Ο Ερντογάν το παίζει ΟΗΕ: Πρότεινε στον Πούτιν να στείλουν δύναμη προστασίας των Παλαιστινίων στο Ισραήλ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
epa09065583 Russian President Vladimir Putin (R) taking part in a video conference with Turkish President Recep Tayyip Erdogan (on right screen) during the groundbreaking ceremony of the 3rd unit of the Akkuyu Nuclear Power Plant in the Turkish province of Mersin, in Moscow, Russia, 10 March 2021. The Russian-built plant will be Turkey’s first nuclear power plant on the Mediterranean coast. EPA/ALEXEI DRUZHININ/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Μια απίστευτη πρόταση έκανε ο Ερντογάν στον Πούτιν, παριστάνοντας την περιφερειακή δύναμη της περιοχής και υποκαθιστώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, την αποστολή δύναμης προστασίας των αμάχων Παλαιστινίων.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ στη Κωνστανινούπολη σύμφωνα με πηγές του τουρκικού Τύπου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ένταση στην Ιερουσαλήμ, καθώς και την παραγγελία της Τουρκίας για εμβόλια Sputnik V, η οποία ακόμη εκκρεμεί.

Εξάλλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ που βασίζεται σε Reuters και AFP o πρόεδρος της Τουρκίας επιδιώκει την ανάληψη διεθνούς δράσης εναντίον του Ισραήλ.

Ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν πως η διεθνής κοινότητα πρέπει «να διδάξει ένα αποτρεπτικό μάθημα» στο Ισραήλ και πρόσθεσε πως η Άγκυρα εργάζεται προκειμένου να κινητοποιήσει την αντίδραση αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Ο Ερντογάν κάλεσε επίσης να γίνει εργασία για την αποστολή διεθνών ειρηνευτών στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην προστασία των Παλαιστινίων, μια πρόταση που έχει κάνει η Τουρκία από το 2018.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Ρώσος και ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσαν σε «αποκλιμάκωση» στη νέα φονική σύγκρουση ανάμεσα στη Χαμάς και το εβραϊκό κράτος.

«Εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για τις μάχες που συνεχίζονται, τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών», ανέφερε η ρωσική προεδρία. «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσαν τα μέρη σε αποκλιμάκωση των εντάσεων».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ // Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη

Άγκυρα, Τουρκία

Ο Ερντογάν το παίζει ΟΗΕ: Πρότεινε στον Πούτιν να στείλουν δύναμη προστασίας των Παλαιστινίων στο Ισραήλ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα