Χρήστος Γαλλής: Χωρίς φόβο και πάθος. Προς προβληματισμό.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του χρήστου Γαλλή*
Είναι εις βάρος των συμφερόντων της χώρας, του Έθνους, και του λαού μας όταν ο νέο-αυριανισμός και η πολιτική τοξικότητα γίνεται και ύφος της δημόσιας πολιτικής ζωής που υιοθετείται απο αρκετά στελέχη διαφορών κομμάτων.
Στο δια τοιαύτα όμως!
Στον χάρτη βλέπετε μια κατανομή ηλικιών σε διάφορες χώρες.
Οι περιοχές, σε χώρες, με αποχρώσεις του μπλε έχουν πληθυσμούς ηλικίας άνω των 65 ετών. Οι περιοχές με αποχρώσεις του καφέ έχουν πληθυσμούς ηλικίας κάτω των 35 ετών.
Όπως βλέπετε στην χώρα μας κυριαρχεί το μπλε χρώμα δηλ. κυριαρχούν οι ηλικίες πάνω των 65 ετών! Όπως και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα η Ευρυτανία είναι η περιοχή με τον γηραιότερο πληθυσμό στην Ευρώπη.
Αντίθετα, στην εξ ανατολών γειτονική μας χώρα κυριαρχούν οι αποχρώσεις του καφέ! Η χώρα αυτή έχει σχεδόν σε όλη της την επικράτεια υψηλά ποσοστά πληθυσμού κάτω των 35 ετών. Μάλιστα η περιοχή Sirnak στην ανατολιή Τουρκία έχει τον νεότερο πληθυσμό της Ευρώπης…το 78% των κατοίκων της έχουν ηλικία κατω των 35 ετών!. Με οτι αυτό σημαίνει για το άμεσο και απώτερο μέλλον…..Κρίσιμα Μας αφορά!!!!
Βλέπουμε επίσης πως χώρες όπως η Ισλανδία, η Αλβανία, αλλά και Ιρλανδία έχουν πληθυσμούς σε μεγάλο ποσοστό νεαρής ηλικίας, όπως και αρκετές περιοχές βορείων χωρών.
Θα πρέπει να μας προβληματίζει και να μας απασχολεί έντονα αυτή η δυσμενής κατάσταση γιατί αφορά την ίδια τη ύπαρξη τους Έθνους μας και της χώρας μας.
Θα ήθελα πολύ να δω μια σοβαρή πολιτική συζήτηση με συγκεκριμένες, ολοκληρωμένες, και απτές προτάσεις κομμάτων για άμεση βελτίωση αυτής της δυσμενούς για το μέλλον μας κατάστασης και της μακροχρόνιας ανατροπή της.
Ο καταγγελτικός λόγος και η πολιτική δολοφονία χαρακτήρων είναι πρόσκαιρα εύκολος τρόπος άσκησης πολιτικής όταν δεν έχεις τίποτα το θετικό να προτείνεις στον λαό και μπορεί να αποφέρει σε κάποιους πρόσκαιρα κομματικά οφέλη , ακόμα και την εξουσία, αλλά είναι εχθρικός προς το συμφέρον του λαού και του Έθνους μας.
Το συμφέρον και η επιβίωση του λαού και του Έθνους μας είναι πάνω από το κάθε πρόσκαιρο κομματικό και προσωπικό συμφέρον.
Είπα και ομίλησα και αμαρτίαν ουκ έχω. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω!
Χρίστος Γαλλής του Θωμά,
Θεσσαλονίκη, 4 Δεκεμβρίου 2022.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα