Βρετανία: Αποσύρθηκε ο Μπόρις Τζόνσον από την διεκδίκηση της πρωθυπουργίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αντίπαλοι τελικά μόνο ο ινδικής καταγωγής Ρ.Σούνακ και η Πένι Μόρντοντ

(Ανανέωση): Ο Μπόρις Τζόνσον αποσύρεται, τελικά, από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας στην Βρετανία, αφήνοντας τον ινδικής καταγωγής Ρίσι Σούνακ το μεγάλο φαβορί, εκτός και αν υπάρξει κάποια έκπληξη στο πρόσωπο της Πένι Μόρντοντ, η οποία κατέχει τη θέση της επικεφαλής της Κάτω Βουλής μετά την πρώτη αποτυχημένη καμπάνια της για την ηγεσία των Τόρις.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέφερε ότι «Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει αποτελεσματικά από τη στιγμή που θα είχε ένα ενωμένο κόμμα στη Βουλή».

Η εξέλιξη αυτή καθιστά πιθανή την εκλογή του Ρίσι Σούνακ ο οποίος έχει τη σαφή στήριξη των βουλευτών του συντηρητικού κόμματος.

Μπορεί η Πένι Μόρντοντ να κάνει την έκπληξη; Ναι, αν ο Μπόρις Τζόνσον την υποστηρίξει. Ο Μ.Τζόνσον έχει σαφώς την προτίμηση του μεγαλύτερου μέρους των 250.000 εκλεκτόρων του συντηρητικού κόμματος.

 

Αύριο, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 14:00 (ώρα Βρετανίας) ολοκληρώνεται η διαδικασία εκδήλωσης του ενδιαφέροντος από τους υποψηφίους.

Από τις 15:30 έως τις 17:30 διεξάγεται η πρώτη ψηφοφορία μεταξύ των βουλευτών των Τόρηδων. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει νικητής, από τις 18:30 έως τις 20:30 θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη ψηφοφορία και το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 21:00 ώρα Βρετανίας.

Εάν και μετά το πέρας της δεύτερης ψηφοφορίας εξακολουθούν να υπάρχουν δύο υποψήφιοι (κάτι που πολλοί εκτιμούν ως το πιθανότερο), θα υπάρξει ψηφοφορία των μελών του Συντηρητικού κόμματος.

Ο νέος αρχηγός των Συντηρητικών και επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/vrike-tis-100-ypografes-gia-na-diekdikisei-tin-epistrofi-tou-stin-prothypourgia-o-m-tzonson/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα