«Ενός κακού μύρια έπονται για τον Μακρόν ;»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου  [email protected]  www.kalkis.eu

Δεν προλάβαμε καλά-καλά χθες να διαβάσουμε για την μακρά και επιταχυνόμενη πτώση της δημοτικότητας του Emmanuel Macron (27-8-2018 https://www.anixneuseis.gr/?p=194803) και σήμερα το πρωί (28-8-2018) μάθαμε μαζί του (δίχως σχετική προειδοποίηση) από το γαλλικό ραδιόφωνο  France Inter την παραίτηση του 3ου τη τάξει υπουργού του Nicolas Hulot, του δημοφιλέστερου μέλους της γαλλικής κυβέρνησης. Χθες απόγευμα μάλιστα, πριν ο Μακρόν αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψή του στη Δανία και Φιλανδία συνεχίζοντας την φιλοευρωπαϊκή καμπάνια του, είχε προηγηθεί μια σύσκεψη για το κυνήγι στη Γαλλία στο προεδρικό μέγαρο Élysée με θέμα τους Γάλλους κυνηγούς που αριθμούν 1.000.000 περίπου και οι οποίοι πέτυχαν να μειώσουν το κόστος της κυνηγετικής άδειας από τα 400 στα 200 ευρώ. Στη εν λόγω σύσκεψη, που κράτησε 2 ώρες, εκτός από τον Nicolas Hulot συμμετείχε κι ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυνηγών  Thierrie Coste, λομπίστας των τελευταίων.  «Πιθανώς ένα στοιχείο που με έπεισε ότι δεν λειτουργούμε όπως θα έπρεπε να λειτουργούμε», δήλωσε ο Nicolas Hulot  την Τρίτη το πρωί στη ραδιόφωνο France Inter. «Είχαμε μια συνάντηση για το κυνήγι, για τη μεταρρύθμιση που μπορεί να είναι μια σημαντική μεταρρύθμιση για τους κυνηγούς αλλά κυρίως για τη βιοποικιλότητα, αλλά είδα όμως την παρουσία ενός λομπίστα που δεν είχε προσκληθεί σε αυτή τη συνάντηση», δήλωσε  ο υπουργός, ο οποίος στη συνέχεια ανέφερε το όνομα Thierry Coste. «Δεν είχε καμιά δουλειά εκεί, δεν είχε προσκληθεί». Με δάκρια στα μάτια ο Nicolas Hulot  είπε ότι «δεν μπορεί να συνεχίσει να ψεύδεται», ότι είναι μόνος του κι ότι «πίσω του δεν υπάρχουν στρατεύματα».

Ποιος είναι ο Nicolas Hulot 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της γαλλικής κυβέρνησης (https://www.gouvernement.fr/ministre/nicolas-hulot) στο τηλεγραφικό προφίλ του Nicolas Hulot  αναφέρονται οι εξής ιδιότητες :

Φωτογράφος

Δημοσιογράφος

Εμψυχωτής και παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων

Θεμελιωτής του Fondation Nicolas-Hulot για τη φύση και τον άνθρωπο

Συγγραφέας βιβλίων και δημοσιεύσεων

Ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου της Δημοκρατίας για την προστασία του πλανήτη (2012 – 2015)

Διακρίσεις:

Διοικητής της Λεγεώνας της Τιμής (2015) σε αναγνώριση του έργου που έκανε για το περιβάλλον

Και ο Jacques Chirac και ο Nicolas Sarkozy και ο François Hollande επεχείρησαν ανεπιτυχώς να τον εντάξουν στο κυβερνητικό τους σχήμα κατά το παρελθόν, ως εμβληματική τηλεπερσόνα που ήταν.

O Nicolas-Hulot εθεωρείτο μια οικολογική εγγύηση της αριστεράς στην κυβέρνηση για αυτό και το πλήγμα για τον Μακρόν είναι τεράστιο, αν και αναμενόταν η παραίτηση αυτή εδώ και καιρό. Ο Μακρόν δήλωσε από τη Δανία ότι επέλεξε τον Nicolas-Hulot «ως έναν ελεύθερο άνθρωπο και η παραίτηση ήταν μια πράξη ελεύθερου ανθρώπου». Κι ότι «ελπίζει να υπολογίζει σε αυτόν και εκτός κυβέρνησης».

Πάντως ο  Nicolas-Hulot δήλωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική, αν και η παραίτησή του αποτέλεσε ένα πολύ καλό δώρο στην γαλλική αντιπολίτευση.

Ενός κακού μύρια έπονται για τον Μακρόν ;

Ποιος ξέρει ;

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα