Στέλιος Φενέκος: Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Στέλιου Φενέκου, Υποναύαρχος ε.α.
Επειδή η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να ελέγξει την παράνομη αλιεία στις Ελληνικές θάλασσες τι δεν έκανε και τι έκανε ταυτόχρονα;
1. Όχι μόνο δεν προσδιόρισε ποία είναι η ΑΟΖ στο Αιγαίο, αλλά δεν αποδέχθηκε και την Μελέτη του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης, ως επίσημη μελέτη που έγινε κατόπιν ανάθεσης στο πανεπιστήμιο από την ΕΕ και η οποία είναι ενταγμένη στα θεσμικά κείμενα της ΕΕ και του ΟΗΕ.
2. Δεν εγκαθίδρυσε ζώνη προστασίας της αλιείας, όπως η ΕΕ έχει καλέσει τις χώρες μέλη της να κάνουν και έχουν κάνει ήδη σχεδόν όλες οι Μεσογειακές ΕυρωπαΪκές χώρες.
3. Επειδή δεν μπορεί να ελέγξει τα Τουρκικά πλοία που αλιεύουν παράνομα στις θάλασσές μας, και μάλιστα μέσα στα χωρικά μας ύδατα, αποδέχεται (χωρίς να αλλάξει τίποτε) την πρόβλεψη του Π.Κ. που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 πριν φύγει (ν. 4619/2019) , με την οποία αποποινικοποιείται το αδίκημα της παράνομης αλιείας στα χωρικά μας ύδατα. Έτσι μπορεί οιοδήποτε ξένο αλιευτικό να ψαρεύει στα χωρικά μας ύδατα χωρίς να φοβάται οιαδήποτε επίπτωση.
4. Και δεν φθάνει μόνο αυτό, αλλά επειδή η πράξη αυτή στην ουσία ακυρώνει το Διεθνές Δίκαιο για τα ζητήματα κυριαρχίας εντός των χωρικών υδάτων αλλά και το Ν.Δ. 420/70 περί αλιευτικού κώδικα, που απαγορεύει την αλιεία εντός των χωρικών υδάτων, στην απάντηση που δίνει στις επερωτήσεις των βουλευτών (από το 2021) περί αποποινικοποίησης του αδικήματος, πετάει το μπαλάκι στην ΕΕ, με το πρόσχημα ότι συλλέγουμε στοιχεία για τις παρανομίες και τα στέλνουμε στην ΕΕ για να επιβάλλει κυρώσεις (αν είναι δυνατόν να μεταβιβάζουμε ζητήματα κυριαρχίας στην ΕΕ επειδή εμείς φοβόμαστε να προστατεύσουμε την χώρα μας).
ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
1. Φοβικά Σύνδρομα
2. Παρελκυστικές τακτικές αποφυγής ευθυνών και αρμοδιοτήτων
3. Αδυναμία προστασίας της κυριαρχίας της χώρας
4. Αυτοακύρωση με νομοθετικά προσχήματα
5. Εκχώρηση κυριαρχίας στο ζήτημα αυτό, αφού η οιαδήποτε εκχώρηση επί ζητημάτων αλιείας στην ΕΕ, αφορά μόνο την ΑΟΖ είτε την ζώνη προστασίας αλιείας και όχι την χωρική θάλασσα που ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
6. Νομικό κενό, όταν μία πράξη ενώ αναγνωρίζεται ως αδίκημα εν τούτοις δεν παραπέμπεται στην δικαιοσύνη ούτε επιβάλλεται καμία ποινή γι’ αυτό.
7. Αλα καρτ ερμηνεία του Διεθνούς Δικαίου επί τα χείρω για την χώρα μας.
Και φυσικά στην γελοία αυτή κατάσταση ευθύνες έχουν και προηγούμενες κυβερνήσεις που πέρασαν αυτήν την νομοθεσία αλλά και η ΝΔ που όταν δεν την συμφέρει ή δεν μπορεί να αποκαταστήσει την νομιμότητα, τα ρίχνει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ.
*Πρόεδρος της Κοινωνίας Πολιτών
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σωστά όλα αυτά και πολλά άλλα, αλλά δεν φαίνεται να ενδιαφέρουν τον Έλληνα ψηφοφόρο, εκτός αν ίσως πλήττονται άμεσα τα συμφέροντά του. Αυτούς ψηφίζομε, αυτούς έχομε, ή αντιστρόφως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα