“Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΟ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΤΙ ΜΟΥ ΕΚΜΗΣΤΗΡΕΥΘΗΚΕ ΑΓΓΛΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
του Παντελή Σαββίδη
Φωτογραφία αρχείου
Η ίδια πηγή μου στο Foreign Office, φιλελληνικής προέλευσης, που μου είπε πως η ακύρωση της συνάντησης του Μητσοτάκη με τον Σούνακ ήταν δουλειά του Κάμερον και οχι του Σούνακ, μου ζήτησε να διαμηνύσω στο ελληνικό ΥΠΕΞ και την ελληνική κυβέρνηση το ακόλουθο μήνυμα απο την παραδοσιακή βρετανική διπλωματία:
Ο Σουνακ είναι μια χαρά πρωθυπουργός και ακούει ευλαβικα το Υπουργείο Εξωτερικών του. Όπως θα έπρεπε να κάνει και ο δικός σας πθ, που δεν το κάνει και γι αυτό τρώει πόρτα. Ποτέ, πριν να γίνει μια συνάντηση, δεν λες τι, θα συζητήσεις και ακόμη και μετά δεν τα ανακοινώνεις εκτός εάν συμφωνεί η άλλη.πλευρα. Η ΑΓΙΑ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ. Άμα την παραβιάσεις τρως πορτα.
Οι συζητήσεις είναι πάντα εμπιστευτικές και οφείλεις εμπιστευτικοτητα. Γι αυτό βγαίνουν και κοινά ανακοινωθέντα η γίνονται κοινές συνεντεύξεις τύπου μετά το πέρας των συναντήσεων. Και τότε όσα λέγονται ειναι sanitized. Aκριβως για να μην γίνονται μαντάρα οι διμερείς σχεσεις.
Πόσο μάλλον,να λες στο συνομιλητή σου μέσω τηλεόρασης αυτά που θες να του πεις κατ ιδίαν και μάλιστα να λες τη χώρα του δημοσίως κλέφτη.
Πριν καν να τον δεις!!
Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΒΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ.
ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ
Και το κυπριακο στα ταρταρα.
ΥΓ: Μου είπε και το εξής που δεν πολυκατάλαβα: θέλετε να πάρετε προσωρινά τα μάρμαρα και να δώσετε την Κύπρο; Το θέλετε πραγματικά;
spot_img

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κατ’αρχάς να πούμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στην Βρετανική διπλωματική πηγή ότι και τα μάρμαρα θα πάρουμε οριστικά -η Θεά Αθηνά τα περιμένει- και στην Κύπρο δεν υπάρχει Χάρτιγνκ για να την ελέγχει .Είναι κοντά 20 χρόνια Ευρωπαϊκό έδαφος . Προφανώς και θα παραμείνουν οι Στρατιωτικές Βάσεις της στην Κύπρο (δεν αναθεωρούμε Συνθήκες) και για να της κάνουμε γυριστή -της βρετανικής διπλωματικής πηγής- της λέμε ότι πρώτη φορά έχασαν οι Βρετανοί το μνημειώδες βρετανικό φλέγμα τους , ίσως επειδή ο πρωθυπουργός τους είναι Βρετανο-ινδός.
    Εδώ απειλούσαν επανειλημμένα ο ένας τον άλλον με πυρηνικούς πυραύλους Αμερικανοί και Ρώσοι ,αλλά και Βρετανοί και Ρώσοι και οι ηγέτες τους την επομένη έπιναν στο ίδιο τραπέζι βότκα ή σκατς.
    Τι να του πούμε εμείς του φλύαρου κ. Έρντογαν , -που κάθε τρεις και λίγο (αν δεν ξυπνήσει καλά) μας βρίζει και μας περιγράφει το όνειρο που είδε το βράδυ για την γαλάζια Πατρίδα του , που ουδέποτε θα πραγματοποιηθεί- αλλά όταν ”φάει το πρωϊνό του- μας τηλεφωνεί πως δέχεται την ανοιχτή πρόσκλησή μας και δικοί μας εμείς κατά τις συναντήσεις τους του θυμίζουν την πάγια τακτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1975 και όταν επιστρέφει -επειδή αισθάνεται ανασφαλής- μας ξαναβρίζει-ιδιαίτερα τον κ,Μητσοτάκη -για να τα ακούει και ο κ. Τσίπρας ,τον οποίον προτιμούσε .
    Είχε βέβαια προηγηθεί -όλοι θυμόμαστε- η επί 4,5 ώρες συζήτηση με τα δυο τους προ των εκλογών του Ιουνίου 2019.
    Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ Κ. ΣΟΥΝΑΚ -ΜΕ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΒΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Κ.,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ”ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΛΛΩΣΕΙ” ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ- ΚΑΤ’ΑΥΤΟΝ-ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ BΡETANIKO ΚΑΝΑΛΙ B.B.C .
    Υ.Γ Πάντως κλέφτη και αρχαιοκάπηλο είπε ο κ. Μητσοτάκης -και λέμε συνέχεια και παντού όλοι οι Έλληνες -τον Άγγλο ΕΛΓΙΝ -όχι όλους τους Άγγλους και τον πρωθυπουργό της Μ, Βρετανίας που τον λένε ΣΟΥΝΑΚ-που σίγουρα μετάνιωσε για την εν θυμώ (αλλά εν θυμώ ,μη λέγε μη πράττε) απόφασή του.
    Φυσικά και θα τον ευχαριστήσουν όλοι οι Έλληνες γιατί ”έκανε μάγκα ”τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος στην επόμενη δημοσκόπηση θα ξεπεράσει το 60% της αποδοχής του ως πρωθυπουργός από τους Έλληνες.
    Με την ευκαιρία να συγχαρούμε και οι δύο -άκηδες αρχηγούς του ΜισοΣύριζα και το μικρού Πασόκ ”που ”έβρισαν” τον κ. Σούνακ ,γιατί ΚΑΙ ”λαός ενωμένος ποτέ νικημένος”-αυτό άλλοι το είχαν σύνθημα-.

  2. ΜιΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Κ. ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ <> ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ.

  3. όταν τα υπουργεία είναι για εκτελούν εντολές χαλίφηδων, αυτά θα γίνονται,
    σοβαρό κράτος δεν είμαστε, τα επεισόδια πάρα πολλά, και ο Έλλην, περιμένει να των σώσουν, όλοι αυτοί που μας έχουν πουλήσει στα σκλαβοπάζαρα, επίσημα από το 2015

  4. Δεν ξέρω από διπλωματία κ. Σαββίδη (μηχανικός είμαι), αλλά είναι να έχουμε συγκεκριμένα ατζέντα συμφωνημένη από διπλωμάτες, ώστε να συμφωνήσουμε μπροστά στις κάμερες…. ότι συμφωνούμε, καλύτερα να πάμε να παίξουμε κανένα φεύγα. Πιο πολύ ενδιαφέρον θα έχει.

    Ο Ινδός έχει φάει κράξιμο από όλους στο νησί, αλλά αν είναι δυσκοίλιος στις δύσκολες ερωτήσεις, να του φέρουμε ξυδάκι βαλσάμικο να βάλει στο curry. Θα μετριαστεί και η μπόχα.

  5. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.- Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑΣ
    Κάθε Τρίτη πρωί η συνάδελφος Ορφανίδου απο το ραδιόφωνο του libero μου τηλεφωνεί και συζητάμε για κανένα τέταρτο θέματα του εγγύς εξωτερικού που επηρεάζουν την Ελλάδα ή θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
    Την Τρίτη που πέρασε δεν υπήρχε κάποια σχετική είδηση και πιάσαμε τη συζήτηση για την μεταλήθεια.
    Τι είναι η μεταλήθεια; Η επιθυμία του κόσμου να μην πληροφορείται αντικειμενικά τα γεγονότα αλλά να αποδέχεται ως αληθινά αυτά που ταιριάζουν στις πεποιθήσεις του, τα αισθήματά του, τις αντιλήψεις του.
    Έτσι, ακόμη και αν είσαι αυτόπτης μάρτυς ενός γεγονότος και το περιγράφεις αντικειμενικά, αν δεν αρέσει σε κάποιους η αντικειμενική περιγραφή θα σου επιτεθούν, θα σε χαρακτηρίσουν και με τον “διάλογο” που θα ακολουθήσει με τη συμμετοχή και ομοϊδεατών τους θα αλλοιώσουν εντελώς την πραγματικότητα και θα μείνεις ενεός με ανοικτό το στόμα. Θα περιέλθεις σε μια καφκική κατάσταση.
    Τα θυμήθηκα όλα αυτά καθώς είχα την αφελή, για τη σημερινή πραγματικότητα, ιδέα να ψάξω το παρασκήνιο της προσβολής του έλληνα πρωθυπουργού, απο τον πρωθυπουργό της βρετανίας.
    Απο την πρώτη στιγμή, χθές, πήρα θέση στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη. Ανεξαρτήτως του παρασκηνίου και του ποιός θα μπορούσε να έχει δίκαιο θεώρησα ότι η προσβολή στο πρόσωπο του πρωθυπουργού προσβάλλει και εμένα-και τον ελληνικό λαό. Αυτό δεν έχει να κάνει με την ειδησεογραφία και την αντικειμενική παράθεσή της. Είναι μια συναισθηματική θέση ενός πολίτη που δεν θέλει να προσβάλλουν τον πρωθυπουργό της χώρας του.
    Σήμερα είπα να ψάξω το παρασκήνιο. Και κατέληξα, και δημοσίευσα, μια πληροφορία απο βρετανική διπλωματική πηγή που, ουσιαστικά, λέει τα αυτονόητα. Το σχετικό σχόλιο παρατίθεται παρακάτω στη σελίδα αλλά θα σας παραθέσω στο τέλος και τον σύνδεσμο να το διαβάσετε όσοι επιθυμείτε.
    Δεν έχει σημασία, εν προκειμένω, η αξιοπιστία της πηγής διότι αυτά που μου είπε είναι η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ. Με δύο λόγια η πηγή υποστήριξε πως ο Μητσοτάκης και με τη συνέντευξη και με τις δηλώσεις του ενήργησε εκτός διπλωματικού ειωθότος.
    Έχει δεν έχει δίκαιο η πηγή, είναι άλλο θέμα και μπορεί κανείς να το ελέγχξει ρωτόντας έναν πεπειραμένο διπλωμάτη.
    Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν τα σχόλια που ακολούθησαν την παράθεση του παρασκηνίου. Όλοι έχουν άποψη για το τι είναι διπλωματικά ευπρεπές και, κυρίως, τόνιζαν πως καλώς ένας πρωθυπουργός την παραμονή της συνάντησής του με ομόλογό του τον αποκαλεί (αυτόν και το έθνος του) κλέφτες.
    Σε προσωπικό επίπεδο και στο τσίπουρο και εγώ δεν αποκαλώ απλώς κλέφτες τους βρετανούς αλλά και δολοφόνους. Χθες, θύμισα και τα Φυλακισμένα Μνήματα. Αλλά δεν μιλάμε για το τι λέμε εμείς αλλά ένας πρωθυπουργός που ζήτησε να συναντήσει, και θα συναντούσε, ομόλογό του. Στο πλαίσιο της μετααλήθειας και εγώ επικροτώ τον κ. Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο της διπλωματίας και των διπλωματικών σχέσεων το άφησα στην κρίση του αναγνώστη.
    Η κατάληξη είναι ορισμένοι να θεωρήσουν την ανάρτηση προβοκατόρικη και να φροντίσουν να με στολίσουν.
    Ποια είναι η κατάληξη όλων αυτών;
    Εγώ, πλέον, δεν είμαι ενεργός, επαγγελματικά, δημοσιογράφος. Δεν εργάζομαι κάπου που ο εργοδότης μου για να με πληρώσει πρέπει να εισπράξει έσοδα και τα έσοδα προέρχονται απο τους αναγνώστες ή τους θεατές. Μπορώ να γράφω αυτό που θεωρώ ότι είναι αλήθεια και με εκφράζει χωρίς οικονομικές συνέπειες. Αν εργαζόμουν, όμως, επαγγελματικά και αυτά που έγραφα θα ήταν μεν η παράθεση της αντικειμενικής προσέγγισης αλλά ο κόσμος δεν θα άρεζε να τα διαβάσει τότε θα υπήρχε πρόβλημα. Ο εργοδότης θα σου έλεγε ευγενικά, ευχαριστούμε αλλά… είσαι σε άλλο κλίμα. Ο κόσμος άλλαξε.
    Οπότε δεν έχει σημασία η αναζήτηση της αλήθειας αλλά η αναπαραγωγή της αλήθειας όπως την αισθάνεται μια ομάδα.
    Τέρμα δηλαδή η αλήθεια, όπως την ξέραμε. Αντικειμενική περιγραφή ενός γεγονότος. Έχουμε μπει στην μεταλήθεια.
    Αυτό το είδαμε στον πόλεμο της Ουκρανίας και το βλέπουμε και στον πόλεμο της Γάζας. Δημοσίευες μια είδηση ή ένα σχόλιο που συμφωνούσε με τους μεν, σε επικροτούσαν. Και οι δε σε κατηγορούσαν. Και αντιστρόφως.
    Η αναζήτηση του παρασκηνίου ενός γεγονότος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει κόπο, εμπειρία και, κυρίως,πηγές. Σήμερα οι ενδιαφερόμενοι (πολιτικοί, κόμματα, κυβερνήσεις κλπ) δίνουν έτοιμο το παρασκήνιο όπως το θέλουν. Το στέλνουν στα μέιλς των δημοσιογράφων. Οπότε δεν χρειάζεται να ψάξεις. Γιατί αν ψάξεις θα έχεις την δική μου τύχη.
    Και χθες υπήρχαν κυβερνητικές διαρροές για το παρασκήνιο. Σήμερα είπα να ψάξω το παρασκήνιο απο την άλλη πλευρά και βρήκα τον μπελά μου. Έγινα προβοκάτορας!!!
    Λόγω ηλικίας και εμπειριών δεν υποκύπτω εύκολα. Αλλά σκεφτείτε νέους ανθρώπους στο επάγγελμα που περιμένουν να ζήσουν απο αυτό. Για να τα καταφέρουν πρέπει να προσαρμοστούν στην μετα αλήθεια. να μην ψάχνουν το πραγματικό γεγονός αλλά το τι θέλει να ακούσει ο κόσμος στον οποίο απευθύνονται.
    Αυτά βεβαίως είναι η κυρίαρχη τάση και δεν έχουν καθολική ισχύ. Υπάρχουν εξαιρετικοί συνάδελφοι που δεν έχουν υποκύψει στην λογική της μετααλήθειας. Είναι στην ενεργό δημοσιογραφία και προσπαθούν. Θα αντιμετωπίζουν, όμως, τα ίδια ζητήματα.
    Εδώ δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική της μετααλήθειας αν και μας κοστίζει. Και στις αποκαλούμενες διαδικτυακές τηλεοράσεις ισχύει το ίδιο. Ο κόσμος θέλει να ακούει αυτό που ο ίδιος αισθάνεται ως αλήθεια. Αυτές είναι που έχουν μεγάλες τηλεθεάσεις. Είμαστε μακρυά απο αυτό το κλίμα γιατί σεβόμαστε τους ανθρώπους που μας παρακολουθούν. και, κυρίως, σεβόμαστε τον εαυτό μας. Το πληρώνουμε αλλά δεν θα υποκύψουμε. Θα αντισταθούμε ως το τέλος. Θα προσεγγίζουμε τα θέματα με την αντικειμενικότητα που μποροούμε και έχουμε συνηθίσει. Και σε όποιον αρέσει.

    • ῾Ο ᾿Οδυσσέας ᾿Ελύτης ἔχει πεῖ
      «Την αλήθεια την «φτιάχνει» κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα». Εἶναι θέμα σκοπιᾶς.
      Μήν στενοχωριέστε κ. Σαββίδη. Κι ὁ Κολοκοτρώνης γιά κλέφτες μιλοῦσε πρός τόν Χάμιλτον στήν περίφημη φράση του, ἀλλά ἀπό ἄλλη σκοπιά.

    • Never trust British.
      Ο χρυσός κανόνας των διεθνών σχέσεων.
      Μεγάλο δώρο στην Ευρώπη η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ.
      Δυστυχώς Ελλάδα και Κύπρος υποφέρουν από την Αγγλική κατοχή στην Κύπρο και την σύμπραξη με την Τουρκία.
      Εν κατακλείδι καλά έκανε ο Μητσοτάκης και τα είπε χύμα στο BBC ότι είναι κλεμμένα και ας ξύνισε του Ινδού. Σε ορισμένα πράγματα το εθνικό συμφέρον υπερβαίνει την διπλωματική αβρότητα.
      Οι Άγγλοι μόνο έτσι καταλαβαίνουν τη γλώσσα της αλήθειας

      • Αγαπητέ κ. Ινδέ σας θυμίζω τι γράψατε σε σχόλιό σας προχθές (28/11) για το ίδιο θέμα,
        ” Ο χρυσός κανόνας που δεν έλαβε υπόψη του ο κ. Μητσοτάκης και εκτέθηκε ” και ότι δεν επανήλθατε στην απάντησή μου στο σχόλιο σας αυτό .
        Θα μπορούσατε να ”απολογηθείτε” (θα το εκτιμούσαμε)για την εκ διαμέτρου αντίθετη σημερινή σας άποψη.
        Στο διαδίκτυο που είναι κάτι σαν την Εκκλησία του Δήμου της Αθηναϊκής Δημοκρατίας πρέπει να-και θα-δίνονται λογικές απαντήσεις σε όσους παραποιούν τα γεγονότα και ”εξάγουν” συναισθήματα και αστήρικτες απόψεις , που φυσικά είναι -και πρέπει να είναι- διαφορετικές αφού και οι άνθρωποι είναι μοναδικοί και διαφορετικοί ,αλλά δεν μπορεί -και δεν πρέπει -να μπορεί να είναι ”παλαβές” .
        ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ -ΝΑΖΙΣΜΟΥ,ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ Κ.Ο. Κ. -ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ .
        ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕΤΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ .
        ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ.

  6. “Ποτέ, πριν να γίνει μια συνάντηση, δεν λες τι, θα συζητήσεις “

    Εδώ εμείς όχι μόνο λέμε τι θα συζητήσομε, αλλά και ότι είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε υποχωρήσεις. Είναι άλλη σχολή διπλωματίας αυτή, ας πούμε …. μεταδιπλωματία 🙂 Δεν τα ξέρουν οι Άγγλοι αυτά, έχουν μείνει πολύ πίσω. Να έλθουν να τούς διδάξομε μοντέρνα διπλωματία, κούλειο!

  7. Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ Κ. ΣΟΥΝΑΚ, δεν είναι ούτε φίλος ουδέ καν σύμμαχός μας. Από πού βγαίνουν τέτοια αφελή συμπεράσματα;

    Ο Σούνακ είναι φίλος τού ΗΒ και σύμμαχος με όποιον εξυπηρετεί τρεχόντως τα συμφέροντά του (τού ΗΒ εννοώ). Πότε θα πάψομε οι Έλληνες να είμαστε “αεί παίδες”, να ωριμάσομε και να καταλάβομε ότι στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν ούτε φιλίες, ούτε (μόνιμες) συμμαχίες; Υπάρχουν μόνο συμφέροντα και τίποτε άλλο.

    Τα Γλυπτά απέναντι στα Eurofighter της Τουρκίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα