Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην προχωρημένη νεωτερικότητα, για μερικούς ακόμη και στη μετανεωτερικότητα, την ελληνική κοινωνία ταλανίζουν δύο ιδεοληψίες.

Η πρώτη εκφράζεται από τον Τσίπρα και τους ακολούθους του και διεκδικεί αριστερό πρόσημο (από πού και ως που;).

Η δεύτερη από την σημιτική ομάδα που επαγγέλθηκε τον εκσυγχρονισμό. Εκπρόσωποι και των δύο ιδεοληπτικών τάσεων συγκλίνουν στην… βαθιά αναλυτική  εκτίμηση πως αν δεν εκλεγεί στις δημοτικές εκλογές δήμαρχος ο κ. Μπουτάρης η Θεσσαλονίκη θα είναι μια βαθιά, σκοτεινή πόλη η οποία θα έχει παραδοθεί σε μαύρα κοράκια με νύχια γαμπσά.

Αν, όμως, εκλεγεί, αυτομάτως οι κάτοικοί της θα έχουν δει το φώς το αληθινό, όπως ο Παύλος κατά την πορεία προς τη Δαμασκό.

Βεβαίως, αφού το λένε οι δύο κυρίαρχες ιδεολογικές αντιλήψεις στην πνευματικά πενόμενη Ελλάδα, έτσι θα είναι.

Υπάρχει πιο βαθύ και μαύρο κράτος από αυτό που και οι δύο τάσεις υπηρετούν στην Αθήνα;

Μαύρη μαυρίλα είναι να γίνονται του κόσμου τα αίσχη στην αυλή σου και να μην τα βλέπεις.

Για να κατηγορήσουν τη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της καταφεύγουν, ακόμη, και στο κίνημα των ζηλωτών,  ή την φιλοκαλία (Γρηγόριος Παλαμάς).

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πραγματικός παράδεισος. Παράδεισος για τον κόσμο που οι δύο αυτές ιδεοληψίες οραματίζονται. Μια μίξη ενός κρατικοδίαιτου καπιταλισμού που λυμαίνεται τον κόπο και τον ίδρώτα ενός λαού τον οποίο κρατά καθηλωμένο αποκαλώντας τον  μαύρο και σκοταδιστή. Αυτός ο καπιταλισμός τους βολεύει όλους. Και τους συντηρεί αδρά.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι έξυπνος άνθρωπος. Και θα έχει καταλάβει πως ο συγχρωτισμός με τέτοιους ανθρώπους και τέτοιες ιδεολογίες μόνο κακό θα του κάνει. Και προσωπικά και πολιτικά.

spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το μεγιστο και διχαστικο κακο -για ολους τους Θεσσαλονικεις και την Θεσσαλονικη – θα ειναι ,αγαπητες ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ αν, τελικως δεν επικρατησουν -και σιγουρα δεν θα επικρατησουν- οι δυο περιγραφεισες ιδεολογικες τασεις , που θα στηριξουν τον βαινοντα προς την τριτην ηλικια ,αμφιλεγομενο και ανασφαλη κ. Μπουταρη , που και να εκλεγει με την απλη αναλογικη δεν θα γινει δεκτος ως Δημαρχος . Αν ,μαλιστα, κρατησει πολυ η αρξαμενη απο την την Τεταρτη προεκλογικη περιοδος , ας μη αποκλεισθει και η πρωτια με την απλη αναλογικη της πληρως αντιθετης παραταξεως , γιατι,οπως στην ζωη συχνα συμβαινει ” απο εκεινο που φοβασαι πας” και γιατι ”οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες”. Ειναι η ευκαιρια να προκαλεσετε ευρειες συζητησεις με τους ευρυμαθεις κ.κ Μερτζο και Μαραντζιδη και τους αλλους ”επαιοντες” , για να σταματησετε εν τη γενεσει του τον ολισθηρο δρομο της σκαιας ”κατακρισεως” της νυμφης του Βορρα Θεσσαλονικης ,απο ολους που την επισκεπτονται για να φανε και να πιουνε στις ταβερνες της και να την ερωτευθουνε με φανερο πια μισος. Υ.Γ. Φυσικα μαλλον θα στερηθει ο κ. Σαββιδης της εκπομπης του στην Δημοτικη Τηλεοραση, αλλα αγωνας , χωρις συνεπειες δεν νοειται.

  2. Ενδιαφέρουσα η ανάλυση. Αλλά λίγη προσοχή: Η πορεία προς Εμμαούς δεν αναφέρεται στον απόστολο Παύλο, αλλά σε δύο μαθητές του Χριστού (ο ένας ήταν ο Κλεόπας), οι οποίοι δεν είδαν το φως το αληθινό αλλά το Χριστό, τον Οποίο αρχικά δεν αναγνώρισαν και ο Οποίος τους εξήγησε τα επίκαιρα γεγονότα (σχετικά με την Ανάσταση) που αυτοί συζητούσαν και δεν είχαν κατανοήσει ! Πάντως, αφού άκουσαν τις εξηγήσεις, μπορούμε να πούμε ότι είδαν το φως το αληθινό !

    • Ζητώ κι εγώ συγγνώμη κ. Στέφανε, για τη συγκλονιστική αβλεψία ή αγνωσία του αρθρογράφου!
      Ήδη έχω εξομολογηθεί και αυτομαστιγώνομαι..δεν γνωρίζω την τραγικότητα του βιώματος του αρθρογράφου και του εύχομαι να το ξεπεράσει…έστω μένοντας εν ζωή!! Μή φτάσουμε και στα άκρα Παντελή!!

      • Εσένα ποιός σε εξουσιοδότησε να μιλάς εκ μέρους μου. Να περιφέρεις τη σοφία σου εκεί που σε παίρνει. Συννενοηθήκαμε; Άντε μπράβο.

  3. Τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη, είναι χειρότερα και τραγικότερα από οποιαδήποτε ανάλυση έχει δει το φως της δημοσιότητας αυτές τις μαύρες ημέρες, κατά τις οποίες η τοπική/τοπικιστική φασίζουσα και αποσχιστική νομενκλατούρα, ακριβώς επειδή ζύγισε γρήγορα τις χλιαρές και άρα φοβισμένες αντιδράσεις του κατεστημένου, ΝΑΙ του Αθηναϊκού, έχει ξεκινήσει σταυροφορία στρέβλωσης των πάντων ώστε να εντείνει περαιτέρω το σχίσμα που ήδη τρέχει την τελευταία εικοσαετία και εντείνεται σταθερά και σφοδρά τα χρόνια της κρίσης.
    Μένει να δούμε τη συνέχεια και τα αποτελέσματα των επίδοξων…μάγων, νεοεθνικιστών, νεοσυντηρητικών τοπικιστών και λοιπών..δημοκρατικών φυσικά δυνάμεων!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα