Εδώ παπάς εκεί παπάς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης liberal.gr

Οι περισσότεροι Έλληνες νομίζουν ότι οι ξένοι ξέρουν καλύτερα από τους Έλληνες τι γίνεται στην Ελλάδα. Τρία καραμπινάτα παραδείγματα αυτές τις μέρες κονιορτοποιούν αυτό το μύθο. Η κατά τα άλλα έγκυρη Wall Street Journal, ο Δανός πρωθυπουργός Ράσμουσεν και ο αντιπρόσωπος του θεού στη γη Πάπας με τρεις παρεμβάσεις τους αποδεικνύουν ότι δεν έχουν ιδέα για τη χώρα και, στη χειρότερη περίπτωση, εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Η έγκριτη αμερικανική ναυαρχίδα του παγκόσμιου οικονομικού Τύπου Wall Street Journal με χτεσινό της δημοσίευμα χαρακτηρίζει κατόρθωμα της «παντοδύναμης ελληνικής γραφειοκρατίας» την απόφαση του ΚΑΣ να κηρύξει αρχαιολογικό χώρο τον μισό Πειραιά και να μπλοκάρει έτσι την κολοσσιαία επένδυση των 600 εκ ευρώ από τους Κινέζους της Cosco.

Η καλή εφημερίδα θα όφειλε να ξέρει αυτό που ξέρει κάθε Έλληνας ρεπόρτερ του διπλωματικού και οικονομικού ρεπορτάζ. Ότι απόφαση του ΚΑΣ δεν έχει σχέση με την πραγματικά παντοδύναμη ελληνική γραφειοκρατία και με το ΚΑΣ. Το ΚΑΣ που τα μέλη του είναι διορισμένα από την κυβέρνηση, δηλαδή είναι φερέφωνα, κήρυξε τον Πειραιά μετά από εντολή της κυβέρνησης.

Και επειδή η ελληνική κυβέρνηση με τη σειρά της δουλεύει πρώτα για τα συμφέροντα της τρόικας, των ΗΠΑ και της Γερμανίας και μετά της Ελλάδας, υλοποίησε την εντολή της Ουάσινγκτον ακριβώς όπως εκφράστηκε από τον Αμερικανό υπουργό Πομπέο στα Σκόπια στα τέλη του Φθινοπώρου πέρυσι. Και ακριβώς όπως εκφράστηκε στην κυβέρνηση από τον εδώ Αμερικανό πρεσβευτή Πάγιατ.

Ο κ. Πομπέο δήλωσε, για όποιον δεν το θυμάται, ότι τα Βαλκάνια δεν μπορεί να είναι πεδίο επέμβασης της Ρωσίας, αλλά ούτε και χώρος εισόδου του κινέζικου παράγοντα. Για όσους θέλουν να μάθουν γιατί αυτή η εχθρική στάση των ΗΠΑ κατά της Κίνας υπάρχει η καθημερινή ειδησεογραφία, που περιγράφει έναν άγριο οικονομικό πόλεμο των ΗΠΑ στην επιθετική και φτηνή κινεζική οικονομία. Τελευταίο κεφάλαιο οι απειλές της Ουάσινγκτον εναντίον όποιου χρησιμοποιεί τα δίκτυα της Huawai.

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν την Ελλάδα πύλη εισόδου της Κίνας στη Δύση και το λένε ανοιχτά. Η ελληνική κυβέρνηση, που δεν κόλλησε να πουλήσει τη Μακεδονία για να εκτελέσει την εντολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για τα Σκόπια, δεν κόλλησε και να μπλοκάρει την επέκταση της Cosco στον Πειραιά και κατ’ επέκταση στο Θριάσιο Πεδίο και στο δρόμο προς την κεντρική Ευρώπη, όπως είναι ο κινεζικός σχεδιασμός για δρόμους, τρένα, λιμάνια, πλοία, Logistics κλπ.. Ένα σχέδιο, που θα πλούτιζε τη δυτική Ελλάδα με ταχύτατους ρυθμούς.

Φυσικά, για τη δειλή και άτολμη ελληνική κυβέρνηση η εντολή του αφεντικού είναι ισχυρότερη από το συμφέρον της χώρας και έτσι βρέθηκε το ΚΑΣ, που δεν έχει ενδιαφερθεί για τα αρχαία του Πειραιά εδώ και 10ετίες, ούτε καν πριν τα έργα του μετρό ή του τραμ, που είναι πάντα αρχαιοκτόνα. Τα Θεμιστόκλεια τείχη είναι γκρεμίδια και σκουπιδότοποι και ο τύμβος του Θεμιστοκλή μια τρύπα χαβούζα. Τώρα θυμήθηκε το ΚΑΣ τα αρχαία του Πειραιά.

Εν κατακλείδι, αν η Wall Street Journal δεν ξέρει ποια είναι η πολιτική της Ουάσινγκτον για την Κίνα και πώς εφαρμόζει αυτή την πολιτική σε διπλωματικό και παρασκηνιακό επίπεδο στις άλλες χώρες είτε πρέπει να αλλάξει ανταποκριτές είτε διευθυντική ομάδα. Εκτός αν η εφημερίδα πυροβολεί αλλού για να ρίξει στάχτη στα μάτια. Ξέρουμε από πολιτική της δημοσιογραφίας.

Το δεύτερο κρούσμα ήρθε πριν λίγες μέρες από τον Πάπα, που θέλει τον Τσίπρα για Νόμπελ για «τις ευαισθησίες του στα κοινωνικά δικαιώματα»! Είναι πιθανό ο εκπρόσωπος του θεού στη γη να βαρυακούει όταν μιλάει με τον μεγαλοδύναμο. Γιατί αποκλείεται αυτός που τα ξέρει όλα να μην ακούει τις οιμωγές των χιλιάδων βασανισμένων στα νησιά του Αιγαίου, την ώρα που οι σύμμαχοι του εκλεκτού Τσίπρα ΜΚΟ στους τόπους μαρτυρίου και στην Αθήνα ξεκοκαλίζουν κάτι εκατοντάδες εκατομμύρια επιδοτήσεις της ευρωπαϊκής ένωσης.

Εκτός αν ο ποντίφιξ ενθουσιάστηκε με τη συμφωνία των Πρεσπών, που δίνει στους σλάβους του 8ου αιώνα δικαιώματα στη γλώσσα που έγραψε τις επιστολές του 700 χρόνια νωρίτερα ο ιδρυτής της Νέας Ρώμης του Πάπα, απόστολος των Εθνών Παύλος. Και δίνει στους σλάβους το δικαίωμα στο όνομα που ο ίδιος Παύλος ήξερε τους Θεσσαλονικείς. Ως Μακεδόνες.

Δεν ξέρουμε ποια κέντρα έχουν άκρες στο Βατικανό και έβαλαν τον Πάπα να λέει τις απαράδεκτες για το αξίωμά του ασυναρτησίες για τον Τσίπρα. Χωρίς μάλιστα να υπολογίσει ότι ο πρωθυπουργός της καρδιάς του απορρίπτεται από τα τρία τέταρτα των υπηκόων του. Κάποιος να τον μαζέψει τον Ποντίφικα για να μην εκτίθεται.

Το τρίτο κρούσμα έρχεται από τον Δανό πρωθυπουργό Ράσμουσεν. Ο οποίος χτες από την Αθήνα που βρίσκεται διαπίστωσε ότι η χώρα έχει κάνει άλματα προόδου και μάλιστα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κατά διαβολική σύμπτωση την ίδια μέρα παραιτήθηκε ο πρόεδρος της αρμόδιας ελληνικής Ανεξάρτητης Αρχής, καταγγέλλοντας ότι ο αγαπημένος πρωθυπουργός του Πάπα και του Ράσμουσεν στα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν έχει ενδιαφερθεί εδώ και 4,5 χρόνια ούτε να ενημερωθεί γι αυτά από την αρμόδια Αρχή, που υπάγεται σ αυτόν!

Για τους πρόσφυγες στη χώρα, που είναι χύμα, και για τα ανθρώπινα δικαιώματα μεταναστών και Ελλήνων που αλληλοσκοτώνονται, με ανομία, και με την αστυνομία απούσα, μάλλον δεν ξέρει τίποτε ο πρωθυπουργός της Δανίας του Βορρά, όπως και ο αντιπρόσωπος του Θεού επί της γης.

Συμπέρασμα: Πίσω από όλα υπάρχουν βρωμερά συμφέροντα. Και τίποτε δεν είναι όπως λέγεται και όπως περιγράφεται. Το ψέμα και η υποκρισία- και σε μερικές περιπτώσεις η αφέλεια και η βλακεία- είναι οι δυνάμεις που κινούν τα φαινόμενα. Είναι οι φυσικές δυνάμεις της πολιτικής και της οικονομίας. Για τις οποίες όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος.

Το κακό είναι ότι ο νοικοκύρης, σαν τον αρχοντοχωριάτη, βολεύεται περισσότερο να πιστεύει σε ψεκασμούς, Σώρρες, μάγισσες και χαρτορίχτρες, εξωγήινους και τσαρλατάνους πολιτικούς που του χαϊδεύουν τα αυτιά μ’ αυτά που θέλει να ακούσει. Γι αυτό και χάνει αδιάφορος δισεκατομμύρια ευρώ σε εισοδήματα από έργα που φρενάρονται από ξένα και εγχώρια συμφέροντα. Γιατί μεγάλο εγχώριο συμφέρον φρενάρει το Ελληνικό. Αλλά, χάνει και την αξιοπρέπειά του, επιτρέποντας στους ξένους αξιωματούχους να έρχονται εδώ και να του λένε αρλούμπες πάνω από τα σφαγμένα εισοδήματά του και τους αιματηρούς φόρους.

Κι όποιος ελπίζει στις εκλογές, πρέπει να ξέρει ότι οι εκλογές στη Δημοκρατία γίνονται κάθε μέρα. Αλλιώς, 14.600 μέρες είσαι υπήκοος και μόνο μία σε σέβονται.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

liberal.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πληρεστατη η αναλυση του κ.αρθρογραφου, που δημοσιογραφουσε χρονους πολλους-ολοι μας γνωριζομαστε απο μικρα παιδια , με το μικρο του ονομα ενας τον αλλον κραζει, που λεει και το ποιημα-στην παλαι ποτε κραταια εφημεριδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ -επι 30ετιαν στηριγμα του ΠΑΣΟΚ -αλλα στην παραγραφο 6 του κειμενου του αρθρου του αυτου παρελειψε ;;;-η δεν του βγαινει και τωρα ακομη – να αναφερει οτι η κυβερνηση της Ν.Δημοκρατιας ,με πρωθυπουργο τον κ. Κωστα Καραμανλη ειναι εκεινη ”που δεν κολλησε να πουλησει το ονομα της Μακεδονιας ,για να εκτελεσει εντολη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για τα Σκοπια ,δεν κολλησε να μπλοκαρει και την επεκταση της Cosco στον Πειραια και κατ’επεκταση και στο Θριασιο πεδιο και στο δρομο προς την Κεντρικη Ευρωπη , οπως ειναι ο Κινεζικος σχεδιασμος για δρομους , τρενα, λιμανια ,πλοια Logistics κλπ. Ενα σχεδιο , που θα πλουτιζε την Δυτικη Ελλαδα με ταχυτατους ρυθμους”.
    Αν ομως και οι εγκυροι και εγκριτοι δημοσιογραφοι σαν τον κ. Παπαδοπουλο-Τετραδη παραλειπουν απο προσωπικο ,αντικαραμανλικο -αντιδεξιο καταλοιπο να ενημερωσουν τους Ελληνες και κυριως τους νεοελληνες -γιαυτα που εζησαν- , πως θα ξεχωρισει ”η ηρα απο το σταρι” στα πολιτικα πραγματα της Ελλαδος και θα παυσουν να μας ”καθοδηγουν πότε ο αλαθητος Λατινοαμερικανος ΠΑΠΑΣ των φτωχων ,πότε ο πλερια σοσιαλιστης Δανος κ. Ρσδμουνσεν και κυριως πότε θα αρχισουν να μας σεβονται ως ισοτιμα μελη σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαικες Κοινοτητες οι ΗΠΑ και η Γερμανια , που κατεδειξαν απο περυσι με την Συμφωνια των Πρεσπων οτι προτιμουν τα πολυεθνικα και πολυθρησκευτικα Σκοπια ως συμμαχους τους ανθ’ημων,οι οποιοι απο το 1947 μεχρι το 1989 αποκρουαμε τον απο βορρα πραγματικο κομμουνιστικο κινδυνο , διναμε βασεις Νατοικες και Αμερικανικες στην Κρητη και σε αλλα μερη της Ελλαδος και το κυριωτερο εχουμε την πιο βαρεια Παγκοσμια Ιστορια της Δημοκρατιας και της συνεχους θυσιας κατα των -ισμων απο το 1940-1949.
    Δεν υπολογιζουν οτι ολα αυτα μας δονουν και πολυ συντομα ο Ελληνισμος θα αναγεννηθει μετα την καιρια φθορα και γενικη παρακμη του στην δευτερη 10ετια του αιωνος που διανυουμε ,καιοντας την καπα για ενα ψύλλο;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα