Novartis: Με τον Αντώνη Σαμαρά κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους

12/9/19 | 0 | 0 | 321 εμφανίσεις

Του Σάκη Μουμτζή  Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02

Και είμαστε ακόμα στην αρχή.

Το ότι πανικοβλήθηκαν από την κατάθεση του Α. Σαμαρά στην Δικαιοσύνη, φάνηκε από το χθεσινό πρωτοσέλιδο της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, της «Αυγής». Με ολοσέλιδη φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού, τον στοχοποιούσε, με τρόπο αφελή, που πρόδιδε τον πανικό τους.

Τι τους πόνεσε τόσο πολύ;

Μα φυσικά το γεγονός πως ο Α. Σαμαράς, με την κατάθεση του, ενέπλεξε στην σκευωρία σε βάρος του, όπως και σε βάρος και των λοιπών «κατηγορουμένων», και τον Α. Τσίπρα. Τον έβαλε στο κάδρο των ηθικών αυτουργών. Έτσι, ο φάκελος θα φτάσει αμελλητί στην Βουλή και γι΄αυτόν.

Τι φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως ο Ρασπούτιν, για να ελαφρύνει την θέση του, «δώσει» τον Α. Τσίπρα. Στεγνό και στυγνό καθάρισμα.

Βέβαια, όλα αυτά ας τα σκέφτονταν όταν έστηναν την σκευωρία. Είχαν τότε άγνοια κινδύνου. Αγνοούσαν τι δυνάμεις διαθέτει ένας άνθρωπος που τελεί υπό άδικη δίωξη. Τι δυνάμεις απελευθερώνονται στην προσπάθεια του να υπερασπίσει τον εαυτό του.

Πολύ δε περισσότερο, όταν αυτός ο άνθρωπος είναι πρώην πρωθυπουργός και ονομάζεται Αντώνης Σαμαράς.

Το θέμα δεν είναι μόνον προσωπικό. Είναι και ζήτημα διαφύλαξης και προστασίας των θεσμών.

Όμως οι σκευωροί –συνωμότες δεν ήθελαν απλώς να εξοντώσουν ηθικά και πολιτικά, μέσω της ποινικής δίωξης, τον Α. Σαμαρά. Επεδίωξαν, συγχρόνως, να τον μειώσουν και προσωπικά, κυριευμένοι από μια πρωτοφανή εμπάθεια.

Αναφέρομαι στο σπάσιμο των οικογενειακών θυρίδων του πρώην πρωθυπουργού, ενώ αυτός με την σύζυγο του βρισκόταν στο εξωτερικό.

Όπως έχω γράψει και παλαιότερα, θα μπορούσαν κάλλιστα να σφραγίσουν τις θυρίδες και να τις ανοίξουν εντός ολίγων ημερών, όταν θα επέστρεφε το ζεύγος από το ταξίδι του.

Δεν το έπραξαν. Προτίμησαν την νόμιμη διάρρηξη. Πίστευαν οι σκευωροί πως μέσα στις θυρίδες θα έβρισκαν τις πράσινες και κίτρινες δεσμίδες με τα χαρτονομίσματα που έφτασαν μέρα-μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου μέσα σε τροχήλατες βαλίτσες.

Πίστεψαν τους ψευδομάρτυρες;

Όχι βέβαια, αφού οι ίδιοι οι σκευωροί υπαγόρευαν στους προστατευόμενους μάρτυρες τι θα καταθέσουν, όπως έχει γίνει γνωστό από τις μετέπειτα αποκαλύψεις των ίδιων των μαρτύρων.

Και τώρα ήρθε η ώρα της απόδοσης της Δικαιοσύνης. Ήρθε η ώρα που ο Ρασπούτιν και όσοι ήταν από πίσω του, όσο ψηλά και αν βρίσκονταν, να λογοδοτήσουν.

Η φύση της σκευωρίας Novartis έχει αναλυθεί κατά κόρον. Αφορά την ωμή παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στις λειτουργίες της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Έγινε απόπειρα αλλοίωσης του Πολιτεύματος, από μια συμμορία στην οποίαν συμμετείχαν κρατικοί λειτουργοί, δημοσιογράφοι και πολιτικοί.

Πάντως από προχθές υπάρχει και η φωτογραφία του Α. Τσίπρα μέσα στον κατάλογο που θα φτάσει αμελλητί στην Βουλή.

Ο Α. Σαμαράς όσο οικείος και φιλικός είναι με τους δικούς του ανθρώπους, με τους φίλους του, άλλο τόσο είναι αμείλικτος με αυτούς που προσπαθούν να τον βλάψουν. Έτσι, όσοι τον γνωρίζουμε, είχαμε κατανοήσει τι εννοούσε όταν έλεγε «θα τους πάω μέχρι τέλους».

Μάλλον οι συνωμότες έκαναν το λάθος και δεν πίστεψαν πως, όντως, θα τους πάει μέχρι τέλους.

Τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής τους.

liberal.gr

Category: Προτεινόμενα άρθρα

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας