ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω.
1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε πιθανά σενάρια και εναλλακτικές πολιτικές. Ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις τουρκικές κινήσεις, χωρίς εκπλήξεις. Να αναλάβουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην ακολουθούμε. Να φύγουμε από την πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”.
2.-Το δεύτερο είναι η επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων στις 19 Μαίου. Ας αποτελέσει αφορμή για να σκεφθούμε πως μπορεί να προωθηθούν τα εθνικά συμφέροντα με στρατηγική, τακτική και ενότητα. όπως έκαναν οι Αρμένιοι και πέτυχαν.
3.-Το τρίτο είναι η νίκη της πρωθυπουργού Στέρτζιον στη Σκωτία και η υπόσχεσή της για νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας. Το Ηνωμένο Βασίλειο εισήλθε, από μια επιπολαιότητα, σε μια επικίνδυνη περιδίνηση η οποία μπορεί να το διασπάσει. Η ενδεχόμενη διάσπαση του Ηνωμένου Βασιλείου θα απελευθερώσει δυνάμεις και θα το καταστήσει λιγότερο επικίνδυνο. Δεν υπάρχει κάτι θετικό που μπορεί να περιμένει ο ελληνισμός από την πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου. Στο παρελθόν υπήρξαν, ελάχιστες, στιγμές που η Ελλάδα και ο ελληνισμός ευνοήθηκαν. Υπήρξαν, όμως, και τραγικές στιγμές κατά τις οποίες η ύπουλη πολιτική της Αλβιόνος υπονόμευσε τον ευρύτερο ελληνισμό. Αν αρχίσει η αποδόμηση του Ηνωμένου Βασιλείου καλόν θα ήταν να αναλυθεί πως θα μπορούσε να τεθεί θέμα βρετανικής παρουσίας στην Κύπρο και επιστροφή των κυρίαρχων βάσεων στην αναγνωρισμένη διεθνώς επικράτεια. Εκτός και αν η συμμετοχή της Κύπρου στην Κοινοπολιτεία βοηθάει το νησί.
4.-Το τέταρτο είναι ένα άρθρο στο infognomonpolitics που θέτει το ζήτημα του ξαναδιαβάσματος του “Γαλλικού Μάη”, υπό το πρίσμα της αμερικανικής συμμετοχής στην εξέγερση.
Η ιδεολογική ηγεμονία μιας καταρρέουσας αριστεράς επικαθόρισε επι χρόνια την οπτική γωνία από την οποία βλέπαμε τον Μάη. Και οι στήλες αυτές είχαν και έχουν αυτήν την παραδοσιακή προσέγγιση. Ο Μάης, ο οποίος εισήγαγε νέες καινοτόμες, κυρίως κοινωνικές, ιδέες χρειάζεται ξαναδιάβασμα.
Τέλος, πρέπει να προσεχθεί με την δέουσα προσοχή η αντίδραση των Γάλλων στρατιωτικών στην πολιτική που ακολουθείται στη Γαλλία τα τελευταία αρκετά χρόνια.
Η προσέγγιση ότι πρόκειται για φασίστες που αφού παταχθούν θα καταστούν ακίνδυνοι είναι επικίνδυνη.
Κάτι τεκταίνεται σε κοινωνικό επίπεδο διεθνώς που κανένας διανοούμενος και καμιά κοινωνική τάση η πανεπιστημιακή σχολή δεν το έχει συλλάβει. Και είναι πολύ πιθανό κάποια μέρα να ξημερώσουμε με έναν νέο Μάη με άγνωστα χαρακτηριστικά.
π
spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για το 3 & 4 θα ήθελα να πω τα εξής:

    α) Άδεια το Westminster για νέο δημοψήφισμα, δεν πρόκειται να δώσει και συνήθως (όπως φάνηκε και με το Brexit), εκεί οι άνθρωποι είναι σοβαροί και δεν κάνουν δημιουργικές μπλόφες. Υπάρχει consensus ότι δε θα υπάρξει νέο δημοψήφισμα, για μια γενιά ολόκληρη. Ακόμα και τότε όμως, πόσο εύκολο είναι να υπάρξει ομαλός διαχωρισμός; Εδώ με την Ευρώπη και ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί τόσα issues. Δεν είναι πέρνω το καπελάκι μου και φεύγω όπως έκανε ο Πατούλης. Στρατός, οικονομία, βιομηχανία, εμπόριο, υπηρεσίες – πως θα υπάρξει βελούδινο διαζύγιο; Δε γίνονται αυτά.

    β) Οι Γάλλοι στρατιωτικοί αυτό που θέλουν να πουν είναι ότι η Γαλλία μετά από 50 χρόνια θα μοιάζει με Σουδάν. Πήγε φίλος στη Στοκχόλμη πρόσφατα και μου είπε τα ίδια. Αλλά φτου… μην πούμε τίποτα για όλα αυτά, διότι περιμένει στη γωνία η αριστερή μούχλα για να ταμπελιάσει ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ και τα λοιπά ωραία της Αυριανής-Kontra News.

    Αυτά τα παλιόσκυλα κάνανε καριέρα πουλώντας πατριδοκαπηλία και αριστεροφροσύνη, για 40 χρόνια και βάλε. Δεν ξεχνάμε βέβαια από που τα κληρονόμησαν όλα αυτά. Από ποιον έτερο πολιτικό χώρο εννοώ. Ε;

  2. “Κάτι τεκταίνεται σε κοινωνικό επίπεδο διεθνώς που κανένας διανοούμενος και καμιά κοινωνική τάση η πανεπιστημιακή σχολή δεν το έχει συλλάβει.”

    Tεκταίνεται (ευτυχώς ) επανάσταση κατά της Συμπαντικής Τάξης Πραγμάτων.

    Κι αν αυτό μοιάζει γελοίο, ας δούμε κάτι ακόμα πιο “γελοίο” που όμως το λέει ο Bernardo Kastrup, Oλλανδός φιλόσοφος, μηχανολόγος υπολογιστών με ειδίκευση στη τεχνητή νοημοσύνη :

    https://bigthink.com/robby-berman/are-we-all-multiple-personalities-of-universal-consciousness
    “He calls his ontology idealism, and according to idealism, all of us and all we perceive are manifestations of something very much like a cosmic-scale dissociative identity disorder (DID). He suggests there’s an all-encompassing universe-wide consciousness, it has multiple personalities, and we’re them.”

    Δηλαδή ότι το σύμπαν πάσχει από αυτό που ονομαζόταν παλιά διαταραχή πολλαπλών προσωπικοτήτων.

    Είναι και στο https://blogs.scientificamerican.com/observations/could-multiple-personality-disorder-explain-life-the-universe-and-everything/

    Ε, αυτό ΟΝΤΩΣ κανένας διανοούμενος, καμιά κοινωνική τάση και καμιά πανεπιστημιακή σχολή δεν το έχει συλλάβει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα