείσιμο,στα άτομα που θέλουν να καθρεφτίζονται μέσα από το “υψηλό επίπεδο” των διεθνών θεμάτων και της ψευτο-φιλοσοφίας.

    2)Ο βολονταρισμός δεν είναι φιλοσοφική θεωρία αλλά το κύριο γνώρισμα των Δυτικών δεδομένου ότι η βουλησιαρχία είναι το έλλειμμά τους ως προς τον Νου, τον Λόγο/Σοφία. Έλλειμμα που υπεραναπληρώνεται με το περίσσευμα σε βούληση/θυμικό.
    Το να είσαι “ένθυμος” χωρίς να είσαι “διανοητικός” σημαίνει απλά “απολίτευτος” = κλεισμένος στην κοσμάρα σου.
    Ο πολιτικός άνθρωπος δεν κυριαρχείται από την επιθυμία, τελεί υπό τις επιταγές της Σοφίας.

    Μόνον ο πολιτικός άνθρωπος είναι ελεύθερος επειδή είναι σε θέση να θέλει το Έτερο, κάτι άλλο από αυτό-που-είναι, όντας ικανός να φαντάζεται κάτι άλλο από αυτό-που-είναι. ”
    ορεγόμεθα διότι δοκεί, αρχή γαρ η νόησις”. Ο βολονταρισμός δείχνει “την φύσιν μονόκωλον (μονομερή)”

    • Πολύ ωραίο το σχόλιό σας.

      Προς κο Σαββίδη
      Συνεχίστε ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ κυρίως με θέματα που ΔΕΝ ”πουλάνε” και συγχαρητήρια για την όλη εξαιρετική δουλειά που καταθέτετε στο δημόσιο λόγο τόσα χρόνια με τους εξαιρετικούς εκλεκτούς σας καλεσμένους σε κάθε εκπομπή σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα