Ούτε να ακούσουν στην κυβέρνηση για καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών – Π.Μαρινάκης: «Είναι εθνικά συμφέρουσα»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μ.Βορίδης: «Θα εκτεθεί η χώρα εάν υπάρχει καταγγελία»

Ως “πυροτέχνημα” φαίνεται ότι ήταν η δήλωση του Α.Γεωργιάδη ότι: «εάν τα Σκόπια συνεχίσουν να την παραβιάζουν τότε η κυβέρνηση είναι απολύτως υποχρεωμένη να την καταγγείλει», καθώς ούτε να ακούσουν δεν θέλουν στην κυβέρνηση για καταγγελία της  με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λέει ότι «είναι εθνικά συμφέρουσα η Συμφωνία των Πρεσπών», παρά το ότι συνεχίζουν οι πολιτικοί στα Σκόπια να μιλούν για «Μακεδονία» όπου βρεθούν και όπου σταθούν.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης, είπε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να τηρηθεί, «από εκεί και πέρα όμως, η άλλη πλευρά δεν τηρεί, ούτε τα βασικά».

Αναλυτικά, σε ερώτηση  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι εμείς  ήμασταν αντίθετοι στην κακή συμφωνία των Πρεσπών, για αυτό και την καταψηφίσαμε. Όμως, όπως είχε πει ο πρωθυπουργός εάν ψηφιστεί θα πρέπει να εφαρμοστεί. Και αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει από τη στιγμή που έχει ψηφιστεί και έχει κυρωθεί. Από εκεί και πέρα όμως, η άλλη πλευρά δεν τηρεί, ούτε τα βασικά».

Για τις απόψεις περί καταγγελίας της συμφωνίας, όπως είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «δεν έχουμε φτάσει στο σημείο για αυτό που με ρωτήσατε, αλλά στην παρούσα φάση δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε καθόλου από αυτή τη στάση (τήρησης της συμφωνίας), γιατί θεωρούμε ότι είναι η εθνικά συμφέρουσα»

Βορίδης: Θα εκτεθεί η χώρα εάν υπάρχει καταγγελία

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στο Action24, άσκησε δριμεία κριτική σε αυτούς που εκ δεξιών, μιλάνε για καταγγελία της συμφωνίας, τώρα που η γειτονική χώρα προχωράει σε παραβιάσεις. Χαρακτηριστικά, ανέφερε για την εκ δεξιών κριτική, ότι «άρα να πάρω εγώ το βάρος της καταγγελίας στη διεθνή κοινότητα. Αυτοί κάνουν την παραβίαση, και εγώ έρχομαι τώρα και τους λέω, όχι τηρήστε αυτά που έχουμε πει, και μου λένε οι άλλοι, όχι μπουρλότο να το βάλω εγώ. Άρα εγώ να είμαι εκτεθειμένος στη διεθνή κοινότητα».

Γεωργιάδης: Εάν συνεχιστούν οι παραβιάσεις από την Βόρεια Μακεδονία, να καταγγελθεί η Συμφωνία

Σε αντίθετη κατεύθυνση είχε κινηθεί ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ότι «η κυβέρνηση εάν η Βόρεια Μακεδονία συνεχίσει να παραβιάζει τη συμφωνία των Πρεσπών είναι απολύτως υποχρεωμένη να την καταγγείλει, είναι αδύνατο να μη το κάνει».

Μάλιστα, επεσήμανε ότι «η τήρηση της συμφωνίας σημαίνει και τήρηση του άρθρου 19. Η τήρηση της συμφωνίας δεν σημαίνει τη μη καταγγελία της. Η καταγγελία της είναι στη συμφωνία, εάν τα μέρη την παραβιάζουν. Το ξαναλέω, η τήρηση της συμφωνίας προϋποθέτει την καταγγελία της, εάν ένα μέρος τη παραβιάζει».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/oute-na-akousoun-stin-kyvernisi-gia-kataggelia-tis-symfonias-ton-prespon-p-marinakis-einai-ethnika-symferousa/

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να τονίσουμε εδώ, ότι δεδομένου του γεγονότος ότι η είσοδος στο ΝΑΤΟ είναι μή αναστρέψιμη, η καταγγελία της συμφωνίας δεν σημαίνει ταυτόχρονα και επιστροφή στην προ της συμφωνίας κατάσταση, στην οποία η γειτονική χώρα είχε δυο βασικούς λόγους για τους οποίους δεχόταν να διαπραγματευτεί την ονομασία της:

    1. την είσοδό της στο ΝΑΤΟ και
    2. την είσοδό της στην Ε.Ε

    ενόσω λοιπόν το 1. δεν υφίσταται πλέον ως μοχλός πίεσης και το 2. θα μπορούσε να μην ενδιαφέρει συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις εντός και εκτός σκοπίων, θα έλεγα ότι κατανοώ την τοποθέτηση Μαρινάκη.

    • ΚΑΙ χαρακίρι να κάνουν οι κυβερνητικοί δεν θα τους πιστέψουν οι του probnews και οι ”πατριώτες του καναπέ” , γιατί αν τους πιστέψουν ακυρώνεται το αντιμητσοτακικό στόρυ τους .
      ”Τους κόβει ως εκεί”.
      Να τους γράψουμε να παραθέσουν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και Αρχηγού της Ν.Δ -που αυτός αποφασίζει- για το θέμα σε όλες τις ομιλίες του δεν θα το κάνουν γιατί εκλογές έρχονται και θέλουν να μειωθούν τα ποσοστά της Ν.Δ και του κ .Μητσοτάκη και να αυξηθούν τα ποσοστά του Σύριζα που υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών και του κ..Κασσελάκης. Τόσο απλά.
      Υ.Γ Ας τ’ώχουν αυτό υπόψη τους οι Έλληνες πατριώτες .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα