Σκόπια: Λήγει η προθεσμία για την αλλαγή των ονομάτων των βουλγαρικών συλλόγων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Το βουλγαρικό “Κλαμπ Βάντσο Μιχαήλοφ VMRO” αρνείται να προβεί σε αλλαγή της ονομασίας του

Τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία για τον βουλγαρικό σύλλογο « Βάντσο Μιχάιλοφ» να ζητήσει από το κεντρικό ληξιαρχείο να αλλάξει το όνομά του.

Από εκεί και μέχρι το τέλος του ωραρίου δεν έλαβαν νέο αίτημα για μετονομασία, εκτός από αυτό του «Τσάρου Μπόρις ο Τρίτος».

Αύριο θα καταθέσουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης κατάλογο συλλόγων προς ανάλυση. Η επιτροπή για τη χρήση ονομάτων θα πρέπει επίσης να στείλει τη γνωμοδότησή της. Η Δικαιοσύνη από την άλλη θα πρέπει να ετοιμάσει απόφαση το αργότερο σε ένα μήνα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Sitel το πενταμελές σώμα θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, ενώ στη συνεδρίαση θα εξεταστούν και οι προτάσεις για νέο όνομα για τον σύλλογο «Τσάρος Μπόρις ο Τρίτος». Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πόσες προτάσεις παίζονται, ούτε ποια είναι τα ονόματα.

Ο Πρωθυπουργός,  Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι,  λέει ότι οι σύλλογοι που δεν θα αλλάξουν το όνομά τους θα διαγραφούν.

Όλοι είχαν χρόνο να εναρμονίσουν τα ονόματά τους σύμφωνα με το νέο Νόμο. Αυτοί που το έκαναν θα συνεχίσουν να δουλεύουν, οι άλλοι όχι. Ένας σύλλογος, όπως καταλαβαίνω, υπέβαλε αίτημα στο Κεντρικό Μητρώο για αλλαγή ονόματος. Μόλις το κάνουν αυτό, θα συνεχίσουν το έργο τους, γιατί οι πολιτιστικοί σύλλογοι πρέπει να είναι χώροι που φέρνουν κοντά τους πολίτες  » – Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, Πρωθυπουργός

Και ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Πέτκοφ, πιστεύει ότι οι βουλγαρικοί σύλλογοι πρέπει να σταυρώσουν τα δάχτυλά τους και παραδεχθούν ότι για την επιδείνωση των σχέσεων ευθύνεται και η Βουλγαρία.

Ο σύλλογος «Τσάρος Μπόρις ο Τρίτος» ζήτησε αλλαγή ονόματος από το κεντρικό μητρώο πριν από 6 ημέρες, σε αντίθεση με τον «Βάντσο Μιχάιλοφ», του οποίου οι ιδρυτές αρνήθηκαν να αλλάξουν το όνομά τους και προανήγγειλαν μήνυση κατά του κράτους.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα