Χρήστος Κωνσταντινίδης: Η φιλότουρκη σύμβουλος του Μπάιντεν που εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την είδηση της αποχώρησης από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ της Αμάντα Σλόατ, συμβούλου της κυβέρνησης Μπάιντεν, μετέφερε ο δημοσιογράφος του Sportdog.gr, Χρήστος Κωνσταντινίδης, στην εκπομπή LEADERS τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 στο StarX.gr. Ποιό είναι το ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης; Η σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν σε ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ; Εξυπηρέτησε τα συμφέροντα της Τουρκίας, αδικώντας παράφορα Ελλάδα και Κύπρο.

Δείτε την παρέμβαση του Χρήστου Κωνσταντινίδη:

@xkon1984Αποχώρησε από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΠΑ εχθρός της Ελλάδας – Από την εκπομπή Leaders στις 13/11/2023♬ πρωτότυπος ήχος – Xristos Konstantinidis

https://www.tiktok.com/embed.js

Το ρεπορτάζ

Μια αρχιτέκτονας της ευρωπαϊκής πολιτικής του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν τελειώνει τη θητεία της στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (NSC), αφήνοντας την κυβέρνηση εν μέσω βαθιάς αβεβαιότητας για το μέλλον της Ουκρανίας.

Έτσι ξεκινά το κείμενο της η ιστοσελίδα Politico, αναφερόμενη σε μία μεγάλη εχθρό της Ελλάδας και της Κύπρου, την Αμάντα Σλόατ, η οποία μονίμως εξυπηρετούσε την Τουρκία, κάνοντας σοβαρά λάθη αναφορικά με την αμερικανική εξωτερική πολιτική για τις τρεις χώρες. Έτσι απλά να το σημειώσουμε: η εν λόγω κυρία αδίκησε κατάφωρα την Αθήνα και τη Λευκωσία.

Η Αμάντα Σλόατ είναι ανώτερη συνεργάτις στην έδρα Robert Bosch στο ίδρυμα Brookings. Διετέλεσε Αναπληρώτρια Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου από το 2013 έως το 2016 και την τελευταία τριετία ήταν μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Εργαζόταν στον Λευκό Οίκο και στην Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων.

Στο ρεπορτάζ του Politico βέβαια υπάρχουν διάφορα εγκωμιαστικά σχόλια όπως ότι ήταν ήσυχο πρόσωπο που βοήθησε την κυβέρνηση Μπάιντεν, τον οποίο ακολούθησε 8 φορές σε ταξίδια του στην Ευρώπη και σε 5 συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ, να βελτιώσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τους συμμάχους τους και να αντιμετωπίσει τη Ρωσία.

Ωστόσο οι Έλληνες ομογενείς στις ΗΠΑ έχουν διαφορετική άποψη για το εν λόγω πρόσωπο χαρακτηρίζοντάς το υπερεκτιμημένο και πως δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Ενδεικτικά να παραθέσουμε τους τίτλους δύο άρθρων της που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Forreign Policy: «Πώς να διασωθεί η σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας» και «Το επικίνδυνο ξήλωμα της συμμαχίας ΗΠΑ-Τουρκίας».

Υπάρχει όμως και πιο απτά παραδείγματα. Στις 14 Ιανουαρίου 2023, στο OPEN, ο διευθυντής του Hellenic American Leader Council, Έντι Ζεμενίδης αποκάλυψε, ότι υπάρχουν άτομα μέσα στον Λευκό Οίκο που προωθούν το αίτημα της Τουρκίας για τα F-16. Η αναφορά του έγινε για την Αμάντα Σλόατ, η οποία έσπρωχνε μία θέση. Να πάρει η Ελλάδα F-35 μόνο και εφόσον πάρει η Τουρκία F-16.

ΠΗΓΗ: Sportdog.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα