Ρ.Τ.Ερντογάν: «Μακρόν ασχολείσαι πολύ μαζί μου και θα έχεις μπλεξίματα- Η Ελλάδα να μην τριγυρίζει στα νησιά της»!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  με αυτή τη φορά να τα βάζει με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανούελ Μακρόν. 

Ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά, «Μακρόν θα έχεις μπλεξίματα μαζί μου προσωπικά», ενώ παράλληλα ζήτησε και να μην περιφέρονται στα…  νησιά.

Έξαλλος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Διακήρυξη της Αζαξιό, που συντάχθηκε κατά την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη στην Κορσική, και εκφράζει την πλήρη στήριξη των Ευρωπαίων ηγετών στην Ελλάδα, απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε ομιλία του, δεν έκρυψε την οργή του και μάλιστα επιτέθηκε προσωπικά στον Γάλλο ομόλογο του, Εμανουέλ Μακρόν.

«Δεν θέλω να κάνω ονομαστική αναφορά, αλλά είμαι υποχρεωμένος.

Ασχολείται πολύ μαζί μου. Λέει “έχουμε πρόβλημα με τον Ερντογάν”. Κύριε Μακρόν, θα έχετε περισσότερα μπλεξίματα με εμένα προσωπικά», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Η ιστορία της Αφρικής είναι η ιστορία της Γαλλίας. Εσείς είστε αυτοί που σκοτώσατε ένα εκατομμύριο κόσμο στην Αλγερία. Δεν μπορείτε να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπισμού. Του το είπα προσωπικά του Μακρόν. Δεν έχετε ιστορία. Εμείς δεν ανοίξαμε ούτε μύτη κάποιου ανθρώπου στην Αφρική. Εμείς προσφέραμε βοήθεια σε χώρες της Αφρικής για τον κορονοϊό. Εσύ Μακρόν, τι έκανες;».

Ο Ερντογάν δεν ξέχασε φυσικά και την Ελλάδα λέγοντας να μην περιφέρεται γύρω από τα νησιά, σαν να είναι δικά του! 

«Κοιτάχτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά.

Πώς να τους εμπιστευτούμε;

Μην περιφέρεστε γύρω γύρω στα νησιά.

Κάνετε λάθος και θα μείνετε μόνοι σας. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Η Τουρκία είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/914169_rterntogan-emakron-tha-eheis-mpleximata-mazi-moy

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα