Ποιεί την νήσσαν το ΥΠΕΞ για τους ισραηλινούς τραμπουκισμούς κατά Ελληνα αστυνομικού

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πηγή: Israel Meir/Unsplash

Το Neostrategy.gr πρώτο τη νύκτα της Ανάστασης έκανε λόγο για απαράδεκτη σύλληψη του Ελληνα αστυνομικού από ισραηλινούς αστυνομικούς, εντός του ναού της Ανάστασης, παρουσία μάλιστα του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κώτσηρα, και για αφωνία του υπουργείου Εξωτερικών. Το υπουργείο Εξωτερικών, όχι με επίσημη ανακοίνωσή του, αλλά με «διαρροές» από «διπλωματικές πηγές», ανέφερε ότι «διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες».

Αραγε, ακόμα να καταλήξει το ΥΠΕΞ τι συνέβη στα Ιεροσόλυμα; Ο Γ. Κώτσηρας, τα μέλη της συνοδείας του, αλλά και οι βουλευτές των άλλων κομμάτων (κάποιοι από αυτούς εμφανίζονται και ως … «υπερορθόδοξοι») που αποτελούσαν την ελληνική αντιπροσωπεία στο ναό της Ανάστασης, δεν έχουν πει τι συνέβη εκεί;
Γιατί υπάρχει σιγή ιχθύος σχετικά με αυτό το απαράδεκτο συμβάν; Ακόμα και εάν πρόκειται για συμμάχους -εντός ή εκτός εισαγωγικών- η προσβολή των ισραηλινών Αρχών σε βάρος της Ελλάδος είναι απαράδεκτη και το Ισραήλ πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Ετσι συμπεριφέρεται ένα κράτος εάν θέλει να το παίρνουν στα σοβαρά.

Να σημειωθεί πως παρόντες στην προβοκατόρικη ενέργεια των ισραηλινών αστυνομικών ήταν, όπως πάντα άλλωστε στην τελετή αφής, και εκπρόσωποι του ισραηλινού κράτους. Του υπουργείου Εξωτερικών και υψηλά ιστάμενοι παράγοντες της Αστυνομίας.
Από που και ως που οι ισραηλινοί αστυνομικοί, ως λέγεται, επιχείρησαν να «προσεγγίσουν» το μέρος που προνομιακά, βάσει πρωτοκόλλου, δίδεται στην ελληνική αντιπροσωπεία για την τελετή του αγίου φωτός, τη νύκτα της Ανάστασης με αποτέλεσμα να τους εμποδίσει ο Ελληνας αστυνομικός; Αυτές άλλωστε ήταν οι εντολές του, και ορθώς έκανε τη δουλειά του.

Μάλιστα, οι ισραηλινοί αστυνομικοί, επειδή είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη των ιερών ναών στην Αγία Πόλη, είχαν την απαραίτητη εμπειρία και γνώριζαν ότι στο σημείο της ελληνικής αντιπροσωπείας δεν πλησιάζουν – και πολύ περισσότερο δεν αμφισβητείται η -βάσει πρωτοκόλλου- δεσπόζουσα θέση για την Ελλάδα.
Παρά ταύτα, πήραν σηκωτό τον Ελληνα αστυνομικό μπροστά στα μάτια των μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας και των εκατοντάδων πιστών που είχαν συγκεντρωθεί εντός και εκτός του ναού.

Εκλήθη, λοιπόν, ο ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα για να του διατυπωθεί η έντονη ελληνική δυσαρέσκεια; Διότι στο παρελθόν, προ της κυβέρνησης Μητσοτάκη βέβαια, όταν λαλίστατη ισραηλινή πρέσβης ανέβαζε και κατέβαζε τον ελληνικό λαό αντισημίτη, είχε κληθεί επανειλημμένως στο ΥΠΕΞ όπου της τράβηξαν το αυτί. Και μόνο έτσι μαζεύτηκε. Eάν δεν εκλήθη ο ισραηλινός πρέσβης, υπήρξε επικοινωνία Αθήνας – Τελ Αβίβ; Και εάν ναι, διατυπώθηκε η ελληνική διαμαρτυρία για την απαράδεκτη συμπεριφορά των ισραηλινών αστυνομικών;

neostrategy.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα