Μάρτιος  26, 2024. Ελλάδα.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας επιβεβαίωσε σήμερα, Τρίτη, ότι 7 πολίτες της Γάζας πνίγηκαν ενώ προσπαθούσαν να λάβουν τα πακέτα που έριξαν αεροπλάνα με αλεξίπτωτα τα οποία έπεσαν στη θάλασσα.

Το υπουργείο είπε ότι ένας από αυτούς πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης «ως αποτέλεσμα του τραυματισμού του από πνιγμό στη θάλασσα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας ».

Επισήμανε ότι οι άλλοι έξι πνίγηκαν χθες, Δευτέρα, ενώ «προσπαθούσαν να λάβουν βοήθεια που έριξαν τα αεροπλάνα στη θάλασσα».

 Από την πλευρά του, το «κυβερνητικό γραφείο ΜΜΕ» της Χαμάς στη Γάζα ανέφερε ότι τις τελευταίες ώρες σκοτώθηκαν 18 Παλαιστίνιοι λόγω εσφαλμένης ρίψης της βοήθειας από τα αεροπλάνα.

Το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης εξήγησε ότι μεταξύ των νεκρών ήταν 12 πολίτες που πνίγηκαν στα ανοιχτά της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, όπου δεκάδες πεινασμένοι πολίτες μπήκαν στη θάλασσα για να πιάσουν τα πακέτα που έπεφταν με αλεξίπτωτα.

Επισήμανε ότι άλλοι 6 σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της ταραχής που δημιουργήθηκε σε περισσότερα από ένα σημεία ενώ προσπαθούσαν να παραλάβουν τη βοήθεια που σε λάθος σημείο έριξαν τα αεροπλάνα.

Sky News Arabia

The Hellenic Information Team