ΗΠΑ: Η Ελλάδα θα παραλάβει μέρος των F-35 που προορίζονταν για την Τουρκία το 2022

27/10/20 | 0 | 0 | 176 εμφανίσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών stealth πέμπτης γενιάς F-35 στην Ελλάδα, αρκετά από τα οποία αρχικά προορίζονταν για την Τουρκία, ανέφεραν την Τρίτη οι Greek City Times.

Η Ελλάδα θα αγοράσει έξι από τα 20 πολεμικά αεροσκάφη το 2022, μαζί με έξι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, αναφερόμενος στην ελληνική εφημερίδα Eστία.

Έξι από τα F-35 προορίζονταν αρχικά για την Τουρκία, αλλά τώρα θα διακοσμηθούν με τα μπλε και άσπρα εθνικά χρώματα της Ελλάδας, ανέφερε η GCT.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκλεισαν την Τουρκία από συμφωνία αγοράς των F-35 πέρυσι μετά την παραλαβή από την τουρκική κυβέρνηση των ρωσικών πυραύλων αεράμυνας S-400. Τούρκοι πιλότοι είχαν εκπαιδευτεί στα μαχητικά αεροσκάφη στις ΗΠΑ πριν από την αναμενόμενη άφιξή τους.

Η συμφωνία της Ελλάδας για την παραλαβή των F-35 έρχεται κατά τη διάρκεια πολιτικής και στρατιωτικής αντιπαράθεσης με την Τουρκία για εδαφικές διεκδικήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Οι ελπίδες για αποκλιμάκωση μειώθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν η Τουρκία ανακοίνωσε ναυτικές ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού αλλά και νέα πορεία πλεύσης του Oruc Reis.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

ahvalnews

ΗΠΑ: Η Ελλάδα θα παραλάβει μέρος των F-35 που προορίζονταν για την Τουρκία το 2022

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    4/12/20 | (0 σχόλια)
    της Sylvie Kauffmann (*) Η τελευταία επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2019. Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια, ο αντιπρόεδρος Πενς τα έψελνε στους ευρωπαίους ηγέτες, καλώντας τους να αποσυρθούν, όπως και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας