ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις ποιος υπερτερεί; η πολιτική ή η οικονομία. Η Γερμανία δείχνει το δρόμο.
Θα μου πείτε καλά κάνει. Αλλά ας μην ψάχνει για πολιτικό άλλοθι στις ενέργειές της. Κάποιος πρέπει να πει στους Γερμανούς ότι ο ορθολογισμός δεν είναι Γερμανική αποκλειστικότητα. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι κάνουν και γιατί το κάνουν.
“«Επίκειται επέκταση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας, από την οποία ενδέχεται να βγουν κερδισμένες γερμανικές εταιρείες. Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αύριο και μεθαύριο, οι 27 θα ανοίξουν το δρόμο για την εμβάθυνση της τελωνειακής ένωσης, παρά τις πολιτικές διαφορές με την Τουρκία», σημειώνει η Handelsblatt σε άρθρο με τίτλο «Γερμανικές εταιρείες ποντάρουν στην αποκλιμάκωση έναντι της Άγκυρας». Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Ένα τέτοιο βήμα θα είχε μεγάλη αξία για την γερμανική οικονομία. ‘Η επέκταση είναι αναγκαία‘, δηλώνει ο Στίβεν Γιανγκ, επικεφαλής της Bosch στην Τουρκία και πρόεδρος του γερμανοτουρκικού συμβουλίου οικονομικής συνεργασίας”.
spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για να ωφεληθούν οι γερμανικές εταιρείες, ίσως πρέπει να καταστραφεί η Ευρώπη και στο τέλος και η ίδια η Γερμανία. Οι Γερμανοί ποτέ δεν φημιζόταν για την διορατικότητά των. Αν η Τουρκία μπει στην ΕΕ (εκτιμώ ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, διότι υπάρχει το βέτο π.χ. των Γάλλων), θα έχει την πολυπληθέστερη ομάδα ευρωβουλευτών. Αλλά αυτό είναι ασήμαντο μπροστά στα 20-30 εκατομμύρια Τούρκων, που θα εισρεύσουν στην Ευρώπη ζητώντας δουλειά, βάσει τού κοινοτικού κεκτημένου τής ελευθέρας διακινήσεως και μετεγκαταστάσεως. Οι κοντόφθαλμοι Γερμανοί βλέπουν το σήμερα, αλλά όχι παραπέρα.

  2. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω το θεμελιώδες στην αριστοτελική Πολιτική Επιστήμη (= Γνώση του κοινωνείν = του τρόπου του Ανθρώπου):
    Οι Δυτικοί είναι “απολίτευτοι” (ακοινώνητοι)
    = Δεν βάζουν την Πολιτική κάτω από την οικονομία, την αγνοούν παντελώς.

    Σήμερα, στην εποχή του χυδαίου ρεαλισμού-τυχοδιωκτισμού (=με αφυπνισμένους στη δυτική ψυχή τους Βίκιγνς και στην ανατολική τους οσμανλήδες και άλλους πολεμοχαρείς προγόνους), οι Γερμανοί συμβαδίζουν με το ΌΛΑ είναι Οικονομία = όλα Ιδιωτικά (συμφέροντα).

    Ωστόσο, διαφέρουν από τους Βόρειους/Νόρμεν/Αγγλοσάξονες ως προς τα ενοχικά συμπλέγματα λόγω του εξοβελισμένου ρωμαϊκού Δημοσίου. Επειδή είναι ordo-liberals (= Και Δημόσιο Και Ιδιωτικό), χρειάζονται το άλλοθι της “κρατικής πολιτικής” (όχι της Πολιτικής)!
    Διαφέρουν επομένως από τους υπόλοιπους Δυτικούς στο ότι μοιάζουν κάπως στους Ανατολίτες. Γιατί ο κρατικισμός και γενικά η παπικού τύπου εξουσία μοιάζει με τον ανατολίτικο ολοκληρωτισμό. Η Μέρκελ και ο Ερντογαν δεν έχουν μόνο κοινά οικονομικά συμφέροντα, έχουν μεγάλη αγάπη ο ένας για τον άλλον απλώς επειδή μοιάζουν…

  3. Ὁ Καστοριάδης ἐπισημαίνει κάτι χαρακτηριστικό.
    «Ο Χάιντεγγερ είναι µια άλλη ιστορία, κάτι το πολύ µπερδεµένο. Φυσικά και υπάρχει επιστροφή στο πνεύµα της ελληνικής φιλοσοφίας, που προέρχεται από τον Νίτσε, ο θαυµασµός των προσωκρατικών στον Νίτσε, η τραγική φιλοσοφία κ.λπ. Νοµίζω όµως ότι, από την άλλη πλευρά, στον Χάιντεγγερ δεν υπάρχει ούτε λέξη για την πολιτική κληρονοµιά, για τη σεξουαλικότητα ή τον έρωτα. Και δεν είναι τυχαίο.»

    https://www.lifo.gr/culture/vivlio/mia-spania-synomilia-me-ton-kornilio-kastoriadi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα