«Όσο αρνούνται να διαπραγματευθούν τόσο λιγότερα θα υπάρχουν για να διαπραγματευθούν»

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 21.01): Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κρατικής Δούμας στη Μόσχα μίλησε για την Ουκρανία και το πώς θα αντιμετωπίσει την Δύση σε μία ομιλία που είχε πολλούς μήνες να κάνει.

Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη  να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι όσοι απορρίπτουν τέτοιες προοπτικές θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η παράταση της συνεχιζόμενης σύγκρουσης απλώς θα δυσκολέψει αυτές τις συνομιλίες.

«Δεν αρνούμαστε τη διαπραγμάτευση ειρήνης, αλλά όσοι το κάνουν αυτό (σ.σ.: στην Δύση) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο περισσότερο αρνούνται, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να διαπραγματευτούν γιατί θα υπάρχουν λιγότερα για να διαπραγματευθούν», είπε.

Σχολίασε επίσης τις δηλώσεις δυτικών πολιτικών και διπλωματών για το ότι «πρέπει να κερδίσει η Ουκρανία»:

«Ακούμε σήμερα ότι θέλουν να νικηθούμε στο πεδίο της μάχης. Λοιπόν, τι να πω; Αφήστε τους να προσπαθήσουν. Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι η Δύση θέλει να μας πολεμήσει “μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό”. Αυτή είναι μια τραγωδία για τον ουκρανικό λαό, αλλά φαίνεται ότι όλα οδεύουν προς τα εκεί», είπε χαρακτηριστικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μιλώντας για το πώς εξελίσσεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ο Ρώσος ηγέτης τόνισε:

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι, σε γενικές γραμμές, δεν έχουμε ξεκινήσει τίποτα ακόμα πραγματικά».

«Οι κυρώσεις δημιουργούν προβλήματα αλλά όχι στον βαθμό που επιθυμούσαν οι δυτικές χώρες» πρόσθεσε.

«Η πολιτική του κοινοβουλίου μας βασίζεται στη βούληση του λαού της Ρωσίας, στην πεποίθηση ότι βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, στην αδιαμφισβήτητη αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία της Ρωσίας και να βοηθήσουν τον λαό μας στο Donbass. Αυτές είναι οι βάσεις της πολιτικής του κράτους μας συνολικά.

Η Ρωσία κατάφερε να διατηρήσει την οικονομική σταθερότητα.

Η Δύση δεν χρειάζεται τη Ρωσία ως χώρα, γι’ αυτό υποστήριξε τον αυτονομισμό και την τρομοκρατία.

Οι προσπάθειες της Δύσης να ανατρέψει την πορεία της ιστορίας είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

Η Δύση επιβάλλει στον κόσμο ένα μοντέλο ολοκληρωτικού φιλελευθερισμού και μια κουλτούρα ακύρωσης, αλλά αυτό είναι αδύνατο.

Σήμερα ακούμε ότι ξεκινήσαμε τον πόλεμο στο Ντονμπάς. Όχι, αυτόν τον ξεκίνησε η συλλογική Δύση η οποία οργάνωσε και υποστήριξε το μη θεσμικό ένοπλο πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014 και μετά ενθάρρυνε και δικαιολόγησε τη γενοκτονία εναντίον του λαού του Ντονμπάς.

Η συλλογική Δύση είναι ο άμεσος υποκινητής και δράστης αυτού που συμβαίνει σήμερα».

Στο πεδίο της μάχης ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν κανονικά και οι δυνάμεις μαζί με τον Στρατό του Λουγκάνσκ θα συνδράμουν τις δυνάμεις του Ντονέτσκ .

«Ενώ τα ουκρανικά στρατεύματα βρίσκονται στα σύνορα του Λουγκάνσκ, η δημοκρατία δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Για να μηδενιστεί ο κίνδυνος, οι Ουκρανοί πρέπει να μετακινηθούν τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα από τα σύνορα της χώρας» ανέφεραν στρατιωτικές πηγές του Λουγκάνσκ. Μόνο που αυτή η απόσταση ασφαλείας περιλαμβάνει και το Χάρκοβο…

Δείτε εθελοντές της Wagner να διασκεδάζουν τις νίκες τους:

 

Ήδη υπάρχει ρωσική προέλαση από το Lisichansk και τη Belogorovka προς τα δυτικά με πρώτο στόχο το Seversk που ανήκει στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Το Seversk εδαφικά ανήκει στην περιοχή Bakhmut. Ο πληθυσμός της πόλης το 2021 ήταν λίγο πάνω από 11 χιλιάδες άτομα.

Τα ρωσικά στρατεύματα, μαζί με μονάδες της Ρεπουμπλικανικής Λαϊκής Πολιτοφυλακής, προχώρησαν προς το Seversk κατά μήκος της δεξιάς (νότιας) όχθης του Seversky Donets από την πλευρά της Belogorovka.

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να ενισχύσουν τις θέσεις τους στη δεξιά όχθη του ποταμού Μπαχμούτκα, που διασχίζει το Seversk.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/nea-proeidopoiisi-tou-poutin-pros-dysi-den-exoume-ksekinisei-tipota-akoma-pragmatika/