Προς «εκτροχιασμό» πάλι του «σκοπιανού»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία και οι τυχόν «παρενέργειες».

Ενώ η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τη «μακάρια» διπλωματία της, ένα επικίνδυνο σενάριο «ζυμώνεται» στα βόρεια σύνορά μας. Σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία διεξάγεται ο πρώτος γύρος των Προεδρικών εκλογών, ενώ στις 8 Μαΐου έχουν βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, την πλειοψηφία θα κερδίσουν οι εθνικιστές του VMRO. Οι οποίοι έχουν κάνει σημαία την «προδοτική» (έτσι την αποκαλούν) Συμφωνία των Πρεσπών. Απειλούν μάλιστα ότι αν γίνουν κυβέρνηση, θα την αμφισβητήσουν.

Τώρα στα δικά μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με προφανή και πρωτοφανή πολιτική δειλία δεν έχει περάσει από τη Βουλή τα Μνημόνια Συνεργασίας που προκύπτουν από τις «Πρέσπες», ένα εκ των οποίων κατοχυρώνει ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει κυριαρχικό ρόλο στην αμυντική ασφάλεια της Β.Μακεδονίας.

Αν τα είχαμε περάσει από τη Βουλή, τα χέρια των εθνικιστών του VMRO θα ήταν δεμένα. Ενώ τώρα, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, από τη στιγμή μάλιστα που οι σχέσεις της νέας ηγεσίας της Β. Μακεδονίας που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές με τον Ερντογάν είναι άριστες.

Καταλάβατε τώρα γιατί είναι ανεύθυνο να παίζεις εσωτερικά παιγνίδια με τα εθνικά θέματα;

Αν όχι, σε λίγο.

Κ.Π.

https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/244376/pros-ektroxiasmo-pali-tou-skopianoy

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα