Πάρις Καρβουνόπουλος: Καμπάνα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Θεός έπαψε να αγαπάει τους κλέφτες και αυτή τη φορά συνήψε σύμφωνο… αναβολής με τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο.

Προ ημερών η οικογένεια Καλλιάνου – ανάμεσά τους κι ένας βουλευτής της ΝΔ – έχασε μέλος της σε κεντρικό νοσοκομείο και ο ιατρός αδελφός του βουλευτή κατήγγειλε:

-«Έχουν καταλυθεί τα πάντα. Δεν υπάρχει Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κι αν ο υπουργός ή ο πρωθυπουργός ευαγγελίζονται κάτι διαφορετικό, ας έρθουν να μου το πουν τετ α τετ, τους προκαλώ!».

Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Πόσω μάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κατονομάζεται ως υπεύθυνος της διάλυσης.

Από την κυβερνητική παράταξη ούτε ένας δεν πήρε θέση. Βουλευτές και υπουργοί, δούλοι του πρωθυπουργικού ιμπέριουμ.

Από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δεν έγινε καμιά έρευνα για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας – κατά την πάγια δημοσιογραφική πρακτική για εκτενή ρεπορτάζ με αυτή την αφορμή.

Εκ παράλληλου άρχισαν εκατέρωθέν οι χειρισμοί εκτόνωσης. «Αγαπητέ φίλε μου Άδωνι… δεν τα βάζω μαζί σου», είπε στον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής. «Είναι φίλος μου, έχασε τον πατερά του όταν και να πει τον συγχωρώ» το πήρε το ποτάμι από τον υπουργό. Που την ίδια στιγμή χαρακτήριζε υγειονομικούς ως «κάφρους» και «ανθρωπάκια», επειδή διαμαρτύρονται.

Η περίπτωση Καλλιάνου ήταν ένα από τα εκατοντάδες περιστατικά που διαδραματίζονται καθημερινά στα κρατικά νοσοκομεία. Αλλά το παμφάγο σύστημα Μητσοτάκη εξαφάνισε την ουσία της από την επικαιρότητα.

Το «θέμα» περιορίσθηκε στην ανθρώπινη – και εκ παράλληλου φαύλη πολιτικά – παρέμβαση του βουλευτή. Ανάμεσα σε απειλές και τσαμπουκάδες… ζήτησε πίσω το «δώρο» – των 500 ευρώ – που ισχυρίσθηκε η μητέρα του ότι έδωσε σε χειρουργός. Αλλά ο υπουργός Υγείας ισχυριζόταν ότι η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη για «φακελάκι». Κατάντια.

Το «νέο ΕΣΥ» ως, προεκλογικό, «προσωπικό στοίχημα» του Μητσοτάκη συνεχίζει την εξέλιξή του σε αντι – ΕΣΥ. Με τον Χρυσοχοΐδη πρώτα και τον Άδωνι Γεωργιάδη στη συνέχεια ως υπουργούς -δορυφόρους της περιβόητης αναπληρώτριας υπουργού Ειρήνης Αγαπηδάκη. Προσώπου ακραίας εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού, που εποπτεύει το μάνιουαλ της διάλυσης.

Πίσω από τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες και τα ασύστολα ψέματα για «αναβάθμιση» η κυβερνητική πολιτική τροφοδοτεί επίμονα τον ιδιωτικό τομέα της υγείας – που πρωταγωνιστεί σε δαπάνες στην Ευρώπη.

Ο δημόσιος τομέας μετατρέπεται σε κουφάρι. Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και προσωπικό, χωρίς αναλώσιμα και με λίστες ετών για μια απλή επέμβαση νεφρών.

Ωστόσο ο Θεός έπαψε να αγαπάει τους κλέφτες και αυτή τη φορά συνήψε σύμφωνο… αναβολής με τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο. Ως ασθενής μετέτρεψε τον κίνδυνο για τη ζωή του – που αντιμετώπισε στην Πάρο λόγω εγκεφαλικού – σε αποκάλυψη της κυβερνητικής απάτης στην υγεία – με χειροπιαστές καταγγελίες:

-Η Πάρος, νησί πλούσιο, πυκνοκατοικημένο και από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας διαθέτει μόνο ένα – αριθμός: 1 – ασθενοφόρο. Το Κέντρο Υγείας της υπάρχει χάρη στον πατριωτισμό και το φιλότιμο του ελλιπούς προσωπικού του. Ο αξονικός τομογράφος, δεν έχει χειριστή και δεν δουλεύει.

Χιλιάδες Καρβουνόπουλοι έχουν να μαρτυρήσουν τα ίδια και χειρότερα ανά την επικράτεια – αλλά δεν έχουν φωνή. Ο χαλκέντερος δημοσιογράφος – εκδότης του Militaire.gr – τους εκπροσωπεί, ως καμπάνα.

Μη ρωτήσει κανείς για ποιον χτυπάει: για όλους.

https://www.ieidiseis.gr/fotoskiaseis/245880/paris-karvounopoulos-kampana?dicbo=v2-BaPIw5b

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Καλλιάνος παραιτήθηκε πρωτίστως από την ΝΔ και δευτερευόντως από βουλευτής;

    Για τα υπόλοιπα, που είναι γνωστά, δεν υπάρχει κάτι νεότερο να πούμε.

  2. Αυτό το ρημάδι το ΕΣΥ έχετε αναρωτηθεί πόσα έχει δαπανήσει από το 89 για την περίθαλψη του Ράμα, και όλων των “επενδυτών” μέχρι σήμερα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα