Ένα βήμα πριν από τη νέα εποχή του ΔΟΛ

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Παρόντες οι εργαζόμενοι

Ένα βήμα πριν από τη νέα εποχή του ΔΟΛ
Η περιπέτεια του ΔΟΛ, η δική μας περιπέτεια, δείχνει, έπειτα από πολύμηνες μάχες και αγώνα διαρκείας υπό αντίξοες συνθήκες, να οδεύει προς ένα τέλος.
Ο Oργανισμός και τα ακίνητά του, οι εφημερίδες και οι εκατοντάδες τίτλοι που τις συνοδεύουν, οι θυγατρικές και οι συμμετοχές του σε τρίτες εταιρίες, εκτίθενται προς πώληση μέσω διαφανών πλειοδοτικών διαγωνιστικών διαδικασιών, όπως ακριβώς ορίζει ο σχετικός νόμος.Την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύθηκε επισήμως σε δύο ημερήσιες εφημερίδες με ευθύνη της ειδικής διαχείρισης η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος με τους όρους διεξαγωγής των δύο ξεχωριστών πλειοδοτικών διαγωνισμών. Ο πρώτος αφορά στην ακίνητη περιουσία του Oργανισμού και ο δεύτερος σε όλα τα άλλα.

Ήδη από την Τρίτη 2 Μαΐου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ειδική διαχείριση, προκειμένου να παραλάβουν πλήρεις φακέλους και επιπρόσθετα στοιχεία, οικονομικά και άλλα, ικανά να τους προσφέρουν πλήρη και ολοκληρωμένη γνώση για τα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία του Oργανισμού.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν με κατάθεση κλειστών προσφορών στις 31 Μαΐου.

Αυτή η προοπτική συνιστά μεγάλο γεγονός για τους εργαζόμενους του ΔΟΛ, οι οποίοι παρά τις αντίξοες συνθήκες -απλήρωτοι κι ανασφαλείς επί πολλούς μήνες- παρέμειναν στις επάλξεις, μη συμβιβαζόμενοι με την ιδέα του ξαφνικού θανάτου για τα έντυπα και τα μέσα ενός από τους ιστορικότερους εκδοτικούς ομίλους της χώρας.

Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ τίμησαν την εκδοτική ιστορία ενός αιώνα, συνέχισαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη επιβίωσης και ομαλής μετάβασης του Oργανισμού σε μια νέα εποχή.

Εκδίδουν τις εφημερίδες και τα περιοδικά, ενημερώνουν τις ιστοσελίδες και υπηρετούν το ραδιόφωνο στηριζόμενοι σε συγκεκριμένες αρχές και κανόνες, εκπηγάζουσες από το ήθος, την κουλτούρα και την ιστορικότητα του Oργανισμού, η οποία είναι συνυφασμένη και απολύτως συνδεδεμένη με τις δημοκρατικές παραδόσεις της χώρας, την ελευθεροτυπία και την προάσπιση της ελεύθερης έκφρασης.

Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ δεν έχουν προτιμήσεις, ούτε συνδέονται με κύκλους επιρροής, πολιτικούς ή επιχειρηματικούς. Ενδιαφέρονται μόνο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και την συνέχιση λειτουργίας του Oργανισμού.

Στο τέλος των διαγωνιστικών διαδικασιών θα είναι το ίδιο παρόντες, ανεξαρτήτως πλειοδότη, προκειμένου να διασφαλίσουν και να εγγυηθούν τη συνέχεια της ιστορικής διαδρομής του Oργανισμού στηριζόμενοι στις αυτές αξίες και αρχές.

Απομένουν τέσσερις εβδομάδες για την ολοκλήρωση των σχετικών διαγωνιστικών διαδικασιών και ευελπιστούμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες θα συμβάλουν τα μέγιστα ώστε η κατάληξη όλης αυτής της προσπάθειας να ανταποκρίνεται στις θυσίες των εργαζομένων και στην αξία του οργανισμού.

in.gr

  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Newsroom ΔΟΛ

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,659ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
18,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα