ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Στη διαδικτυακή τηλεόραση AniXnefseis web tv έγιναν χθες δύο ενδιαφέρουσες εκπομπές.
Στη μία, ο υποστράτηγος ε.α. και οικονομολόγος Γιώργος Χατζηθεοφάνους είχε προσκεκλημένο τον Καθηγητή του Πάντειου Κων. Λάβδα ο οποίος μεταξύ των πολύ ενδιαφερόντων που είπε για την Ευρώπη τόνισε πως αν θέλουμε να αρχίσει η εμβάθυνση πρέπει να σταματήσουν οι διευρύνσεις και η Ελλάδα, με τον τρόπο της, πρέπει να συμβάλλει σε αυτό.
Είπε, ακόμη πως είναι λάθος να ικανοποιούμεθα επειδή θα πάψει η επιρροή της Ρωσίας στα βαλκάνια με την ένταξη των χωρών στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Συμφωνώ και στα δύο με τον κ. καθηγητή.
Στη δεύτερη εκπομπή ο καθηγητής Γενετικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ζαχαρίας Σκούρας είχε προσκεκλημένη την καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου κ. Ευαγγελία Τσουκαλά η οποία μας ταξίδεψε στον άγνωστο χώρο που διακονεί επιστημονικά.
Η κ. Τσουκαλά επιτελεί ένα πολύ σημαντικό επιστημονικό έργο το οποίο έχει και κοινωνικές προεκτάσεις. Τα ευρήματα που ανακαλύπτει αναζητά χώρους να τα εκθέσει. Και, συνήθως, δεν βρίσκει ανταπόκριση.
Τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν καλόν τρόπο προσέλκυσης επιστημόνων, ερευνητών αλλά και απλού κόσμου και να αναδείξουν τις πόλεις που θα τα φιλοξενήσουν. Απορώ γιατί αυτή η αδιαφορία των δημοτικών αρχών.
Ιδιαιτέρως η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη τέτοιων πρωτοβουλιών, τώρα, που οι διαδοχικές κυβερνήσεις (η σημερινή το κάνει με κραυγαλέο τρόπο). της στερούν όσα διαχρονικά κρίθηκε αναγκαίο να έχει από άποψη θεσμών.
Βεβαίως και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και στις μικρότερες πόλεις στις περιοχές των οποίων βρίσκονται τα απολιθώματα αλλά αν πρόκειται να δημιουργηθεί κάτι μεγαλύτερο με περισσότερες απαιτήσεις ας έρθει σε επαφή η δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης με την κ. Τσουκαλά.
Μου έκανε, επίσης, εντύπωση το ότι η κ. Τσουκαλά η οποία από την παρουσίασή της φάνηκε για δυναμική γυναίκα είπε πως η γυναικεία της φύση της στέρησε περισσότερες δυνατότητες στον επιστημονικό της χώρο.
Σήμερα στην διαδικτυακή τηλεόραση “AniXnefseis web tv” η Μάρνη Χατζηεμμανουήλ θα αναπτύξει θέματα πολιτισμού (7μμ) και ο Στρατηγός ε.α. Ηλίας Λεοντάρης θα συνομιλήσει για ζητήματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής με τον Jhon Sitilidis και τον Μίλτο Σαρηγιαννίδη. (9μμ). Η εκπομπή που συντονίζει ο Στρατηγός Λεοντάρης θα γίνει στα αγγλικά.
Η διαδικτυακή τηλεόραση AniXnefseis web tv θα καθιερώσει και ξενόγλωσση ζώνη.
Να μας παρακολουθήσετε.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα