Βρετανός ΥΠΑΜ σε παράδοση Challenger 2: «Η Κριμαία είναι προς τα εκεί» – Ουκρανός ΥΠΑΜ: «Με τα Leo 2 θα μπούμε στην Μόσχα»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Η Δύση θέλει πόλεμο μέχρι τέλους κατά της Ρωσίας

Σοκ προκαλεί η εικόνα του Βρετανού ΥΠΑΜ Μπεν Ουάλας ο οποίος ανέβηκε πάνω σε ένα Challenger 2 από αυτά που η Βρετανία στέλνει στην Ουκρανία, λέγοντας «Η Κριμαία είναι από εκεί» εννοώντας πως οι Ουκρανοί θα καταλάβουν την χερσόνησο με τον ρωσικό πληθυσμό.
Αυτό σημαίνει πως η Δύση είναι αποφασισμένη για πόλεμο μέχρι τέλους με την Ρωσία και συνεπώς έχει δίκιο η Μόσχα να θεωρεί την σύγκρουση υπαρξιακή.

H Κριμαία για όλους τους Ρώσους είναι κομμάτι της ρωσικής επικράτειας.

Φυσικά υπάρχει και ένας ιστορικός συμβολισμός. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον πόλεμο της Κριμαίας το 1853 όταν αγγλογαλλικά στρατεύματα εισέβαλαν στην χερσόνησο, το 1853 για να βοηθήσουν τους Οθωμανούς Τούρκους!

Ένας πόλεμος που διήρκεσε μέχρι το 1856 και τον οποίο κέρδισαν οι Αγγλογάλλοι με βαρύ φόρο αίματος.

Είναι σίγουρο ότι η δήλωση Ουάλας θα «χτυπήσει» άσχημα στα «αυτιά. της Μόσχας.

Η Κριμαία είναι μία χερσόνησος με ρωσικό πληθυσμό εδώ και τρεις αιώνες και αυτό και ακόμα κι αν το Κίεβο κατάφερνε να καταλάβει την Κριμαία ως έδαφος, τι σκοπό έχει η Δύση ως προς τον πληθυσμό αυτόν; Θα «βαφτιστεί» ουκρανικός; Θα εκδιωχθεί;

 

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν αφιχθεί στο Κίεβο τα πρώτα πολωνικά Leopard 2 και ο Ουκρανός ΥΠΑΜ

Ντμίτρο Κούλεμπα είπε το εξής: «Με τα Leo 2 θα μπούμε στην Μόσχα»...

 

Τα δυτικά Leopard 2 προωθούνται σε κέντρο εκπαίδευσης στη δυτική Ουκρανία. Πρόκειται για δώδεκα άρματα μάχης τα οποία αφίχθηκαν με τρένο και κατά περίεργο τρόπο οι Ρώσοι ούτε το τρένο εντόπισαν, ούτε βέβαια το χτύπησαν.

Η όλη εξέλιξη αποτελεί καθαρό αιφνιδιασμό για τους Ρώσους, καθώς τα πρώτα δυτικά άρματα μάχης επρόκειτο να παραδοθούν στα τέλη Μαρτίου, όταν θα ολοκληρωνόταν και η εκπαίδευση των Ουκρανών, η οποία όμως φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε πολύ νωρίτερα απ΄ότι ανέμεναν οι Ρώσοι: Οι Ουκρανοί είχαν στείλει στην Πολωνία εμπειροπόλεμα πληρώματα, τα οποία επανδρώνουν τώρα τα άρματα μάχης και θα τα προωθήσουν το επόμενο δεκαήμερο στο πεδίο της μάχης.

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να παρευρεθεί, είναι στο Κίεβο για να πάει άρματα μάχης Leopard, τα οποία είναι η πρώτη παρτίδα που παραδίδεται στην Ουκρανία», δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση που διεξάγεται στη Βαρσοβία.

Να σημειώσουμε ότι στα τέλη Μαρτίου θα καταφτάσουν στην Ουκρανία και τα αμερικανικά άρματα μάχης M1A2 Abrams.

ttps://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/o-bretanos-ypam-mpen-oualas-dinei-to-synthima-gia-tin-katalipsi-tis-krimaias-pano-se-oukraniko-arma-maxis-einai-apo-ekei/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα