ΓΙΑΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
Ο Υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε “ελβετικό τυρί” τα Επιτελεία επειδή δημοσιοποιήθηκαν κάποια στοιχεία για τους εξοπλισμούς που προωθήθηκαν, ή υποτίθεται ότι προωθήθηκαν, στην Ουκρανία.
Η δήλωση του υπουργού δημιουργεί ορισμένα εύλογα ερωτηματικά. Με βάση, πάντα, την διαφύλαξη της ακεραιότητας και της άμυνας της χώρας.
1.-Ο πρώτος που μίλησε για οπλικά συστήματα που υπάρχουν στα νησιά, ρωσικής κατασκευής, απο τα οποία σιγά σιγά πρέπει να απαλλαγεί η Ελλάδα ήταν ο πρωθυπουργός. Η μήνις του υπουργού στρέφεται και κατά του προϊσταμένου του; Η ίδια η κυβέρνηση δεν διαλαλούσε με καμάρι ότι στέλνει ή θα στείλει οπλικά συστήματα όταν εμείς σχολιάζαμε πως και να θέλει να στείλει δεν πρέπει να το κάνει γνωστό; Γιατί προκαλεί τη Ρωσία. Ποιος γιόρταζε τις αποστολές εν είδει πανηγυριού;
2.-Αν εξαιρέσει κανείς τις, σχετικές, φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και των οποίων η αξιοπιστία είναι περιορισμένη, τις σημαντικότερες και πιο αξιόπιστες αναφορές τις έκανε η εγκυρότερη εφημερίδα της κυβερνώσας παράταξης. Γιατί;
3.-Τα οπλικά συστήματα που μετακινήθηκαν, αν μετακινήθηκαν, έχουν κάποιον όγκο. Ο όγκος τους και οι κινήσεις τους πιστεύει ο υπουργός πως δεν καταγράφηκαν απο δορυφορικά συστήματα ή ξένους πράκτορες στα νησιά; Δεν έγιναν αντιληπτά απο τους πολίτες;
4.-Απο τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν φαίνεται να υπήρξαν παράγοντες στα νησιά που θέλησαν να δημοσιοποιήσουν το ζήτημα. Το σκεπτικό τους ήταν μήπως και αποφευχθεί η απόσυρση των οπλικών συστημάτων και παραμείνουν στα νησιά διότι εκτιμούν πως θα ήταν επιβλαβής η απόσυρσή τους πριν την αντικατάστασή τους. Οι άνθρωποι συγκρούστηκαν με την συνείδησή τους. Απο τη μια η διαφύλαξη του απορρήτου, απο την άλλη η, κατ αυτούς, υπεράσπιση της πατρίδας. Σε αυτήν την σύγκρουση ποια είναι η απάντηση;
5.-Προφανώς οι κυβερνήσεις έχουν το τεκμήριο της απόλυτης προάσπισης του εθνικού συμφέροντος. Λόγω της συμπεριφοράς πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων το τεκμήριο αυτό- καλώς ή κακώς- αμφισβητείται απο μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Οι άνθρωποι αυτοί με την δική τους λογική κρίνουν ότι πρέπει να κάνουν γνωστό το ζήτημα. Ποιός ευθύνεται γι αυτό;
6.-Τι διαβεβαιώνει την ελληνική κοινωνία ότι οι κυβερνήσεις δεν λειτουργούν ιδεοληπτικά; Με την αρχή του δεδομένου;
7.-Για τον ρόλο του Συριζα και στελεχών του καλύτερα να μην μιλήσουμε. Και αυτά που κάνει ως σήμερα και στη βουλή και στο ευρωκοινοβούλιο λίγα είναι.
Αυτές είναι μερικές απο τις ερωτήσεις που θέτει η ελληνική κοινή γνώμη. Εγώ δεν μπορώ να απαντήσω. Εσείς;
Είναι δυνατόν μετά απο όλα αυτά ο υπουργός να κατηγορεί τα Επιτελεία; Σε τι φταίνε;
Π.ΣΑΒ
spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. -Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο ερώτημα.
  ΝΑΙ- όχι δύναται ,αλλά και επιβάλλεται ως ΥΠΕΘΑ -σημειώνεται και ως δικηγόρος, που γνωρίζει δίκαιο-να θυμίζει στους Αρχηγούς ότι στο Στρατιωτικό Ποινικό Δίκαιο στο Κεφάλαιο με ”εγκλήματα κατά απορρήτων” (άρθρο 143-Μυστικές πληροφορίες στις οποίες περιλαμβάνονται όσες αναφέρονται στην κατάσταση γενικά του στρατού και του πολεμικού υλικού ,στα έργα οχύρωσης……τις θέσεις του στρατού….την κατάσταση των προμηθειών σε όπλα, πολεμοφόδια …..τιμωρεί όσους δεν τηρούν το απόρρητο με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών.
  -Είναι τώρα δυνατόν-λέμε εμείς- στην Ελλάδα ,όπου για την διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων να αποφεύγουμε να δώσουμε τα στοιχεία ταυτότητος των δραστών ειδεχθών εγκλημάτων και να μαθαίνουμε λεπτομερείς -καμιά φορά και επωνύμως- στρατιωτικές πληροφορίες από στρατιωτικούς δε ,που υπηρετούν στα σύνορα ,ή, σε ειδικές θέσεις και οι οποίοι έχουν χαρακτηρισθεί ως χειριστές απορρήτων;;;.
  -Η εξήγηση είναι ότι εδώ και σαράντα χρόνια ξεχάσαμε την λέξη απόρρητο ,άκρως απόρρητο ,εμπιστευτικό προσωπικό κλπ, γιαυτό και δημοσιεύονται ολόκληρες δικογραφίες, συζητήσεις υπηρεσιακές και ιδιωτικές και τώρα μας ”κακοφαίνεται” γιατί ο εκ Καβάλας ορμώμενος Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Παναγιωτόπουλος μας θύμισε ότι υπάρχουν και νόμοι ,που προβλέπουν ποινές γιαυτά τα δήθεν ρεπορτάζ ,που εξασφαλίζονται και από φιλική και από ιδεολογική συγγένεια με τους αρμοδίους ,αλλά και με δεκασμό των αρμοδίων .
  ΝΑ χαιρόμαστε που επιστρέφουμε στην κανονικότητα, που τόσα χρόνια ”φτύναμε” μονολεκτικά ως φασιστική ,αναχρονιστική και τα όμοια.
  -2,5 χρόνια τώρα είμαστε στα πρόθυρα πολέμου με την γείτονα Τουρκία και θέλουμε να μαθαίνουμε -οι αδιάφοροι στην πλειονότητα μας -λεπτομέρειες για τις θέσεις στρατού και πολεμικού υλικού από τους στρατιωτικούς και αν όλα αυτά τα θέλουμε, δεν βοηθούμε τους όποιους ”εχθρούς” μας και ανησυχούμε τους έστω λίγους ευαίσθητους και σιωπηλούς Έλληνες ,ιδίως στις παραμεθόριες περιοχές;;;.
  Υ.Γ Αλήθεια υπάρχει Έλληνας που πιστεύει ότι η σημερινή κυβέρνηση κα με την έκρυθμη κατάσταση με την Τουρκία-με την ομόφωνη γνώμη των Ανωτάτων αρμοδίων στρατιωτικών -απομειώνουν την αμυντική ικανότητά μας στα νησιά και στον Έβρο, χάριν της Ουκρανίας ;;;.
  Εάν αυτό πιστεύουν -όσοι το πιστεύουν- δεν δημιουργούν ανησυχία στους ήρωες- μικρούς και μεγάλους -Έλληνες των παραμεθορίων περιοχών;;;.
  ΤΟΣΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ.;;;
  ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΛΑΧΘΟΥΜΕ ,ΘΕΕ ΜΟΥ ;;;

 2. Σαφές το άρθρο και απόλυτα δικαιολογημένες οι απορίες. Για μία ακόμη φορά, χτυπάτε στόχο, κ. Σαββίδη.
  Αυτοί οι ανίκανοι, τωρινοί και πρώην, έφθασαν την χώρα στον πάτο.

 3. Σωστές οι επισημάνσεις του κυρίου Σαββίδη. Ο πρώτος που έβγαλε ντουντούκα απόσυρσης των οπλικών συστημάτων από τα νησιά είναι ο πρωθυπουργός. Όσο για τον υπουργό αυτός έκανε απλώς ότι όλοι οι πολιτικοί όλων των κυβερνήσεων από συστάσεως ελληνικού κράτους. Μετέθεσε την ευθύνη σε όλους πλήν του εαυτού του. Φανταστείτε βέβαια τί έχει να γίνει άν ό μή γένοιτο χάσουμε εθνική κυριαρχία. Οι αποδιοπομπαίοι τράγοι είναι έτοιμοι και είναι η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Βεβαίως και αυτοί έχουν τεράστιες ευθύνες αφού συνήργησαν στην αποδυνάμωση των ενόπλων δυνάμεων, μή βγάζοντας άχνα για όσα εγκληματικά έπραξαν οι κυβερνήσεις εις βάρος της εθνικής αμύνης εδώ και πολλά χρόνια, ασχολούμενοι μόνο με την καριέρα τους. Άξια λοιπόν ών έπραξαν θα απολαύσουν.

 4. Ο υπουργός Άμυνας αποδείχθηκε λίγος για τη διαχείριση θεμάτων υψηλής ευθύνης. Απέδειξε ότι είναι ένας από τους πολλούς λαθρεπιβάτες της εκτελεστικής εξουσίας. Αν γίνει κάτι με την Τουρκία αυτός δεν θα συνδράμει στην αντιμετώπιση του επεισοδίου, αλλά θα κτίζει την υπεράσπιση του και την απόσειση των ευθυνών στους στρατιωτικούς.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,750ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα