Σκόπια: Δεκτό έκανε το αίτημα της αντιπολίτευσης ο Ζάεφ για πρόωρες εκλογές

31/7/19 | 0 | 0 | 424 εμφανίσεις

Έπειτα από επανειλημμένα αιτήματα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, δέχτηκε όπως αυτές διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2020, δύο μήνες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε συναίνεση με την αντιπολίτευση. Αν θέλουν πρόωρες εκλογές, τότε αυτές οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2020», ανέφερε ο Ζάεφ.

Η αντιπολίτευση συνδέει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Εισαγγελία και τις μεταρρυθμίσεις σχετικά με το δικαστικό σύστημα. Ο εκπρόσωπος του VMRO-DPMNE, Ναούμ Στοϊλκόφσκι, δήλωσε ότι η απόφαση του Ζάεφ να δεχτεί πρόωρες εκλογές είναι μια λογική βάση για να γίνουν συνομιλίες με την κυβέρνηση.

«Είναι σαφές ότι τα πολυάριθμα σκάνδαλα που έχει προκαλέσει αυτή η κυβέρνηση τον ανάγκασε να αποδεχθεί την πρόταση της αντιπολίτευσης για πρόωρες γενικές εκλογές», δήλωσε ο Στοϊλκόφσκι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιπολίτευση θέλει να διεξαχθούν εκλογές σε άλλη ημερομηνία.

/www.pronews.gr/kosmos/793410_skopia-dekto-ekane-aitima-tis-antipoliteysis-o-zaef-gia-proores-ekloges

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    25/9/20 | (2 σχόλια)
    Υπάρχει μια αντίφαση στην αμερικανική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία είναι αξιοσημείωτη. -Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε την είδηση ότι η διαδικασία περί τον EastMed μετατρέπεται σε διεθνή οργανισμό. Ερώτηση: πιστεύει κανείς ότι Ελλάδα και Κύπρος θα μπορούσαν να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας