Τσεχία: Μεγάλη διαδήλωση κατά της ακρίβειας και υπέρ του ρωσικού αερίου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Περί τους 70.000 ανθρώπους διαδήλωσαν στην Τσεχία κατά της ακρίβειας στον τομέα της ενέργειας και υπέρ του ρωσικού αερίου.

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου που υπολογίστηκε σε 70.000 άτομα, συγκεντρώθηκε, το Σάββατο (03/09), στην κεντρική πλατεία της Πράγας, στην Τσεχία, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις υψηλές τιμές στην ενέργεια και να εναντιωθεί στον αποκλεισμό της Ρωσίας από την κυβέρνηση της χώρας, η οποία έχει αντίκτυπο στην παροχή φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της Δημόσιας Tηλεόρασης της Τσεχίας (ČT), οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, του πρωθυπουργού Πετρ Φιάλα, της Πράσινης Συμφωνίας για την Ευρώπη και της απόρριψης της Ρωσίας από την κυβέρνηση.

Οι διοργανωτές, μάλιστα, ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης και να εξουσιοδοτήσει τους εμπειρογνώμονές τους να διαπραγματευτούν την αγορά φυσικού αερίου και πετρελαίου. Για παράδειγμα, ο εργαζόμενος στον τομέα της ενέργειας, Βλαντίμιρ Στέπαν, επέκρινε στη διαδήλωση τις υψηλές τιμές της ενέργειας και τη φιλοδυτική πορεία των κυβερνήσεων. Χαρακτήρισε «ηλίθιο» το ανώτατο όριο τιμών που εξετάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των τιμών. Μίλησε, επίσης, κατά της αγοράς φυσικού αερίου ως προς το χρηματιστήριο.

Φιάλα: «Διαδήλωση από φιλορωσικές δυνάμεις»

Από την πλευρά του, ο Πετρ Φιάλα δήλωσε ότι η διαμαρτυρία οργανώθηκε από δυνάμεις που διεκδικούν φιλορωσικό προσανατολισμό, βρίσκονται κοντά σε ακραίες θέσεις και είναι αντίθετες με τα συμφέροντα της Τσεχικής Δημοκρατίας, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του πλήθους. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε, επίσης, ότι σέβεται το δικαίωμα οποιουδήποτε να διαδηλώνει. Επιπροσθέτως, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας δήλωσε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις ανησυχίες των ανθρώπων που προσήλθαν στη διαδήλωση.

 

https://www.ieidiseis.gr/kosmos/161625/tsexia-megali-diadilosi-kata-tis-akriveias-kai-yper-tou-rosikoy-aeriou

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα