Γιατί η Τουρκία είναι για τις ΗΠΑ απλώς «μια δύσκολη σύμμαχος»; Ποιά είναι η κυρία δίπλα στον Μπλίνκεν;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Είναι πολλοί εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί οι ΗΠΑ μονίμως χαϊδεύουν την Τουρκία…
Σε δήλωση του Πρόεδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, που κατακεραυνώνει την Τουρκία, αφού έχει γλαφυρά περιγράψει την επιθετική της πολιτική έναντι του Ελληνισμού, την απαράδεκτη συμπεριφορά της έναντι «συμμάχων», και τις ερωτοτροπίες της με την Ρωσία, τελικά θέτει το ερώτημα «πώς θα αποκαλούσες μια τέτοια χώρα;», ο φανερά αμήχανος Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν  απαντά, «θα την αποκαλούσα μια δύσκολη/προκλητική (challenging) σύμμαχο».
Φυσικά δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση η τοποθέτηση του Α. Μπλίνκεν δεδομένου ότι διαχρονικά οι ΗΠΑ έχουν αποδείξει ότι έτσι ακριβώς βλέπουν και αντιμετωπίζουν την Τουρκία. Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται στο γεγονός ότι την ώρα που ο Μπλίνκεν έκανε την δήλωση, δίπλα του καθόταν η τουρκικής καταγωγής Naz Durakoğlu!
Η δημοσιογράφος/ερευνήτρια Φανούλα Αργυρού έγραφε (21/02/2022) στο iEpikaira: «Την είδηση ότι «δύο τουρκο-αμερικανίδες «βοηθούν» στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, όπως χαρακτηριστικά διεμήνυε ο Λευκός Οίκος δικαιολογώντας την απόφαση του να τις διορίσει σε νευραλγικές θέσεις του State Department» πρόβαλε η ελληνική ιστοσελίδα www.newsbreak.gr. Αυτές είναι η Naz Durakoğlu και η Özge Güzelsu. Σύμφωνα με το δημοσίευμα διατηρούν στενές σχέσεις με την Τουρκία, και συντονίζουν με τον στενό συνεργάτη του Προέδρου Biden, Amos Hochstein την ενεργειακή πολιτική του Στέιτ Ντιπάρτμεντ…».
Στο ίδιο δημοσίευμα διευκρινίστηκε ότι: «H Naz Durakoğlu διορίστηκε τον Ιανουάριο του 2021 ως Principal Deputy Assistant Secretary in the Bureau of Legislative Affairs, την υψηλότερη θέση που έδωσαν ποτέ σε τουρκο-αμερικανίδα στην πρόσφατη ιστορία του Αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ».
Τώρα καταλάβατε γιατί η Τουρκία είναι για τις ΗΠΑ απλώς «μια δύσκολη σύμμαχος»; Αν όχι, κάντε και μια βόλτα από ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ… Ελληνοαμερικανικό λόμπι ακούει;

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα