Νέες επιθέσεις με drone σε εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία

27/3/21 | 0 | 0 | 162 εμφανίσεις

Μάρτιος 26, 2021. 07:39. Ελλάδα.

Οι Δυνάμεις  του Συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχουν αναχαιτίσει και καταστρέψει πολλά  drone με εκρηκτικά που εκτοξεύτηκαν από τους αντάρτες της Υεμένης Χούθι, όπως ανακοινώθηκε αργά την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, προσπάθησαν να επιτεθούν σε τοποθεσίες στις πόλεις Ναζράν και Τζαζάτ κοντά στα σύνορα του Βασιλείου με την Υεμένη.

Το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας είπε ότι ένα από τα drone χτύπησε ένα σταθμό διανομής πετρελαίου της Τζαζάτ, πυροδοτώντας πυρκαγιά σε μία από τις δεξαμενές. Δεν υπήρξαν θύματα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Η Σαουδική τηλεόραση ανέφερε, επικαλούμενη τον συνασπισμό, ότι το Βασίλειο πέτυχε να αναχαιτίσει και να καταστρέψει οκτώ  βόμβες αεροσκάφους  προς το βασίλειο, με στόχο πολίτες και πολιτικά αντικείμενα στη  Σαουδική Αραβία .

Ο συνασπισμός αποκάλυψε επίσης ότι οι αντάρτες  Χούθι εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο από τη Σαναά, η οποία είναι υπό τον έλεγχό της, αλλά ότι έπεσε μετά την εκτόξευσή του στην επαρχία του  Αλ Τζαούφ.

Sky News Arabia

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας