Πέντε αξέχαστα φιλιά στην ιστορία του κινηματογράφου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού, παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο εμβληματικά φιλιά στην ιστορία του παλιού και σύγχρονου κινηματογράφου

Η 6η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού. Και μπορεί ο εορτασμός να είναι ανεπίσημος και να μην έχει την ίδια διάσταση όπως η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ωστόσο είναι μια μέρα που υπενθυμίζει τη σημασία του φιλιού ως ένας τρόπος να εκφράσουμε την αγάπη προς έναν δικό μας άνθρωπο.

Στον παλιό αλλά και σύγχρονο κινηματογράφο, έχουμε παρακολουθήσει κατά καιρούς φιλιά που έχουν αφήσει ιστορία και μάλιστα έχουν αποτελέσει σημεία αναφοράς στην ποπ κουλτούρα.

Αν ερμηνευτεί σωστά, το κινηματογραφικό φιλί μπορεί να είναι περισσότερο αποτελεσματικό από κάποια ερωτική σκηνή ή ακόμα και ένα ευτυχισμένο τέλος για το ζευγάρι.

 

 

Πίτερ και Μέρι – Τζέιν, Spider – Man (2002)

Το φιλί ανάμεσα στους Πίτερ Πάρκερ (Τόμπι Μαγκουάιρ) και Μέρι – Τζέιν (Κίρστεν Ντανστ) άλλαξε για πάντα τα κινηματογραφικά φιλιά και ανέβασε τον πήχυ πολύ ψηλά, κυρίως όσον αφορά τις υπερηρωϊκές ταινίες. Η Μέρι – Τζέιν, χωρίς να γνωρίζει ποιος ήταν ο άνθρωπος που την έσωσε, θέλει να τον ευχαριστήσει. Αφαιρεί, λοιπόν, τη μάσκα μέχρι τα χείλη ενώ εκείνος κρέμεται από τον ιστό και τον φιλά.

 

 

Ρόουζ και Τζακ, Τιτανικός (1997)

Η ταινία Τιτανικός, πέρα από το τραγικό ναυάγιο όπου έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι, εστίασε και στο ειδύλλιο που ανέπτυξαν η Ρόουζ (Κέιτ Γουίνσλετ) και ο Τζακ (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο). Δύο επιβάτες από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις που γνωρίζονται στο πλοίο και αμέσως έλκονται. Μια από τις πιο διάσημες σκηνές της ταινίας είναι εκείνη του φιλιού στην πλώρη, με τον άνεμο να φυσάει και την ατάκα της Ρόουζ: «Πετάω».
Αλαντίν και Γιασμίν, Αλαντίν (1992)

Η πριγκίπισσα Γιασμίν και ο πρίγκιπας Αλαντίν φλερτάρουν στο μπαλκόνι. Ετοιμάζονται να φιληθούν όταν το «ανυπόμονο» μαγικό χαλί τους δίνει λίγη ώθηση και τότε ο Αλαντίν πλησιάζει και φιλά τα χείλη της Γιασμίν για πρώτη φορά.

 

 

Άλι και Νόα, Το Ημερολόγιο (2004)

Ο Νόα (Ράιαν Γκόσλινγκ) και η Άλι (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς) δεν ήταν οι πρώτοι που φιλιούνται στη βροχή αλλά ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα φιλιά που έχει μείνει αξέχαστο στην ιστορία του σύγχρονου κινηματογράφου. Μετά από μια έντονη σχέση στα νεανικά τους χρόνια και έναν απροσδόκητο χωρισμό, ο Νόα και η Άλι συναντιούνται ξανά μετά από καιρό όταν η δεύτερη έχει πλέον προχωρήσει στη ζωή της. Όπως φαίνεται το πάθος παραμένει ζωντανό και σε μια από τις σκηνές της επανένωσης, οι δυό τους φιλιούνται κάτω από καταρρακτώδη βροχή.

 

 

Όσα Παίρνει ο Άνεμος (1939)

«Πρέπει να σε φιλούν», είπε ο Κλαρκ Γκαμπλ ως Ρετ Μπάτλερ στον χαρακτήρα της Βίβιαν Λι, Σκάρλετ Ο’ Χάρα. «Και μάλιστα, από κάποιον που γνωρίζει πως». Στη συνέχεια, αποδεικνύει ότι εκείνος είναι ο ιδανικός στο φίλημα.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα