Τα λάθη πληρώνονται

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

της Ευμορφίας Δημητρακοπούλου

Με την λήξη του Α΄ΠΠ, ο πρόεδρος Ουίλσον με τα 14 σημεία ουσιαστικά έδωσε την δυνατότητα της αξιοπρεπούς ήττας στην Γερμανία. Οι ΗΠΑ εξαπατημένες από την γερμανική κυβέρνηση (έλεγε ότι ο πληθωρισμός οφειλόταν στην Συνθήκη των Βερσαλλιών, αλλά σκόπιμα υποτίμησε το νόμισμα για να μη καταβάλει αποζημιώσεις στην Αντάντ και τους Γερμανούς επιχειρηματίες), χρηματοδότησαν την γερμανική οικονομία, που γνώρισε εκπληκτική ανάπτυξη και εξαπέλυσε το ναζιστικό τέρας. Μετά τον Β΄ΠΠ έδωσαν στην Βόννη τα οικονομικά μέσα να ηγηθεί της Ευρώπης και το τραγικότερο, επέτρεψαν την επανένωση των δυο Γερμανιών. Ουδείς χειρότερος εχθρός του ευεργετηθέντος έλεγαν οι αρχαίοι. Ο ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ Ουάσιγκτον και Βερολίνου καλύπτεται με το φύλο συκής του ΝΑΤΟ. Τα συμφέροντα εκ διαμέτρου αντίθετα. Το Βερολίνο παραμένει στην ίδια γραμμή που χάραξε προ 100 ετών με το βλέμμα στραμμένο προς ανατολάς. Είτε οι συμφωνίες με το Ιράν και τα πετρελαϊκά οφέλη, είτε η Κίνα, με τις εκεί γερμανικές επενδύσεις, τα δίκτυα και το mega-project της επομένης ημέρας για την “κλιματική αλλαγή”, αποδεικνύεται ότι οι ευρωπαίοι είναι πιόνια στην γερμανική σκακιέρα.

Εκατομμύρια έρευσαν από γερμανικές πηγές προς τους διαδηλωτές, που μετέτρεψαν τις ΗΠΑ σε πεδίο μάχης, απειλώντας ακόμη και με μετεκλογικό εμφύλιο. Τρόμος επικράτησε στο Βερολίνο στο ενδεχόμενο επικράτησης του Τράμπ. Το χειρότερο όλων είναι οι ευρωπαίοι, δέσμιοι στο γερμανικό άρμα, προήγαγαν αήθειες εναντίον του. Όπως οι προσηλυτισμένοι σε αιρέσεις αυτοχειριάζονται ομαδικά, ομοίως οι λαοί ως κοπάδια αμνών αυτοκτονούν πηδώντας στον γκρεμό. Λησμονούν ποιοι έσυραν την γηραιά ήπειρο σε αιματοχυσίες επί αιώνες και οι ηγεσίες παίζουν σε ένα παιχνίδι που μάλλον αγνοούν. Τον χορό σέρνουν τα ΜΜΕ που ξιφουλκούν υπέρ της Bundestag. Εάν τα συμφέροντα των χωρών τους ταυτίζονταν με εκείνα της Γερμανίας θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν, εν μέρει. Πλήν όμως, δέχονται απλώς εντολές… Το μεροκάματο να βγαίνει. Ένα μόνο δείγμα της υποκρισίας: δεν άκουσα πουθενά για τα εκατομμύρια που έδωσε ο φίλος του Μπάϊντεν, δημοκρατικός M.Bloomberg για αποφυλακίσεις, πληρωμές εγγυήσεων, δικηγόρων κ.α. σε εγκλείστους Λατίνους και Αφρικανούς στην Πολιτεία της Φλόριντα, παραμονές των εκλογών. Εμείς εδώ το λέμε εξαγορά ψήφων. Την ίδια ώρα οι βαλκυρίες ψιθυρίζουν στα αυτιά κάθε εγχώριου παρατρεχάμενου να ομνύει υπέρ του Μπάϊντεν και του “παραδείσου” που μας περιμένει στην Βαλχάλλα, βάζοντας μας σε σύγκρουση με το Λευκό Οίκο. Οι βαλκυρίες θέλουν να μας πείσουν και για τις αγαθές διαμεσολαβητικές προσπάθειες του Βερολίνου μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας; Παρά την συνήθη ελαφρότητα, υπάρχει κάποιος που τα πιστεύει;

Είναι χαρακτηριστική η απουσία πολιτικής σκέψης όσον αφορά την σχέση Τουρκίας -Γερμανίας και Τουρκίας-ΗΠΑ. Το Βερολίνο, ο καλύτερος εταίρος της Άγκυρας, συνηγορεί υπέρ των διεκδικήσεων της εναντίον της Ελλάδος. Ταυτοχρόνως, οι γερμανοί για να διασφαλίσουν τα οφέλη τους, επικροτούν ή προωθούν την στενή  σχέση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ. Αν κάποιος διαβάσει την μακροσκελή επιστολή Ερντογάν προς τον Τράμπ, για την ανάρρωσή του από τον covid-19, θα δακρύσει*.

*https://turkish.aawsat.com/home/article/2258526/cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1-erdo%C4%9Fan%E2%80%99dan-trump%E2%80%99-mektup

Ευμορφία Δημητρακοπούλου

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα