«Διασκεδάζουμε όλοι στην κηδεία»

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

Ανερμήνευτη, σωστό αίνιγμα, η παθητικότητά μας των σημερινών Ελληνώνυμων για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, στο (ακόμα ή περίπου) κοινό μας σπίτι. Θυμίζω:

Επίσημη «Ανεξάρτητη Αρχή» ανακοινώνει ότι «μεγάλη μερίδα» παιδιών (δεν λέει αριθμό ούτε ποσοστό) τελειώνουν το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο (εννέα χρόνια υποχρεωτικής εκπαίδευσης) χωρίς να έχουν μάθει ανάγνωση και γραφή – είναι παιδιά «λειτουργικώς αναλφάβητα». Εχουν προαχθεί από τάξη σε τάξη και από τη «στοιχειώδη» στη «μέση εκπαίδευση» χωρίς να μπορούν, τα δύστυχα, ούτε να διαβάζουν, ούτε να γράφουν. Η είδηση δημοσιεύεται πρωτοσέλιδη («Κ» 13.9.2019), αλλά αντίδραση καμιά – «δεν κουνιέται φύλλο». Κανένας σχολιασμός από τους πολιτικά υπεύθυνους για την εκπαίδευση, απόλυτη σιγή και αδιαφορία από τα πανεπιστήμια, άφωνοι οι λαλίστατοι συνδικαλιστές. Θέμα ζωής ή θανάτου για την ελληνική κοινωνία, και τα αντανακλαστικά μας νεκρωμένα.

Δεύτερο σύμπτωμα παθητικότητας που βεβαιώνει ανενεργά τα αισθητήρια, νεκρωμένο το ένστικτο αυτοσυντήρησης: η αγλωσσία, ο πρωτογονισμός της εκφραστικής. Στα δυσαρίθμητα τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα η ελληνική γλώσσα κατακρεουργείται ατιμωτικά, βιάζεται, εξαθλιώνεται, και κανένας ποτέ δεν επεμβαίνει. Δεν υπάρχει έλεγχος, ούτε καν δειγματοληπτικός για εκφοβισμό – η γλώσσα υποβαθμίζεται αδιάντροπα από πρωθυπουργούς και κορυφαίους των θεσμών, ο πρωτογονισμός διαχέεται σαν αυτονόητος ως την έσχατη πτυχή του δημόσιου βίου. Η αγραμματοσύνη περιθωριοποιεί τη διαχρονική γλωσσική περιουσία αιώνων, εκχυδαΐζει τον δημόσιο βίο.

Τρίτο, παμμέγιστο σκάνδαλο συλλογικής παθητικότητας, σύμπτωμα επιθανάτιας νάρκης: Η αφελέστατη, βοσκηματώδης ανοχή ή η εμφανέστατα εξαγορασμένη συνέργεια στην προγραμματική αλλοίωση των δημογραφικών δεδομένων του ελλαδικού πληθυσμού. Ολοι οι Ελληνώνυμοι, κάποια χρόνια τώρα, κάθε μέρα, βλέπουμε και ακούμε στα Δελτία Ειδήσεων το σταθερό θέαμα και δράμα χιλιάδων, πολλών εκατοντάδων χιλιάδων, αρχικά κατατρεγμένων και τώρα πια κυρίως βουλιμικών ανθρώπων, λιμασμένων για τον ηδονικό «πολιτισμό» της «ελευθερίας των Αγορών» να φτάνουν παράνομα στις ακτές μας.

Ευαίσθητος ο Ελληνας συγκινήθηκε με τους πρώτους πρόσφυγες, τους φυγάδες από τον αγοραίων σκοπιμοτήτων πόλεμο, το ρήμαγμα της ζωής και τη σφαγή. Εμπειροι της προσφυγιάς και του διωγμού, βγήκαμε στους δρόμους να μοιραστούμε την μπουκιά μας με αλλόγλωσσους και αλλόπιστους φυγάδες από τη συμφορά. Σύντομα όμως στους φυγάδες προστέθηκαν τα σμήνη των λαθραίων, που η Τουρκία τους κρατάει ενέχυρο εκβιασμών, ντοπαρισμένους από τη λιγούρα για το πέρασμα στον «παράδεισο» του Βίζεγκραντ.

Ωσάν να μη βλέπουμε πια οι Ελληνες, να μην αντιλαμβανόμαστε το παιχνίδι που παίζεται. Ποιοι τώρα καταφθάνουν, κατά χιλιάδες, με τη μεσολάβηση χρυσοπληρωμένων δουλεμπόρων, στις ακτές των ελληνικών νησιών. Τους υποδέχονται έμμισθοι υπάλληλοι του ελλαδικού κράτους και μισθοφόροι ατζέντηδες «μη κυβερνητικών οργανώσεων», δηλαδή ιδιώτες που επίσημα, δίχως προσχήματα, πρακτορεύουν συμφέροντα: τουρκικών υπηρεσιών ή του οργανωμένου δουλεμπορίου.

Οταν στα ελληνικά (ακόμα) νησιά ο αριθμός των εισβολέων ξεπερνάει για κάποιο διάστημα τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων, τότε ναυλώνονται πλοία «της γραμμής» (με χρήματα του λεηλατημένου από τη φορολόγηση πολίτη) για να μεταφερθούν οι εισβολείς στην «ενδοχώρα». Με ταχύτητα απίστευτη ετοιμάζονται οικισμοί, που παρόμοιους δεν γνώρισε ποτέ η εμπειρία Ελλήνων σεισμοπαθών, πυροπαθών, πλημμυροπαθών. Και η πελώρια απορία είναι, γιατί; Γιατί τόση εξευτελιστική χαμέρπεια σε αυτό το κράτος, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση, όποιος κι αν εισπράττει τη χαμέρπεια. Ποιος λογαριάζεται αφεντικό και τον υπακούνε τυφλά τόσο η «πρώτη φορά Αριστερά» όσο και η «προοδευτική» στον μηδενισμό της Δεξιά;

Ανεξήγητος εφησυχασμός συνοδεύει και την κατεστημένη πια αβελτηρία, ενδημική και αυτονόητη συνολικά στους «προοδευτικούς» κύκλους. Αβελτηρία σημαίνει: νωθρότητα, οκνηρία της σκέψης, μωρία, ηλιθιότητα. Γεννάει την αβελτηρία ο δογματισμός, και δογματισμός είναι το ηδονικό αφιόνι για την ανεπάγγελτη, δίχως ελπίδα ή προοπτικές νεολαία. Με το αφιόνι του δογματισμού της όποιας μπαγιάτικης ιστορικο-υλιστικής κονσέρβας, Αριστερής τάχα ή τάχα «προοδευτικής» Δεξιάς, κάποια νεολαία βαυκαλίζεται ότι έχει «πεποιθήσεις». Λογαριάζει την ψυχολογική εγκύστωση στο Τίποτα σαν προνομία συστράτευσης στις «προοδευτικές δυνάμεις».

Πατρίδα, Ιστορία, κοινωνία – κοινότητα, σημαία, Γιορτή, κοινό όραμα, όλα αυτά, τα «ανοιχτά μυαλά» οφείλουν να τα χλευάζουν. Ακόμα και η αναισχυντία δικαιώνεται από την «προοδευτική» διαμαρτυρία. Τα κορίτσια της Νέας Φιλαδέλφειας καμάρωναν σαν άδειες ψυχές, μόνο για να χλευάσουν το συμβατικό Τίποτα της εθνικής γιορτής, το Τίποτα που παρελαύνει σαρκώνοντας το κενό και την άγνοια. Ενας δάσκαλος παλιός (που θα πει: πολύ ατίθασος στον συμβιβασμό) μπροστά στην «προοδευτική» αναισχυντία που βεβήλωνε τη γιορτή της πατρίδας, απλώς, με ευγένεια και σεβασμό, θα έβγαζε σιωπηρά το καπέλο του. Οπως όταν περνάει από μπροστά μας ένα φέρετρο, σε κηδεία.

Το παιχνίδι έχει τελειώσει, είναι οριστικά χαμένο. Η Ιστορία θα διασώσει, ίσως, κάποια εικόνα της νεκροπομπής. Σηκώνουν το φέρετρο οι αυτουργοί της εκφερόμενης νέκρας, οι πρόσφατοι: Κεραμέως, Γαβρόγλου, Αρβανιτόπουλος, Βερυβάκης. Πλαισιώνουν, όλοι όσοι ασέλγησαν στο σημερινό πτώμα, συνειδητοί «προοδευτικοί» ή τυχάρπαστες μετριότητες.

Είκοσι οχτώ υπουργοί Παιδείας, σε σαράντα τέσσερα χρόνια. Ετοίμασαν την ασχημοσύνη των κοριτσιών της Νέας Φιλαδέλφειας.

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παλι η γενικευση των ευθυνων -,η, κοινως το τσουβαλιασμα στο ιδιο τσουβαλι- αφου και οι 28 υπουργοι Παιδειας , στα σαραντα τεσσερα χρονια (1975-2019) ετοιμασαν την ασχημοσυνη των κοριτσιων της Νεας Φιλαδελφειας και ας υπηρξαν φωτεινες -εστω- εξαιρεσεις στην 7ετια (1974-81) και στην 5ετια 2004-2009 .
  Πως ομως θα θεωρηθει αντικειμενικος και οτι ”δεν χαριζει καστανα”ο κ. Γιανναρας ,για τον οποίον για την σημερινη καταντια στη παιδεια ουδεμια ευθυνη εχουν οι πασης βαθμιδος δασκαλοι-και ο ιδιος ως δασκαλος- ,αλλα και οι γονεις των παιδιων;;;.
  Τελος παντων μηπως θελει συγκεντρωτικο και μονοκομματικο κρατος ,ανεκτο κατα τα αλλα και απο την Ευρωπαικη Ενωση;;;.
  Σιγουρα ομως ”δυο καρπουζια στην μασχαλη δεν μεταφερονται”.

 2. Σιχαμερό άρθρο γεμάτο παροξυσμικό ξεμώραμα. Πραγματικά αυτή η ιστοσελίδα έχει μετατραπεί σε βόθρο. Που είσαι κατακαημένε aspic να δεις τον ξεπεσμό; ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ; Ο αισχρός Γιανναράς περιγράφει τους μετανάστες ως βουλιμικούς λαθραίους λιμασμένους λιγούρηδες εισβολείς. Οι δικοί μας δηλαδή νέοι που κατά την οικονομική κρίση κατέφυγαν κι αυτοί κατά δεκάδες χιλιάδες στις χώρες της βόρειας Ευρώπης για ένα καλύτερο μέλλον είναι κι αυτοί αλλόδοξοι βουλιμικοί λιγούρηδες Βαλκάνιοι που θ’ αλλοιώσουν τον Δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό ή γι’ αυτούς ισχύουν άλλα; Ή μήπως επειδή δεν είναι “παράνομοι” τότε δεν υπάρχει πρόβλημα καθότι “ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”; Και αυτό το άρθρο είναι στα σχόλια της ημέρας πράγμα που σημαίνει ότι εκφράζει τις σκέψεις των διαχειριστών της σελίδας. Ρε κερατάδες παρακαλάω το θεό κάθε μέρα να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ή να μας πετάξουν έξω και να γίνουμε εμείς οι αρουραίου που θα πνιγόμαστε σε βάρκες και θα στοιβαζόμαστε στα χοτ σποτ, να δούμε τότε τι θα λέμε. Και να ξέρετε ότι οι πάσης φύσεως Γερμανοί, Βέλγοι και λοιποί Βησιγότθοι θα μας υποδεχτούν με την ίδια χλεύη και την ίδια υποτίμηση με την οποία περιγράφει αυτό το άρθρο τους πληθυσμούς που έρχονται προς εμάς. Το μεταναστευτικό είναι πράγματι ένα πολύπλοκο πρόβλημα που θα δοκιμάσει τις κοινωνίες. Το απροκάλυπτο μίσος όμως, το καλυμμένο με λεκτικές περικοκλάδες, που διατρέχει αυτό το άρθρο δεν έχει καμία σχέση με την ουσία του. Διάλογος γι’ αυτό το θέμα γίνεται σε όλες τις χώρες, δε γίνεται όμως μ’ αυτούς τους όρους. Είστε σιχαμένοι άνθρωποι και αυτός που έγραψε το άρθρο και αυτοί που το αναπαράγουν και είμαι σίγουρος ότι είτε εσείς οι ίδιοι είτε τα παιδιά σας θ’ αναγκαστείτε να περάσετε τα ίδια. Ραντεβού στην κόλαση.

  • “Οι δικοί μας δηλαδή νέοι που κατά την οικονομική κρίση κατέφυγαν κι αυτοί κατά δεκάδες χιλιάδες στις χώρες της βόρειας Ευρώπης για ένα καλύτερο μέλλον είναι κι αυτοί αλλόδοξοι βουλιμικοί λιγούρηδες Βαλκάνιοι που θ’ αλλοιώσουν τον Δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό ή γι’ αυτούς ισχύουν άλλα;”

   Τέτοια σαχλαμάρα ούτε πρωτάκι τής ΚΝΕ δεν την γράφει.

 3. Άφαντε εσύ ; Σαν να ξύπνησε ένα ηφαίστειο μέσα σου ξαφνικά. Με ξάφνιασες τοσο που σκέφτηκα ότι κάποιος σφετερίστηκε το νικ σου.
  Άμα είναι να παρακαλάς τον θεό κάθε μέρα, δεν του ζητάς καλύτερα να λύσει το προβλημα της τροφικής αλυσίδας (“ο θάνατός σου η ζωή μου”); Γιατί ολα τ’άλλα γινονται και χωρίς αυτον….

  Καλώς ήλθες τη κόλαση .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,741ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
24,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα