Ρ.Τ.Ερντογάν: «Μακρόν ασχολείσαι πολύ μαζί μου και θα έχεις μπλεξίματα- Η Ελλάδα να μην τριγυρίζει στα νησιά της»!

12/9/20 | 0 | 0 | 78 εμφανίσεις

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  με αυτή τη φορά να τα βάζει με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανούελ Μακρόν. 

Ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά, «Μακρόν θα έχεις μπλεξίματα μαζί μου προσωπικά», ενώ παράλληλα ζήτησε και να μην περιφέρονται στα…  νησιά.

Έξαλλος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Διακήρυξη της Αζαξιό, που συντάχθηκε κατά την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη στην Κορσική, και εκφράζει την πλήρη στήριξη των Ευρωπαίων ηγετών στην Ελλάδα, απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε ομιλία του, δεν έκρυψε την οργή του και μάλιστα επιτέθηκε προσωπικά στον Γάλλο ομόλογο του, Εμανουέλ Μακρόν.

«Δεν θέλω να κάνω ονομαστική αναφορά, αλλά είμαι υποχρεωμένος.

Ασχολείται πολύ μαζί μου. Λέει “έχουμε πρόβλημα με τον Ερντογάν”. Κύριε Μακρόν, θα έχετε περισσότερα μπλεξίματα με εμένα προσωπικά», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Η ιστορία της Αφρικής είναι η ιστορία της Γαλλίας. Εσείς είστε αυτοί που σκοτώσατε ένα εκατομμύριο κόσμο στην Αλγερία. Δεν μπορείτε να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπισμού. Του το είπα προσωπικά του Μακρόν. Δεν έχετε ιστορία. Εμείς δεν ανοίξαμε ούτε μύτη κάποιου ανθρώπου στην Αφρική. Εμείς προσφέραμε βοήθεια σε χώρες της Αφρικής για τον κορονοϊό. Εσύ Μακρόν, τι έκανες;».

Ο Ερντογάν δεν ξέχασε φυσικά και την Ελλάδα λέγοντας να μην περιφέρεται γύρω από τα νησιά, σαν να είναι δικά του! 

«Κοιτάχτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά.

Πώς να τους εμπιστευτούμε;

Μην περιφέρεστε γύρω γύρω στα νησιά.

Κάνετε λάθος και θα μείνετε μόνοι σας. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Η Τουρκία είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/914169_rterntogan-emakron-tha-eheis-mpleximata-mazi-moy

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/9/20 | (0 σχόλια)
    Protagon Team 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 «Μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με έναν τρόπο πραγματιστικό», ισχυρίζεται η αρμόδια επίτροπος. Θα είναι ευθύνη εκείνων που οραματίζονται μια «Ευρώπη-φρούριο» ο επαναπατρισμός όλων όσοι αποβιβάζονται ή ξεβράζονται στα ελληνικά νησιά ή στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας