Νέες επιθέσεις με drone σε εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μάρτιος 26, 2021. 07:39. Ελλάδα.

Οι Δυνάμεις  του Συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχουν αναχαιτίσει και καταστρέψει πολλά  drone με εκρηκτικά που εκτοξεύτηκαν από τους αντάρτες της Υεμένης Χούθι, όπως ανακοινώθηκε αργά την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, προσπάθησαν να επιτεθούν σε τοποθεσίες στις πόλεις Ναζράν και Τζαζάτ κοντά στα σύνορα του Βασιλείου με την Υεμένη.

Το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας είπε ότι ένα από τα drone χτύπησε ένα σταθμό διανομής πετρελαίου της Τζαζάτ, πυροδοτώντας πυρκαγιά σε μία από τις δεξαμενές. Δεν υπήρξαν θύματα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Η Σαουδική τηλεόραση ανέφερε, επικαλούμενη τον συνασπισμό, ότι το Βασίλειο πέτυχε να αναχαιτίσει και να καταστρέψει οκτώ  βόμβες αεροσκάφους  προς το βασίλειο, με στόχο πολίτες και πολιτικά αντικείμενα στη  Σαουδική Αραβία .

Ο συνασπισμός αποκάλυψε επίσης ότι οι αντάρτες  Χούθι εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο από τη Σαναά, η οποία είναι υπό τον έλεγχό της, αλλά ότι έπεσε μετά την εκτόξευσή του στην επαρχία του  Αλ Τζαούφ.

Sky News Arabia

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα