Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στη Ράφα!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Μάιος 7, 2024. Ελλάδα.

Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν, αργά χθες το βράδυ, την έναρξη χερσαίας επιχείρησης στη Ράφα, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Ισραηλινού Στρατού.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν σφοδρούς βομβαρδισμούς και ζώνες πυρκαγιάς στα ανατολικά της πόλης.

Κάτοικοι της Ράφα προσπαθούν να φύγουν απο την περιοχή μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού ότι θα εισβάλει.

Ο Ισραηλινός Στρατός πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή σφοδρές επιθέσεις σε στόχους της Χαμάς στην ανατολική Ράφα με πυροβολικό, αεροπορία και άρματα μάχης.  Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων.

Αραβικές πηγές αναφέρουν μάχες μεταξύ των δυνάμεων του IDF και της Χαμάς κοντά στο σημείο ελέγχου της Ράφα, κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο χωριό Τζαλμπούν, ανατολικά της Τζενίν (στη δυτική όχθη του ποταμού Ιορδάνη), γράφουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, βλήμα πυροβολικού των IDF χτύπησε στρατιωτικό όχημα.

 

Ισραηλινά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο του σημείου ελέγχου της Ράφα, αναφέρει το κανάλι Telegram Voice of Israel.

Οι επίγειες δυνάμεις των IDF προχωρούν τώρα παράλληλα με τον Διάδρομο της Φιλαδέλφειας και είναι κοντά στο να περικυκλώσουν την πόλη Τελ α-Σουλτάν κοντά στη Ράφα.

Κάτοικοι της Γάζας αναφέρουν περισσότερους από πέντε νεκρούς και μεγάλο αριθμό τραυματιών ως αποτέλεσμα των επιθέσεων του Ισραηλινού Στρατού στη Ράφα, γράφει το Ynetnews.

Τρία άρματα μάχης των IDF πλησίασαν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το σημείο ελέγχου της Ράφα και πυροβόλησαν κατά αρκετών στόχων σε άμεση γειτνίαση. Αυτό μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης με αναφορά σε αραβικές πηγές.

Κάτοικοι της Ράφα επιχείρησαν να περάσουν στο αιγυπτιακό έδαφος στη δυτική περιοχή του συνοριακού φράχτη μεταξύ της Ράφα και της χερσονήσου του Σινά. Αυτό ανέφερε το κανάλι Telegram Voice of Israel.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αιγυπτιακός στρατός «σταμάτησε αυτή την προσπάθεια».

Η ισραηλινή αεροπορία χτυπά στόχους, στρατεύματα άρχισαν να κινούνται προς το ανατολικό τμήμα της Ράφα. Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Ισραηλινού Στρατού.

Ταυτόχρονα με την έναρξη της επιχείρησης στη Ράφα, οι IDF επανέλαβαν τις επιθέσεις στο νότιο Λίβανο, στην περιοχή Iqlim a-Tafah.

Το ισραηλινό στρατιωτικό υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε στην έναρξη της επιχείρησης στη Ράφα. Πληροφορίες σχετικά με αυτό διαδόθηκαν από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, οι Times of Israel ανέφεραν ότι πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Μίλησαν για περίπου μισή ώρα. Συζήτησαν για την επιχείρηση στη Ράφα.

echedoros.blog

Aljazeera: Οι ισραηλινές δυνάμεις αναλαμβάνουν τον έλεγχο του περάσματος της Ράφα

Από τους Alastair Mccready, Stephen Quillen και Umut Uras
Δημοσιεύθηκε στις 7 Μαΐου 2024
7 Μαΐου 2024

Ισραηλινά τανκς κατέλαβαν το συνοριακό πέρασμα της Ράφα μετά την προέλασή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς τα πολεμικά τους αεροσκάφη έπληξαν κατοικίες, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 ανθρώπους.
Ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, λέει ότι η Χαμάς έχει αποδεχθεί την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα που υποβλήθηκε από μεσολαβητές του Κατάρ και της Αιγύπτου.
Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρει ότι η πρόταση απέχει πολύ από τις απαιτήσεις του Ισραήλ, αλλά ότι θα στείλει αντιπροσωπεία στο Κάιρο για συνομιλίες. Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε επίσης ότι ο στρατός του θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις εναντίον της Ράφα, με τον στρατό να ανακοινώνει στόχους στα ανατολικά της πόλης.
Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν για καταστροφικές συνέπειες από οποιαδήποτε ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Ράφα, αφού δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έλαβαν εντολή να εκκενώσουν την περιοχή πριν από τις επιθέσεις.
Τουλάχιστον 34.735 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 78.108 τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου ανέρχεται σε 1.139, με δεκάδες ανθρώπους να κρατούνται ακόμη αιχμάλωτοι.

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα