Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και πρώτες απ΄ όλες η ελληνική έστειλαν στην Ουκρανία όπλα για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία. Οι πληροφορίες ότι στο «σκοτεινό διαδίκτυο» έχουν εντοπιστεί αγοραπωλησίες όπλων από Ουκρανούς έχουν δημοσιοποιηθεί εδώ και πολλές ημέρες. Τώρα ένα δημοσίευμα από το bulgarianmilitary.com αποκαλύπτει την περίπτωση δύο γαλλικών αυτοκινούμενων πυροβόλων Caesar των 155 χιλιοστών ,που φαίνεται ότι Ουκρανοί πούλησαν στους Ρώσους!!!

Στις 20 Ιουνίου, ο Γάλλος δικηγόρος Régis de Castelnau έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter: «Άλλη μία  επιτυχία του Macron: 2 γαλλικά  Caesar  άθικτα  στους Ρώσους. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο εργοστάσιο Uralvagonzavod στα Ουράλια για μελέτη και . Ευχαριστούμε Μακρόν, πληρώνουμε».

Λίγες μέρες αργότερα, στις 23 Ιουνίου, η ρωσική εταιρεία Uralvagonzavod απάντησε στον Γάλλο δικηγόρο, μέσω του επίσημου προφίλ της στο Telegram και επικαλούμενη το tweet του Régis de Castelnau, έγραψε: «Γεια σας, κύριε Regis. Μεταφέρετε τις ευχαριστίες μας στον Πρόεδρο Μακρόν για τη δωρεά των αυτοκινούμενων όπλων. Αυτό το υλικό φυσικά δεν είναι κορυφαίο… όχι σαν το δικό μας MSTA-S! Ωστόσο, θα είναι χρήσιμο. Στείλτε περισσότερα .”

Ουκρανικές πηγές από το Donbas  ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν αυτή την υπόθεση, αλλά όχι από τον Γάλλο δικηγόρο ή το ρωσικό εργοστάσιο, αλλά από γαλλικές στρατιωτικές πηγές.

 Ωστόσο,  γαλλικές πηγές «αγνώστων στοιχείων» υποστηρίζουν, σύμφωνα με το Insider του Donbas, ότι τα δύο αυτοκινούμενα  Caesar πωλήθηκαν, μέσω μεσάζοντα, από Ουκρανούς σε Ρώσους. Η τιμή, η οποία συζητείται σε στενούς κύκλους, είναι 120.000 δολάρια το καθένα. Το BulgarianMilitary.com υπενθυμίζει ότι η  αξία ενός  Caesar κυμαίνεται γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Στις 2 Ιουνίου, το BulgarianMilitary.com αποκάλυψε την πώληση τουλάχιστον ενός συστήματος κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων FGM-148 Javelin στο «σκοτεινό ιστό» για 30.000 $. Ο πωλητής δεν είναι γνωστός, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο darknet, η τοποθεσία [από όπου θα αποσταλεί ή θα παραληφθεί το σύστημα] είναι το Κίεβο, η πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Η Ιντερπόλ γνωρίζει την παράνομη πώληση όπλων από Ουκρανούς σε Ρώσους. Η γερμανική ηλεκτρονική έκδοση Overton-Magazin γράφει ότι ανησυχίες φαίνονται στις δηλώσεις του Jürgen Stock, Γενικού Γραμματέα της Interpol, «ο οποίος φοβάται ότι τα όπλα θα παραδοθούν σε εγκληματικές οργανώσεις. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει με τη συνενοχή δυτικών κυβερνήσεων, οι οποίες δεν είναι διατεθειμένες να θέσουν σε εφαρμογή διασφαλίσεις και μηχανισμούς ελέγχου για τη χρήση αυτών των όπλων. Στην πραγματικότητα, ακόμη και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δεν γνωρίζουν πού πηγαίνουν τα όπλα που παραδίδονται στην Ουκρανία».

Να τι έγραψε η γερμανική έκδοση Overton-Magazin: «Η δυτική αφήγηση της αναμενόμενης ήττας της Ρωσίας και της νικηφόρας αντίστασης της Ουκρανίας είναι το κύριο επιχείρημα για την προώθηση της ανάπτυξης όπλων. Δίνει την εντύπωση ότι το μόνο που χρειάζεται είναι μια «τελευταία μικρή ώθηση», για να επιτευχθεί η νίκη. Η πραγματικότητα, ωστόσο, δεν είναι τόσο ρομαντική».

Τα  δύο αυτοκινούμενα γαλλικά  Caesar των 155 χλστ. θα είναι χρήσιμα στους Ρώσους. Το γεγονός ότι βρίσκονται στο εργοστάσιο Uralvagonzavod δείχνει ότι η αποσυναρμολόγηση και η λεπτομερής μελέτη της τεχνολογίας τους είναι ο στόχος.

Το σύστημα καθοδήγησης και συντονισμού πυρός του αυτοκινούμενου πυροβόλου  Caesar είναι πραγματικό ενδιαφέρον για τους Ρώσους στρατιωτικούς μηχανικούς. Πρέπει να μελετηθούν λεπτομερώς, να αναλυθούν και πιθανότατα να αντιγραφούν. 

https://www.militaire.gr/vasimes-ypopsies-oti-oykranoi-poylisan-opla-poy-toys-dothikan-apo-ti-gallia-se-rosoys/