ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΑΠΘ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι “Ανιχνεύσεις” αναδημοσιεύουν, σήμερα, απο το CNN ένα κείμενο το οποίο αναφέρεται σε ένα δημοφιλές εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Yale με τίτλο “Ευτυχία” που διατίθεται δωρεάν on line λόγω Κορονοϊού.
Το Yale είναι ένα απο τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και τα δίδακτρα για φοίτηση είναι ακριβά.
Παρόλα αυτά αποφάσισε να βοηθήσει όλο τον κόσμο με ένα πρόγραμμα το οποίο, στην εποχή του Κορονοϊού θα φανεί, πολλαπλώς, χρήσιμο.
Γνωρίζοντας τις κοινωνικές ευαισθησίες του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθηγητή Νικόλαου Παπαϊωάννου και την επιθυμία του να φέρει σε μεγαλύτερη, ακόμη, επαφή το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με την ελληνική κοινωνία θα του πρότεινα δύο εναλλακτικές λύσεις.
1.-Ή να ανοίξει το e-learning στον κόσμο που, αναγκαστικά έχει περιοριστεί στα σπίτια του, ώστε να περνά δημιουργικά την ημέρα του, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης στο μάθημα, απλώς, παρακολούθησης,
2.-ή να επιλέξει η πρυτανεία μια σειρά μαθημάτων που θα κρίνει ότι είναι χρήσιμα για τους πολίτες και να ζητήσει απο καθηγητές του ΑΠΘ να τα αναπτύσσουν μέσω της πλατφόρμας e-learning.
Νομίζω πως θα είναι μια προσφορά που θα αναγνωριστεί και στην πανεπιστημιακή αρχή και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Την πρόταση την κάνω ως απλός πολίτης.
Παντελής Σαββίδης.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια άλλη πρόταση στον κ.πρύτανη του Αριστοτελείου είναι με επικεφαλής τον ίδιον ως καθηγητή της Ιατρικής να ”διαθέσει” τους εξαιρέτους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής να μεταδίδουν καθημερινώς σε προγραμματισμένη ώρα τις γνώσεις τους -για όλες τις ιατρικές παραμέτρους της πανδημίας αυτής,-δια της ΕΡΤ 3.
    Είπαμε εξ Αθηνών τα πάντα ,αλλά δεν υστερεί σε τίποτε η” μελλοντική ”πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

  2. Το έχει κάνει ήδη το mathesis στο πανεπιστήμιο Κρήτης και δίνει και πιστοποιητικό με €20. Προσωπικά προτιμώ το opencourseware και το Stanford.
    Ποιο Α.Π.Θ τώρα….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα