Σε διεθνή οργανισμό μετατράπηκε το «East Med Gas Forum»

22/9/20 | 0 | 0 | 491 εμφανίσεις

Την επίσημη μετατροπή του φόρουμ «East Med Gas» σε διεθνή οργανισμό, με στόχο την προώθηση των εξαγωγών φυσικού αερίου από την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, υπέγραψαν οι πρώτες έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Το καταστατικό του νεόκοπου οργανισμού έχουν μέχρι στιγμής υπογράψει η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία και η Ιορδανία. Έδρα του «East Med Gas» θα αποτελεί το Κάιρο της Αιγύπτου.

Στον οργανισμό συμμετέχει και η Παλαιστινιακή Αρχή, ενώ αίτημα συμμετοχής έχει υποβάλει η Γαλλία. Από την πλευρά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αξιώσει την ανάληψη του ρόλου παρατηρητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον πρώτο επίσημο οργανισμό, ο οποίος θα αναλάβει την προώθηση των εξαγωγών φυσικού αερίου από τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένων και των μεγάλων κοιτασμάτων που έχουν ανακαλυφθεί.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραληφθεί η ένταση με την Τουρκία, η οποία εξακολουθεί να υπονομεύει τη σταθερότητα και τις προοπτικές αξιοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

https://www.kathimerini.gr/politics/foreign-policy/561088228/se-diethni-organismo-metatrapike-to-east-med-gas-forum/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    20/10/20 | (0 σχόλια)
    Η Τουρκία του όψιμου ερντογανικού μικρο-ιμπεριαλισμού δεν είναι απειλή μόνο για την Ελλάδα. Είναι απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει η Αγκυρα, από τη Λιβύη μέχρι τον Καύκασο. Η αναχαίτιση αυτής της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας