Χριστιάν Μιτσκόσκι: Νέα πρόκληση – «Άριστες οι σχέσεις Μακεδονίας και Αυστρίας»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Επιμένει στη χρήση του όρου «Μακεδονία»  

Χρίστιαν Μιτσκόσκι / AP

Συνεχίζει με αμείωτη ένταση της προκλήσεις της η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας.

Μετά την πρόεδρο που «έκρυψε» την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα της, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Χριστιάν Μιτσκόσκι, έκανε λόγο για «Μακεδονία», κατά τη συνάντησή του με τον πρέσβη της Αυστρίας.

Επιμένει στο «Μακεδονία» ο Μιτσκόσκι

Έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του VMRO σε ανάρτησή του στο Facebook: «Χθες, μαζί με τον Αντιπρόεδρο Τίμτσο Μούτσουνσκι, είχαμε συνάντηση με τον Αυστριακό Πρέσβη Μάρτιν Πάμερ. Ευχαρίστησα τον κ. Πάμερ για τη στήριξη που λαμβάνει η “Μακεδονία” από την Αυστρία στο δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Οι άριστες σχέσεις “Μακεδονίας” και Αυστρίας στον οικονομικό τομέα θα προωθηθούν και θα ενθαρρυνθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα. Τονίστηκε επίσης το σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της εγκληματικότητας που θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της μελλοντικής κυβέρνησης».

Έθνος

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δεν πρόκειται να αλλάξουν στάση ενόσω δεν υπάρχουν συνέπειες και δεν εννοώ με συνέπειες ρηματικές απειλές σχετικά με την ένταξη στην ΕΕ.
    Δεν μπορείς να απειλήσεις κάποιον ότι θα χάσει κάτι το οποίο δεν έχει.
    Είναι η Ρωσία εκείνη η οποία βρίσκεται πιθανώτατα πίσω (καί από) αυτή την εξέλιξη και ο,τιδήποτε απομακρύνει από την ΕΕ τους σκοπιανούς, τους σπρώχνει ταυτόχρονα στην αγκαλιά της Ρωσίας που είναι και το ζητούμενο τόσο για το VMRO όσο και για την Ρωσία.
    Επίσης ύποπτη είναι και η στάση της Γαλλίας η οποία δεν βοήθησε ώστε να αποτραπεί η εκλογική νίκη του VMRO.
    Για αυτό και η ελληνική διπλωματία οφείλει να αναλύσει πολύ προσεκτικά τις προθέσεις της Γαλλίας και να καταστήσει σαφές, ότι εάν αυτές οι προθέσεις δεν λαμβάνουν επαρκώς υπόψη την ελληνική θέση, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να επανεξετάσει την γενικότερη στάση της απέναντι στην Ρωσία, από κάποιο σημείο και έπειτα να επιδιώξει δε την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων.
    Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός να προσφερθούν τα Σκόπια ως αντάλλαγμα για μια πιο εξισορροπημένη διευθέτηση του Ουκρανικού.
    Αυτή την στιγμή, όσο και να φαίνεται παράδοξο, ο Τραμπ φαντάζει ως ο καλύτερος σύμμαχος σε ό,τι αφορά τα σκόπια αλλά και ο χειρότερος αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά.

  2. Όλοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί αντιστάθηκαν. Μετά ήρθε ο Τσίπρας με τον Κοτζιά για να δώσουν αυτό που ήθελαν οι Σκοπιανοί για να μπουν στο ΝΑΤΟ.
    Τώρα πετάνε και τον γεωγραφικό προσδιορισμό και όλα καλά.
    Ανιστόρητοι ο Τσίπρας με τον Κοτζιά ξεπούλησαν την Μακεδονία.
    Το ίδιο και χειρότερα ο Καμμένος που τους στήριξε μέχρι τις εκλογές για να κάθεται στην καρέκλα του υπουργού και μετά έκανε τον δήθεν πατριώτη.
    Άρα δεν φταίνε οι σημερινοί Σκοπιανοί αλλά οι τρεις προηγούμενοι. Πλάκα έχει ο αρπαμένος ο Κοτζιάς που έγραψε βιβλίο 600 σελίδες για την λογική του παραλόγου της λύσης. Μην απολογείσαι Κοτζιά δεν υπάρχει ελαφρυντικό

    • Πέραν των απλών και σοφών φράσεων του σχολίου σας, μου άρεσε -και σε άλλους θα άρεσε- η συντομογραφία ΤΣΙ-ΚΟ-ΚΑ , οι οποίοι δυστυχώς δεν εξανέστησαν από την μετά τις εκλογές τους συμπεριφορά των Σκοπιανών – όπως όλοι Έλληνες- και πανωσάμαρα οι α-πατριώτες είναι και υπερήφανοι για την Συμφωνία των Πρεσπών και επιμένουν να κάνουμε πρώτοι δώρο και τα εκκρεμούντα τρία Μνημόνια .
      Μάλιστα περιμένουν να τους ψηφίσουν περισσότεροι από πέρυσι. Αυτοί μάλλον θέλουν αλλά οι εννέα στους δέκα Έλληνες δεν θέλουν να τους πουν οι ”Μακεδόνες” των Σκοπίων την ατάκα του Χάρρυ Κλυν ”να δεις που στο τέλος θα μας πουν και μ.λάκες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα