Ο ισραηλινός στρατός ολοκληρώνει μαζικά παιχνίδια πολέμου στην Κύπρο που προσομοιώνουν τον πόλεμο του Λιβάνου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΣΗΜΕΙΩΣΗ “ΑΝΙΧΝΕΎΣΕΩΝ”

Την περασμένη εβδομάδα Ισραηλινοί αλεξιπτωτιστές διεξήγαγαν μαζικές ασκήσεις στην Κύπρο. Τώρα μπορούμε να κάνουμε μια τακτική και στρατηγική ανάλυση αυτής της άσκησης. Παράλληλα με τους αλεξιπτωτιστές στην Κύπρο, το Ισραήλ βομβάρδισε με επιτυχία το αεροδρόμιο της Δαμασκού με ακριβείς βολές.. Προφανώς, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, ειδικά, δεδομένων των σοβαρών απειλών που από την Άγκυρα τόσο προς στην Ελλάδα όσο και προς την Κύπρο. Η πιθανότητα η Τουρκία να προσαρτήσει το βόρειο τμήμα της Κύπρου υπάρχει και δεν μπορεί να αγνοηθεί γιατί συνιστά σοβαρή απειλή ασφάλειας που σίγουρα θα ταίριαζε στη Ρωσία σε αυτή την κατάσταση.

Οι ισραηλινές δυνάμεις παραμένουν στο νησί. Η ερμηνεία που δίνεται είναι ότι το Ισραήλ ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας και θα ήθελε να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Haaretz

Haaretz Yaniv Kubovich

Με τον μεγαλύτερο αριθμό στρατευμάτων που έχουν σταλεί ποτέ στο εξωτερικό, ο IDF (Israel Defense Forces, μυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ) προσομοίωσε στρατιωτική δραστηριότητα σε «εχθρικό έδαφος» στην πόλη της Πάφου

Ισραηλινές δυνάμεις στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα για κοινή στρατιωτική άσκηση

2 Ιουνίου 2022

Χιλιάδες μάχιμοι στρατιώτες, διοικητές και στρατεύματα υποστήριξης από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν αυτήν την εβδομάδα στην Κύπρο μαζική προσομοίωση μαχών στον Λίβανο.

Η άσκηση, μέρος του ελιγμού “Chariots of Fire” του ισραηλινού στρατού, που διαρκεί ένα μήνα, έχει σκοπό να προσομοιώσει τη στρατιωτική δραστηριότητα σε εχθρικό έδαφος, ιδιαίτερα στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ. Θα τελειώσει την Παρασκευή. (ΣΣ. Η άσκηση έχει ολοκληρωθεί).

Η προσομοίωση στην κυπριακή πόλη της Πάφου περιλαμβάνει τον μεγαλύτερο αριθμό στρατευμάτων που έχουν σταλεί στο εξωτερικό για επιχειρησιακή πρακτική μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το IDF.


Ισραηλινές δυνάμεις στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα για κοινή στρατιωτική άσκηση
Η άσκηση ξεκίνησε στο Ισραήλ, όπου οι μάχιμες μονάδες κλήθηκαν να φτάσουν σε ορισμένες βάσεις της πολεμικής αεροπορίας και του ναυτικού που είχαν προετοιμαστεί με εξοπλισμό και οχήματα για μάχη. Όταν δόθηκε το σύνθημα, χιλιάδες στρατιώτες από τις ταξιαρχίες καταδρομών και αλεξιπτωτιστών, καθώς και άλλες ειδικές δυνάμεις και επίλεκτες εφεδρικές μονάδες, επιβιβάστηκαν σε πλοία, αεροπλάνα και ελικόπτερα για να μεταφερθούν στην Πάφο.

Το νησιωτικό έθνος της Κύπρου έχει ορεινές περιοχές κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου, παρόμοιες με αυτές που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οι ισραηλινές δυνάμεις στον Λίβανο. Η άσκηση επικεντρώθηκε στη βελτίωση των δεξιοτήτων των στρατιωτών για συνεχείς μάχες βαθιά σε εχθρικό έδαφος και σε μια σειρά σημαντικών πολεμικών δεξιοτήτων όπως η επικοινωνία και η επιμελητεία, ανέφερε ο στρατός.

Ο διοικητής της βάσης της Χάιφα του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ, Brig. Στρατηγός Ταλ Πολίτης, είπε ότι η δύναμη έχει πολλά πλεονεκτήματα που αποσκοπούν σε μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης πυραύλων από τη θάλασσα για να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις και να αξιολογήσουν την κατάσταση στο έδαφος σε διάφορες καιρικές συνθήκες.

«Οι δυνατότητες του ναυτικού είναι από τις καλύτερες στον κόσμο όσον αφορά την κάλυψη και την εκκένωση τραυματιών από τη θάλασσα», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της άσκησης, στην Κύπρο αναπτύχθηκε η Μοίρα ελικοπτέρων 113, με Black Hawk και μαχητικά ελικόπτερα. Οι πιλότοι εξασκήθηκαν σε νέους τρόπους περισυλλογής και εξοπλισμού δυνάμεων αλεξιπτωτιστών στο έδαφος.


Ισραηλινές δυνάμεις στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα για κοινή στρατιωτική άσκηση
Η Κύπρος είναι σύμμαχος του Ισραήλ και οι χώρες πραγματοποιούν μεγάλο αριθμό κοινών επιχειρήσεων σε πολλούς τομείς. Στο παρελθόν, οι δύο χώρες έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες και δραστηριότητες ασφάλειας σε ξηρά και θάλασσα.

Haaretz

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα